Latarka z diodą XML-T6 i baterie
-
Latarka z diodą XML-T6 i baterie
Witajcie , Dopiero zaczynam "życie" na tym forum dlatego wybaczcie gdybym coś źle gdzieś napisał
Poprosił bym kogoś z Was o udzielenie mi odpowiedzi, a mianowicie wybieram się za 2 tygodnie na wakacje i chciałbym zakupić jakąś latarkę. Znalazłem takie cudo : http://allegro.pl/mega-mocna-latarka-xm ... 68580.html , oraz chciałem kupić jakię tanie akumulatorki na próbę czy wgl się takie opłaca kupować http://allegro.pl/nowa-generacja-akumul ... 01450.html . Z góry dziękuję za odpowiedź
Poprosił bym kogoś z Was o udzielenie mi odpowiedzi, a mianowicie wybieram się za 2 tygodnie na wakacje i chciałbym zakupić jakąś latarkę. Znalazłem takie cudo : http://allegro.pl/mega-mocna-latarka-xm ... 68580.html , oraz chciałem kupić jakię tanie akumulatorki na próbę czy wgl się takie opłaca kupować http://allegro.pl/nowa-generacja-akumul ... 01450.html . Z góry dziękuję za odpowiedź
Witaj, baterie które pokazałeś nie dość że są badziewne to nie będą pasowały do latarki która swoją drogą też jest badziewna Ogólnie latarki z zoomem są niepolecane u nas na forum, z powodu ich kiepskiego wykonania.
Jeżeli szukasz uniwersalnej dobrej latarki to polecam coś z modeli Convoy S2, M2, C8.
Jeżeli dobrze widzę to jesteś z Tarnowskich Gór, jeżeli byś tylko miał ochotę zobaczyć jak świecą/sprawują się takie latarki to zapraszam do Gliwic, mam kilka modeli do zaprezentowania.
Pozdrawiam Maciek.
Jeżeli szukasz uniwersalnej dobrej latarki to polecam coś z modeli Convoy S2, M2, C8.
Jeżeli dobrze widzę to jesteś z Tarnowskich Gór, jeżeli byś tylko miał ochotę zobaczyć jak świecą/sprawują się takie latarki to zapraszam do Gliwic, mam kilka modeli do zaprezentowania.
Pozdrawiam Maciek.
- smokuxx1987
Takie cuda z allegro lepiej omijać szerokim łukiem.
Nie określiłeś jakiej latarki szukasz do czego ma być używana, czy ma świecić szeroko i blisko czy wąsko i daleko.
Jakim budżetem dysponujesz?
Zakupy w Polsce czy mogą być za granicą?
Umiesz obsługiwać lutownice?
Z tego co widze rozmiar nie stanowi dla ciebie problemu.
Z tą samą ilością światła można dostać mniejszą latarke ale o krótszym czasie świecenia.
Tanie ogniwa są w forumowym sklepiku po 3 zł sztuka od woytazo.
Poczytaj pare wątków niżej, przeglądnij oferty w sklepiku.
Nie tylko ty miałeś problem z wyborem latarki.
Nie określiłeś jakiej latarki szukasz do czego ma być używana, czy ma świecić szeroko i blisko czy wąsko i daleko.
Jakim budżetem dysponujesz?
Zakupy w Polsce czy mogą być za granicą?
Umiesz obsługiwać lutownice?
Z tego co widze rozmiar nie stanowi dla ciebie problemu.
Z tą samą ilością światła można dostać mniejszą latarke ale o krótszym czasie świecenia.
Tanie ogniwa są w forumowym sklepiku po 3 zł sztuka od woytazo.
Poczytaj pare wątków niżej, przeglądnij oferty w sklepiku.
Nie tylko ty miałeś problem z wyborem latarki.
Latarka z linku ma rekordowe parametry Z diody XM-L T6:
"Moc świetlna: 5600 lumenów. Zasięg: 500 metrów"
Idealnie pasuje do tematu [KITY z Allegro czyli wciskanie kitu i wazeliny na wesoło]
Dla niezorientowanych z XM-L T6 w takiej latarce to tak max 600 - 700 lumenów.
W naszym sklepiku jest sporo latarek także KRYPTON.PL. (bez: "KITY z Allegro czyli wciskanie kitu i wazeliny na wesoło")
"Moc świetlna: 5600 lumenów. Zasięg: 500 metrów"
Idealnie pasuje do tematu [KITY z Allegro czyli wciskanie kitu i wazeliny na wesoło]
Dla niezorientowanych z XM-L T6 w takiej latarce to tak max 600 - 700 lumenów.
W naszym sklepiku jest sporo latarek także KRYPTON.PL. (bez: "KITY z Allegro czyli wciskanie kitu i wazeliny na wesoło")
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Dobrze, że zawitałeś u nas na forum i zapytałeś. Jeśli tylko nam zaufasz to zyskasz wiele.
Latarka podana przez Ciebie to badziewie kompletne. Parametry przekłamane strasznie. Baterie które podałeś nie pasują do latarki i też są dziadostwem które trzeba omijać.
Dobre latarki kupisz np w mhunt.pl, krypton.pl, nieco taniej kupisz coś u nas na forum.
Z latarki na wakacje polecam np Convoy S4 na akumulatorki 18650 (litowo-jonowe - potrzebują specjalnej ładowarki) lub coś z mhunta na 1-2xAA (na AAA nie kupuj nic, bo wg mnie to jest nieporozumienie). Myślę, że na wyjazd wolisz nieco mniejszą latarkę (kieszonkową) niż zajmującą pół plecaka. Latarki obecnie mieszczące się dłonie biją parametrami świetlnymi słynne z amerykańskich filmów duże maglite używane przez np policję.
Latarka podana przez Ciebie to badziewie kompletne. Parametry przekłamane strasznie. Baterie które podałeś nie pasują do latarki i też są dziadostwem które trzeba omijać.
Dobre latarki kupisz np w mhunt.pl, krypton.pl, nieco taniej kupisz coś u nas na forum.
Z latarki na wakacje polecam np Convoy S4 na akumulatorki 18650 (litowo-jonowe - potrzebują specjalnej ładowarki) lub coś z mhunta na 1-2xAA (na AAA nie kupuj nic, bo wg mnie to jest nieporozumienie). Myślę, że na wyjazd wolisz nieco mniejszą latarkę (kieszonkową) niż zajmującą pół plecaka. Latarki obecnie mieszczące się dłonie biją parametrami świetlnymi słynne z amerykańskich filmów duże maglite używane przez np policję.
-
Nie sądziłem ze tak szybko uzyskamy opinie za co dziękuje !;). Ktoś wspominał o latarkach Maglite, sam mam taka ( nie pamietam nazwy modelu) zasilana 4 bateriami. Do użytku domowego jest w sam raz...., lecz na wyjazd za wielka. Wybieram się ze znajomymi w góry, wolałbym coś czym można oświetlic ziemie pod nogami jak i jakiś oddalony punkt wąskim mocnym strumieniem światła. Wydatki coś w okolicach 200zl. Czy umiem lutowac - potrafię i coś tam się na tym znam . Jestem z Tarnowskich Gór lecz codziennie mam prace w bliżej nie ustalonych godzinach a weekendy zazwyczaj zajęte . Jeśli byś miał ochotę i czas i model latarki zbliżony do tego o czym mówię to mógłbyś zrobić z 2-3 zdjęcia jej w " akcji " ? Byłbym wdzięczny
Witam. Czy warto kupić WF-501B UltraFire XML-T6?- cena na allegro z przesyłką 37.90zł https://sites.google.com/a/roeske.pl/al ... ire-xml-t6
Na razie nie biorę się za majsterkowanie, ale sam korpus potrafi kosztować 49.00 PLN i to mnie zastanawia. http://www.mhunt.pl/korpus-latarki-ultrafire-wf-501b