Mam wątpliwość o co w tym chodzi. Chcę kupić taką diodę , jest ona opisana jako 3W a napięcie i pobór prądu wskazują na ok 1W. Czy ja źle coś pojmuję ? Jakim max prądem można ją zasilić i czy ten driver się do tego nadaje ?
Pzdr
Ostatnio zmieniony sobota 24 sie 2013, 09:47 przez fazi, łącznie zmieniany 1 raz.
Diody nie przytwierdza się do radiatora. Dioda ma być zamontowana na podłożu, zwanym mcpcb, które odbierze z niej ciepło a dokładniej pomoże odebrać. Samo podłoże z diodą ma siedzieć na czymś aluminiowym itp aby odebrało ciepło z leda.
Diodę z sterownikiem łączy się 2 przewodami zasilającymi leda.
Fazi, bez obrazy, ale zanim zaczniesz z ledami, zacznij z czymś prostszym. Do tego podstawy lutowania. Dopiero później ledy itd, inaczej stracisz i kasę i cierpliwość.
Jeśli chcesz zastosować driver oparty o AMCki, to musisz zredukować napięcie zasilania przynajmniej o 1V, bo czerwone diody mają napięcie pracy sporo niższe niż białe/niebieskie.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
skaktus pisze:Fazi, bez obrazy, ale zanim zaczniesz z ledami, zacznij z czymś prostszym. Do tego podstawy lutowania. Dopiero później ledy itd, inaczej stracisz i kasę i cierpliwość.
Skaktus to nie ja mam taki dylemat, to Tomek11 - zrobił się mały OFF
I nie obrażam się