Gdzie kupowałeś, bo mnie czeka taki sam zakup, korba, kaseta 8-rzędowa i łańcuch Alivio.oko48 pisze:Sezon w pełni to trzeba troszkę rower doinwestować
[url=http://podforak.rzeszow.pl/upload/thumb_10072013982.jpg]Obrazek[/URL]
Szkoda tylko że dwa blaty do korby kosztują prawie tyle samo co nowa korba. Więc pomimo braku luzów na supporcie pasuje wymienić całą korbę.
Co sobie ostatnio kupiliście?
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Mnie czeka wymiana niemal całego napędu, bo niedawno zacząłem przebudowę roweru. Zaczęło się od długo odkładanego zakupu ramy i widelca, a teraz w miarę możliwości wymieniam osprzęt. Remont idzie powoli, bo budżet mały, a przy przesiadce z "marketowca" okazuje się, że nic nie pasuje. Najważniejsze że frajda z jazdy już jest.
U mnie w Pile, to albo nie mają osprzętu jakiego potrzebuję, albo zdzierają jak za zboże.oko48 pisze:tnt_gt, Pojeździłem w Rzeszowie po sklepach i w miarę dobrych cenach kupiłem.
W jednym sklepie za łańcuch hg-50 i kasetę hg-50 zapłaciłem łącznie 100zł a w drugim sklepie kupiłem korbę na octalinku fc-m361 za 110zł. Dzisiaj śmigam po ściągacz do korby i klucz do kasety .
Dlatego zakupy zrobię w internecie.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Także nabyłem kilka śrubokrętów YATO w zeszłym tygodniu od PH00-PH2 i płaskie od chyba 1,5-5mm; dodatkowo zestaw http://www.ceneo.pl/2154311 i muszę z przykrością stwierdzić, że YATO jeszcze musi popracować nad tymi najmniejszymi pod kątem tolerancji wykonania wg wzorca, bo ich krzyżaki nie pasują tam gdzie powinny a NEO TOOLS wchodzą i trzymają wzorowo. Jakość wykonania obu zweryfikuje czas ale już po kilku śrubach widać, że znów NEO TOOLS notuję przewagę a chyba bez powodu producent nie daje 25 lat gwarancji.maciex93 pisze:Kolejne graty do warsztaciku
Brałem też pod uwagę NEO, czytałem że to dobre sprzęty jak na swoją cenę, ale YATO też podobno nie najgorsze (dla hobbysty), się zobaczy po czasie, dzisiaj je dostałem
Dokładnie zestaw YT-2783 + obcinaczki razem za 43,85zł z wysyłką.
Na pewno nie ma porównania do tych z biedronki 39zł co teraz niedawno rzucili.
Dokładnie zestaw YT-2783 + obcinaczki razem za 43,85zł z wysyłką.
Na pewno nie ma porównania do tych z biedronki 39zł co teraz niedawno rzucili.
- smokuxx1987
Masz wydajny kompresor?fxxx pisze:ja kiedyś kupiłem zestaw w biedronce, wykonanie nawet ujdzie (widziałem znacznie gorsze śrubokręty) ale dałem wtedy 15zł za chyba 20 sztuk więc się opłacało
A ja kupiłem pistolet do piaskowania, daje radę
Ja pare lat temu kupiłem pistolet do piaskowania ale u mnie to jest minuta piaskowania i potem 3 minuty czekania aż nabije powietrza.
Co do kluczy polecam Neo i Stanleya. Jeszcze niedawno temu gwarancja była dożywotnia na produkty tych firm.
Na szczęście każdy ma inne zdanie
Co do kluczy to ja mam klasyczne honitony te mniejsze i są świetne, ostatnio remont transita 2007 cały przeżyły ( cały tył rozebrany, paka, zawieszenie itd.) grzechotka czasem z metrową rurką dawała radę, a tam gdzie klucz pneumatyczny nawet nie pierdnął to sztywny i metrowa rurka już z dużą siłą.
Co do kluczy to ja mam klasyczne honitony te mniejsze i są świetne, ostatnio remont transita 2007 cały przeżyły ( cały tył rozebrany, paka, zawieszenie itd.) grzechotka czasem z metrową rurką dawała radę, a tam gdzie klucz pneumatyczny nawet nie pierdnął to sztywny i metrowa rurka już z dużą siłą.
Zamówiłem zregenerowaną (niby) drukarkę HP LaserJet 5N za ok 200zł
Wbudowany printserwer, podajnik szuflada na 250 kartek.
napełniony toner, nowy bęben, czyli przez ok 4000-5000 stron mam spokój, a potem można napełnić tonerem, albo za 50-100zł kupić gotowy i dalej śmigać
Miesięczne nominalne obciążenie tej drukarki to 20000 stron
Jeszcze tylko RAMu trochę dorzucę i będę polował na duplex do niej
Znowu będę mógł sobie drukować i drukować, a nawet w sumie w takiej bezobsługowej wygodzie pierwszy raz w życiu
Wbudowany printserwer, podajnik szuflada na 250 kartek.
napełniony toner, nowy bęben, czyli przez ok 4000-5000 stron mam spokój, a potem można napełnić tonerem, albo za 50-100zł kupić gotowy i dalej śmigać
Miesięczne nominalne obciążenie tej drukarki to 20000 stron
Jeszcze tylko RAMu trochę dorzucę i będę polował na duplex do niej
Znowu będę mógł sobie drukować i drukować, a nawet w sumie w takiej bezobsługowej wygodzie pierwszy raz w życiu
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255