Witam,
Szukam latarki EDC, która by przy prądach w okolicach 3A poświeciła dłużej niż godzine.
Coprawda wybór jest całkiem spory, ale większość tego typu latarek posiada głębokie reflektory. Wiąże się to z dużym skupieniem na którym mi nie zależy.
Być może lepszym rozwiązaniem będzie latarka z kolimatorem?
Zastanawiałem się nad Small Sun ZY-T07 ale być może znajdzie się jakaś lepsza alternatywa.
Latarka na 2x18650 o szerokim kącie świecenia
Latarka na 2x18650 o szerokim kącie świecenia
Ostatnio zmieniony środa 28 sie 2013, 23:13 przez Jacek318, łącznie zmieniany 4 razy.
Taka wersja T10B 1/2*18650 Flashlight Host . Do tego driver driver LD-29 lub LD-2C 3A + dioda XM-L2.
Trochę drożej ale efekt będzie także lepszy.
Firma Outdoor sugeruje założenie do latarki MT-G2 Mały potworek
Trochę drożej ale efekt będzie także lepszy.
Firma Outdoor sugeruje założenie do latarki MT-G2 Mały potworek
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Re: Latarka na 2x18650 o szerokim kącie świecenia
Witam
Pozdrawiam
Matko... popraw tego posta, bo z tego potoku słów, ciężko coś wywnioskować.Jacek318 pisze:Witam,
Poszukuje latarki ECD która przy prądach w okolicach 3A która poświeci trochę dłużej niż godzine.
Wybór jest całkiem duży, ale większość takich latarek posiada głębokie reflektory co się wiąże z dużym skupieniem na którym mi nie zależy. Może lepszym rozwiązaniem będzie latarka z kolimatorem? Cena tak do około 30$.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Re: Latarka na 2x18650 o szerokim kącie świecenia
Zmęczenie po pracy daje o sobie znać.Pyra pisze:Witam
Matko... popraw tego posta, bo z tego potoku słów, ciężko coś wywnioskować.
Pozdrawiam
Dariusz ciekawa propozycja, ale po dokupieniu drivera i diody trochę przekracza mój budżet. Jednak biorę ją również pod uwagę.
Znalazłem podobną "pochodnie", jednak bez mosiężnej piguły. Ciekawy jestem czy UltraFire F10 również będzie szeroko oświatlała teren.
Pytanie jak organoleptycznie rozpoznać (po zdjęciach latarki) która latarka będzie lepiej lub gorzej skupiała światło? Wiem że jest to uzależnione od kąta oraz głębokości reflektora, aczkolwiek w chińskich sklapach internetowych nie wszędzie podają tego typu dane.
Ostatnio zmieniony środa 28 sie 2013, 23:34 przez Jacek318, łącznie zmieniany 1 raz.
F10 dobrze skupia XM-L_a. Ref SMO 42 x 42mm. F10 w sklepiku .
Płytki i małej średnicy ref świeci szeroko. Ref OP daje płynne przejście promień główny/wtórny.
Im większa dioda (powierzchnie chipa) tym szerzej świeci.
Czyli : ref OP, płytki i niezbyt dużej średnicy, dioda XM-L lub większa.
Płytki i małej średnicy ref świeci szeroko. Ref OP daje płynne przejście promień główny/wtórny.
Im większa dioda (powierzchnie chipa) tym szerzej świeci.
Czyli : ref OP, płytki i niezbyt dużej średnicy, dioda XM-L lub większa.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Czyli F10 odpada. A może wieloledowiec będzie lepszym wyborem na przykład taki Sky Ray 3XR5.
Tylko teraz pytanie jakie drivery będą do niej pasować, jeżeli nie będzie zabezpieczenia ogniw.
Tylko teraz pytanie jakie drivery będą do niej pasować, jeżeli nie będzie zabezpieczenia ogniw.