backup zasilania dla urządzeń zasilanych z USB
Ale ciekawy jest ten power bank.
Ma na pewno dużo wyższą sprawność za sprawą szeregowego łączonych ogniw. Można go wykorzystać w roli przenośnego zasilacza, przeróbka na płynną zmianę napięcia nie powinna być trudna. No i ma wbudowany woltomierz in/out.
Czegoś takiego szukałem.
Tylko zastanawia mnie do czego są te tranzystory przykręcone.
Ma na pewno dużo wyższą sprawność za sprawą szeregowego łączonych ogniw. Można go wykorzystać w roli przenośnego zasilacza, przeróbka na płynną zmianę napięcia nie powinna być trudna. No i ma wbudowany woltomierz in/out.
Czegoś takiego szukałem.
Tylko zastanawia mnie do czego są te tranzystory przykręcone.
Ostatnio zmieniony wtorek 25 cze 2013, 15:00 przez pier, łącznie zmieniany 1 raz.
ja znalazłem jeszcze taki:
www.ebay.pl/itm/Aluminum-Dual-USB-5V-1A ... 5c931024bi
Tylko zastanawiam się jak tam są podłączone te akumulatory, równolegle czy szeregowo..
Tylko zastanawiam się jak tam są podłączone te akumulatory, równolegle czy szeregowo..
Do mnie ostatnio przyszedł taki:
http://kaidomain.com/Product/Details.S021331
Chyba najlepszy jaki widziałem i jestem z niego mega zadowolony, a najbardziej przypadła mi do gustu możliwość manualnego ustawienia napięcia na wyjściu.
Chyba najlepszy jaki widziałem i jestem z niego mega zadowolony, a najbardziej przypadła mi do gustu możliwość manualnego ustawienia napięcia na wyjściu.
chrisek jak długo czekałeś na dostawę ?chrisek pisze: https://www.fasttech.com/products/0/100 ... desk-light (solidna metalowa konstrukcja, z oświetleniem, mam i polecam)
A jak wygląda sprawa z przezroczystym materiałem (szybka), czy szybko się rysuje i matowi?chrisek pisze:Powerbank ładuje ogniwa do dokładnie 4,2V.
Napięcie na pinach D (tylko wyjście 2.1A) wynosi 0,69V.
Powerbank wypełniony ogniwami 4x2,2Ah i obciążony prądem 0,96A (wyjście 1A) [R=5,1Ohm, U=4,92V] rozładował się po 5:58h. Parametry utrzymywały się na stałym poziomie przez cały okres rozładowania.
Diody poziomu gasły po:
100% - 1:26h
75% - 2:19h (+0:53h)
50% - 4:22h (+2:03h)
25% - 5:58h (+1:36h)
Wbudowane diody (latarka) pobierają prąd 2mA-260mA (raczej stabilnie w czasie).
Kupiłem i jestem zadowolony. Jakość wykonania bardzo wysoka, wyświetlacz przyjemnie prezentuje stan akumulatora.neutrinus pisze:ja znalazłem jeszcze taki:
Masz do niego jakąś instrukcję , opis większy niż na kaidomain itp. ?malylol pisze:Do mnie ostatnio przyszedł taki:
Po włożeniu jednego aku sam się włącza, czy trzeba przycisnąć przycisk, co jest wtedy na wyświetlaczu?
pozdrawiam
Witam.
Pytanko do osób, które mają wspominany wyżej czarny powerbank (PB) z ledami.
Mianowicie u mnie podczas ładowania telefonu, po pewnym czasie PB sam od siebie przestaje ładować telefon - nie zależnie od jego stanu naładowania. Czy ktoś wie w czym problem?
Dodam że podłączam w następującej kolejności: kabel do telefonu, kabel do PB i przycisk zasialania na PB
Pozdrawiam
Pytanko do osób, które mają wspominany wyżej czarny powerbank (PB) z ledami.
Mianowicie u mnie podczas ładowania telefonu, po pewnym czasie PB sam od siebie przestaje ładować telefon - nie zależnie od jego stanu naładowania. Czy ktoś wie w czym problem?
Dodam że podłączam w następującej kolejności: kabel do telefonu, kabel do PB i przycisk zasialania na PB
Pozdrawiam
Po jakim czasie przestaje i czy tylko z tego PB? Mam zrobiony przez siebie PB, ładuje smartfony ale Nokia E52 (albo E53) po chwili ładowania odmawia współpracy.ryba007 pisze: Mianowicie u mnie podczas ładowania telefonu, po pewnym czasie PB sam od siebie przestaje ładować telefon - nie zależnie od jego stanu naładowania. Czy ktoś wie w czym problem?
pozdrav