Witam, na wstępnie chciałem pochwalić się iż moja 1 latareczka kupiona na DX to Ultrafire C2 na Cree Q5 - (tak nawiasem mówiąc to nie spodziewałem się że po 13 dniach dostanę latareczkę do domu;] ) świeci punktowo
- jako że kupiłem latarkę pod rower i mam zamiar ją zmodyfikować chciałbym dowiedzieć się od WAS co polecacie zmienić w tej latarce.
-Reflektorek jest troszkę porysowany i posiada delikatne ślady odbitych palcó
-jak na 1 ocenę laika latarka wygląda dość solidnie i jest w pełni rozbieralna co widać na zdjęciach mojej galerii
-posiada oringi uszczelniające wiec podejrzewam iż w miarę jazdy na rowerku w małym deszczy nie będzie przepuszczać wody
-nietsty mam też problem z dobraniem się do głowicy na której jest zamontowany drif no i Q5
-chciałbym żeby ta latareczka świeciła tak jak BOCIOLARKA która jak dla mnie daje idealny bim na rwer
Tu znajdziecie zdjęcia: http://picasaweb.google.pl/dariusz.piech/UltraFireC2Q5#
pozdrawiam
Parę pytań odnośnie modyfikacji tego sprzętu;]
Kiedyś taka UF C2 przerobiłem na kolimator - promień główny po tym zabiegu o wiele bardziej się nadawał na rower . Drugiej zmienilem diode, z cree na ssc - to też zmieniło skupienie, a wlasciwie rozproszyło promień główny. Na początek proponuje zmienic reflektor na kolimator - jak wroce do domu to z komp. wyśle link jaki można zastosować.
ed. link
http://www.khatod.com/pdf/pl255a_7090xr ... report.pdf
to był mniej więcej taki kolimator, dokładnie tego co dałem nie mogę coś odszukać
Możesz podać wymiary reflektorka z C2 ?
ed. link
http://www.khatod.com/pdf/pl255a_7090xr ... report.pdf
to był mniej więcej taki kolimator, dokładnie tego co dałem nie mogę coś odszukać
Możesz podać wymiary reflektorka z C2 ?
kisiel's group member - supersam & jabco team
jasne zapomniałem na śmierć o wymiarach refa i diody
Wiec tak:
- dioda 6,75mm śr~
- ref Wysokość: 2.30 ~ Średnica: 3,70 mm~
- Średnica dolnego otworu na diode: 7.1 mm~
Jedno jeszcze pytanie czy na stronie khatod.com znajdę zakładkę shop?? gdzie mam kupic taki kolimatorek PL255A25? to kolimatorek 35mmX20mm o kącie 25* na rower powinno wystarczyć, myślę że bez większych przeszkód będzie pasował:) TYLKO GDZIE GO KUPIĆ ?
/wykonałem jeszcze pomiary i tak:
na high: 3.21 V
na mid: 1.81 V
na low: 0.86 V takie napięcie daje mi drv z 2xCR123A Philips ( bateraia aparatowa ) każda z nich posiada 2.92 V drv pobiera od 3,0 - 8.4 V na wejściu na wyjściu jak widać z pomiarów.
zastanawiam się nad driverkiem ale 7882 jakos mi nie odpowiada - za dużo trybów, chciałbym cos takiego: 100% 75% 50% 25\15 % strob 3 tryby i SOS czy coś możecie polecić?
Wiec tak:
- dioda 6,75mm śr~
- ref Wysokość: 2.30 ~ Średnica: 3,70 mm~
- Średnica dolnego otworu na diode: 7.1 mm~
Jedno jeszcze pytanie czy na stronie khatod.com znajdę zakładkę shop?? gdzie mam kupic taki kolimatorek PL255A25? to kolimatorek 35mmX20mm o kącie 25* na rower powinno wystarczyć, myślę że bez większych przeszkód będzie pasował:) TYLKO GDZIE GO KUPIĆ ?
/wykonałem jeszcze pomiary i tak:
na high: 3.21 V
na mid: 1.81 V
na low: 0.86 V takie napięcie daje mi drv z 2xCR123A Philips ( bateraia aparatowa ) każda z nich posiada 2.92 V drv pobiera od 3,0 - 8.4 V na wejściu na wyjściu jak widać z pomiarów.
zastanawiam się nad driverkiem ale 7882 jakos mi nie odpowiada - za dużo trybów, chciałbym cos takiego: 100% 75% 50% 25\15 % strob 3 tryby i SOS czy coś możecie polecić?
Witam to mój pierwszy post więc się przywitam, jestem Maciej,
Postanowiłem podpiąc się do tematu, planuje zakup ultrafire c2 diy chciałbym wsadzić tam cree mc-e, jednak mam problem z reflektorem, gdzie dostać, ew czy taki będzie pasował link może ten co dają wraz z body będzie dawał rady. Jeśli nie to jaki by pasował? Interesuje mnie skupienie jakieś 10 15 stopni.
Może jakieś sugestie gdzie kupić jeszcze jakiąś optyke?
Postanowiłem podpiąc się do tematu, planuje zakup ultrafire c2 diy chciałbym wsadzić tam cree mc-e, jednak mam problem z reflektorem, gdzie dostać, ew czy taki będzie pasował link może ten co dają wraz z body będzie dawał rady. Jeśli nie to jaki by pasował? Interesuje mnie skupienie jakieś 10 15 stopni.
Może jakieś sugestie gdzie kupić jeszcze jakiąś optyke?