Witam
Po przeczytaniu porad ... zapadła cisza - przerwa techniczna w oczekiwaniu na led-y
A w miedzy czasie
Ściana trochę kabli magnesy z dysków , wtyczki z komputera +12V
Blacha 160*160*3 , magnes z dysku , śubki i taśma 5050
cały element przywiera magnetycznie do ściany
*3 widać *2
Lampa nad lustro ... pomoc
Witam
Jest to tylko pomysł ... nawet nie mój w kinach w ten sposób oświetlane są Wielkie numery sal , do pokoju dziecka się nadaje idealnie jako oświetlenie nocne (oświetla w sposób wystarczający aby się po nim poruszać - przy tej wielkości pokoju i kolorach na ścianach ) .
Jak dzieciak podrośnie przytwierdzić do ściany na rogi kontraktrony np. puszka pod spód tochę elektro śmieci i można wybrać kolor i nie tylko ... całą ściane oblaszkować z odstepem np 5cm nie jeden dorosły by sobie popstrykał
Można by zrobić atrakcje i sprzedawać magnesy a nawet blaszki do domu (następny pomysł na biznes na forum )
(kable zawsze są problemem )
U mnie nie ma gładzi pod tapetą widać kucie jak sie ktoś dobrze przypatrzy
Są czujniki kabli
Dlatego mam dokładne zdjęcia
Pozdrawiam
[ Dodano: 31 Lipiec 2014, 17:56 ]
Witam
Po długiej przerwie temat wypadało by zamknąć ...
Ledy 2szt 5a1 i 2szt 7A3 pomimo ustawienia żeberek w pozycji poziomej nie ma problemu z odprowadzaniem ciepła radiator jest chłodny (co jest zaskakujące)
diody są zasilane prądem 700ma
Diody są wstępnie rozpraszane przez filtr polaryzacyjny z laptopa plastik
Za filtrem pod szkłem jest rodzaj białej bibuły impregnowanej przed wilgocią
(Rozmlecza równo światło )
Tu widać lepiej rozmleczanie diody tylko 5A1 w tym teście ...
Żadne ze zdjęć nie oddaje koloru ani rzeczywistej jasności lampy ... (tym bardziej że robione telefonem )
co nieco można zobaczyć i wyciągnąć własne wnioski
Pozdrawiam
Jest to tylko pomysł ... nawet nie mój w kinach w ten sposób oświetlane są Wielkie numery sal , do pokoju dziecka się nadaje idealnie jako oświetlenie nocne (oświetla w sposób wystarczający aby się po nim poruszać - przy tej wielkości pokoju i kolorach na ścianach ) .
Jak dzieciak podrośnie przytwierdzić do ściany na rogi kontraktrony np. puszka pod spód tochę elektro śmieci i można wybrać kolor i nie tylko ... całą ściane oblaszkować z odstepem np 5cm nie jeden dorosły by sobie popstrykał
Można by zrobić atrakcje i sprzedawać magnesy a nawet blaszki do domu (następny pomysł na biznes na forum )
(kable zawsze są problemem )
U mnie nie ma gładzi pod tapetą widać kucie jak sie ktoś dobrze przypatrzy
Są czujniki kabli
Dlatego mam dokładne zdjęcia
Pozdrawiam
[ Dodano: 31 Lipiec 2014, 17:56 ]
Witam
Po długiej przerwie temat wypadało by zamknąć ...
Ledy 2szt 5a1 i 2szt 7A3 pomimo ustawienia żeberek w pozycji poziomej nie ma problemu z odprowadzaniem ciepła radiator jest chłodny (co jest zaskakujące)
diody są zasilane prądem 700ma
Diody są wstępnie rozpraszane przez filtr polaryzacyjny z laptopa plastik
Za filtrem pod szkłem jest rodzaj białej bibuły impregnowanej przed wilgocią
(Rozmlecza równo światło )
Tu widać lepiej rozmleczanie diody tylko 5A1 w tym teście ...
Żadne ze zdjęć nie oddaje koloru ani rzeczywistej jasności lampy ... (tym bardziej że robione telefonem )
co nieco można zobaczyć i wyciągnąć własne wnioski
Pozdrawiam