Nie wiem jak Tobie Mariusz ale mi tej krowy szczerze było szkoda Panowie obiecałem to zrobię i się szczerze z Wami podzielę, podobnie jak projekt LOCHA (mnie ostatnio siakoś tak jeden taki po części zmotywował do pracy ) ale jak to mówią nie samymi latarkami człowiek żyjeMariuszB. pisze:Ten temat napewno będę śledził z dużą dozą zainteresowania
Pewnie wyjdzie na to że lepiej kupić używane ogniwa made in japan,niż nowe made in china jeżeli chcemy się przekonać jakiej są jakości to na licznych forach możemy poczytać na temat rzeczywistej pojemności,i tej deklarowanej,po zakupie odrazu ad kosz.
Sposób jaki podajesz wydaje się być optymalny i dobry,ja bym więcej nie kombinował.
Ciekawe jak wyjdą testy
PS.Z bunkrem dobry pomysł mogę odstąpić jeden, poniemiecki jest...jak ten kot z Pawlaka i Kargula:
Wicia jedzie.....
Niemożliwe...wierzchem na kocie?.....
Jakie i gdzie akumulatory 14500 3.7V protected
Sometimes darkness can show you the light
Mi też było szkoda krowy,ale straty muszą być Sama klasyka,a z jaką przyjemnością się ją ogląda
Projekt LOCHA to było to,przeczytałem "od dechy,do dechy" zresztą inna sprawa to fakt oczywisty że TO forum jest naprawdę fajne,daje dużo,ale za co podziwiam większość kolegów z forum to że skrupulatnie wyjaśniają laikom wszelkie kanony potrzebne przy budowie światełek,nikt na nikogo nie warczy,nie obraża,a jeżeli już coś "zaiskrzy" to zostaje zgaszone w zarodku,fajni ludzie.....fajna strona......fajne forum......
Ale się napisałem, zaczęło się od Karguli a skończyło na kadzeniu
Także czekamy na testy ogniw,jestem bardzo ciekaw wyników ponieważ nieraz miałem możliwość ich pozyskania ale wychodziłem z założenia że nadają się już raczej do utylizacji niz do ponownej eksploatacji.
Projekt LOCHA to było to,przeczytałem "od dechy,do dechy" zresztą inna sprawa to fakt oczywisty że TO forum jest naprawdę fajne,daje dużo,ale za co podziwiam większość kolegów z forum to że skrupulatnie wyjaśniają laikom wszelkie kanony potrzebne przy budowie światełek,nikt na nikogo nie warczy,nie obraża,a jeżeli już coś "zaiskrzy" to zostaje zgaszone w zarodku,fajni ludzie.....fajna strona......fajne forum......
Ale się napisałem, zaczęło się od Karguli a skończyło na kadzeniu
Także czekamy na testy ogniw,jestem bardzo ciekaw wyników ponieważ nieraz miałem możliwość ich pozyskania ale wychodziłem z założenia że nadają się już raczej do utylizacji niz do ponownej eksploatacji.
Re: Jakie i gdzie akumulatory 14500 3.7V protected
WitamPikom pisze:Witam
Jedzie do mnie światełko do którego mógłbym zastosować akumulatorki 14500 i szukałem dostępnych w sprzedaży. Jak do tej pory wyszukłem na DX'ie: takie cosie [edit] usunięta głupotka...
Pytanie, kto już używał któregoś z tych wyszukanych akumulatorków i może podzielić sie opinią o ich wartości? A może macie jakieś inne typy? Sklepy? Linki?
Przy okazji - może "światłe głowy" tego forum mogłyby pokusić sie o jakieś zestawienie informacji o miejscach zakupu / jakości różnych modeli akumulatorów? Bo jakoś nie wyszukałem takiego zestawienia na forum a mogłoby być niezwykle pomocne.
Z góry dzięki za pomoc
Jestem na forum nowicjuszem. Dlatego witam wszystkich serdecznie!
Troszkę chciałem odgrzebać ten wątek bo kupiłem sobie identyczną latareczkę jak Pikom...
Pytanie Gdzie kupiłem do niego akumulatory
Akumulator 14500
Jak na razie bardzo dobrze się sprawują. Co prawda mieli tylko pojemności 780mAh ale według testów osiągają tyle co pisze producent.