Witam,
nie bedę oryginalny więc do rzeczy bo wiem że pomimo oburzenia jesteście wyrozumiali i pomocni Jak w temacie, poszukuję pierwszej w życiu latarki.Będzie to moja pierwsza latarka zawięcej niz 10zł. (Najlepiej do 200zł z aku i ładowarką - czyli jakieś 150zł)
1.Zastosowanie raczej na biwak, jakiś marsz po lesie w trakcie podchodów, mazury. Raczej weekendowe i okazyjne zastosowanie - nie mam potrzeby na co dzień.
2.Fajnie jak będzie solidna i np. gdy wpadnie do wody przy kei wyciągne i zadziała, o deszczu nie wspominając.
3. Wiazka raczej rozproszona i obszernie omiatająca do 20-30m. miło gdyby można było zaświecić dalej do ok 100m. i odróżnić człowieka od krzewu.
4. Sam nic nie moduje więc jeśli modele seryjne wymagają ulepszeń prosiłbym o oferty forumowiczów którze takowe sprzedają.
Zainteresowały mnie modele z tytułu (mam nadzieje że nikt nie obrazi się że szukam pomocy poza bezpośrednimi "dostawcami")
WNIOSKI Z FORUM poprawcie jeśli błędne:
- Jeżeli to ma świecić to fajnie byłoby na 18650 a nie na AA / AAA
- Myślałem o ZOOMie (jak pewnie każdy laik) RC-39 - ale raczej odradzacie
- Ewentualnie polecana ITP SA2 lub jakiś FENIX jako alternatywa
-A to oto wyszukałem:
CONVOY M2
SF L2 XML T5 4B
Z GÓRY DZIĘKUJE - POMÓŻCIE
POZDRAWIAM - MARCIN
CONVOY M2 vs SolarForce L2 - czyli pierwsza w życiu latarka.
Prawdę mówiąc z obu znalezionych będziesz zadowolony. W L2 masz sterownik programowalny, jeżeli bym wybierał tylko z tych dwóch to dla tego sterownika brałbym L2 Co nie zmienia faktu, że używam S2 ze sterownikiem jak z tego M2 i też nie narzekam.
Jeżeli chcesz rozproszone światło, to pamiętaj o reflektorze OP.
Jeżeli chcesz rozproszone światło, to pamiętaj o reflektorze OP.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255