Po wielu latach walki itd w końcu doszedłem do spokoju z bankiem i odrazu mu podziękowałem Aktualnie konto posiadam w Polbanku. Konto na PayPalu uzupełniłem odpowiednią kwotą pieniężną, przeliczyłem na dolary no i wykonałem zakup na Fastechu. Klikam żeby zapłacić a tutaj PayPal mnie zmusza do podania nr karty kredytowej...jak to ominąć ? Bo czuję że jest to banalne a ja jakiś taki dziś przegrzany
EDIT
Coś niestety nie bangla - przeliczam walutę, pokazuje że mam tyle a tyle dolców, wracam na stronę główną i wciąż mam zł...
Na pewno nie musi to być karta kredytowa, tylko zwykła debetówka do płacenia w internecie.
Ja z samego konta zrezygnowałem i płace z paypala bez rejestracji samą kartą - nic nie muszę zasilać, przeliczać itd.
W payalu nic nie trzeba przeliczać, jak założysz sobie konto podasz nr swojego konta bankowego i nr karty to bez żadnego przelewania pieniędzy można płacić, paypal automatycznie pobiera ci potrzebną ilość zł w przeliczeniu na dolary i to po lepszym kursie niż w innych bankach.
upek pisze:Nie przeliczaj na dolary - musisz mieć odpowiednie saldo w złotówkach.
Ostatnio kupowałem kilka miesięcy temu (ale chyba nic się nie zmieniło) i najpierw sam przeliczałem zł na $ i wszystko było OK. Fakt, nie kupowałem na Fastech tylko w DX, ale to chyba też nie ma znaczenia.
Jak się samemu przeliczy, to przeliczenie jest z mniejszą prowizją
Witam
Czy kupowałeś tam już i sprawdziłeś faktyczną kwotę do zapłaty?
Mnie się kiedyś zdarzyło, że nowe zakupy, zostały dodane do poprzednich i wyszło do zapłacenia 42$ zamiast 17$, a też byłem święcie przekonany, że mam zapłacić te 17$...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Hej. Na fastechu zakupy robię zakupy pierwszy raz no i taka skucha. Uzupełniłem konto w zł, potem przeliczyłem na dolary np i wyszło że mam 25 dolarów z groszami. Wybrałem potem latarkę, (15,47 usd) no i chciałem zapłacić i kiszka. Napisałem do PayPala, zobaczymy co odpowiedzą.
fazi, Z tego co wiem nie trzeba. A piszę "z tego co wiem", bo nie używam w ogóle konta paypal ( dawno założyłem i hasła nie pamiętam ) i płacę poprzez paypal bez konta i rejestracji podając tylko swoja kartę i dane.
pozdrawiam