Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

oko48 pisze:Sezon w pełni to trzeba troszkę rower doinwestować :D
[url=http://podforak.rzeszow.pl/upload/thumb_10072013982.jpg]Obrazek[/URL]
Szkoda tylko że dwa blaty do korby kosztują prawie tyle samo co nowa korba. Więc pomimo braku luzów na supporcie pasuje wymienić całą korbę. :|
Gdzie kupowałeś, bo mnie czeka taki sam zakup, korba, kaseta 8-rzędowa i łańcuch Alivio.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
oko48

Post autor: oko48 »

tnt_gt, Pojeździłem w Rzeszowie po sklepach i w miarę dobrych cenach kupiłem.
W jednym sklepie za łańcuch hg-50 i kasetę hg-50 zapłaciłem łącznie 100zł a w drugim sklepie kupiłem korbę na octalinku fc-m361 za 110zł. Dzisiaj śmigam po ściągacz do korby i klucz do kasety :D.
Obrazek
Awatar użytkownika
mihas

Post autor: mihas »

Mnie czeka wymiana niemal całego napędu, bo niedawno zacząłem przebudowę roweru. Zaczęło się od długo odkładanego zakupu ramy i widelca, a teraz w miarę możliwości wymieniam osprzęt. Remont idzie powoli, bo budżet mały, a przy przesiadce z "marketowca" okazuje się, że nic nie pasuje. Najważniejsze że frajda z jazdy już jest.
Obrazek
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

oko48 pisze:tnt_gt, Pojeździłem w Rzeszowie po sklepach i w miarę dobrych cenach kupiłem.
W jednym sklepie za łańcuch hg-50 i kasetę hg-50 zapłaciłem łącznie 100zł a w drugim sklepie kupiłem korbę na octalinku fc-m361 za 110zł. Dzisiaj śmigam po ściągacz do korby i klucz do kasety :D.
U mnie w Pile, to albo nie mają osprzętu jakiego potrzebuję, albo zdzierają jak za zboże.
Dlatego zakupy zrobię w internecie.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Kolejne graty do warsztaciku ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

maciex93 pisze:Kolejne graty do warsztaciku
Także nabyłem kilka śrubokrętów YATO w zeszłym tygodniu od PH00-PH2 i płaskie od chyba 1,5-5mm; dodatkowo zestaw http://www.ceneo.pl/2154311 i muszę z przykrością stwierdzić, że YATO jeszcze musi popracować nad tymi najmniejszymi pod kątem tolerancji wykonania wg wzorca, bo ich krzyżaki nie pasują tam gdzie powinny a NEO TOOLS wchodzą i trzymają wzorowo. Jakość wykonania obu zweryfikuje czas ale już po kilku śrubach widać, że znów NEO TOOLS notuję przewagę a chyba bez powodu producent nie daje 25 lat gwarancji.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Od kilku lat używam w pracy narzędzi Neo od zwykłych kombinerek i wkretaków począwszy na dużym zestawie gedorów kończąc i sobie chwalę.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Brałem też pod uwagę NEO, czytałem że to dobre sprzęty jak na swoją cenę, ale YATO też podobno nie najgorsze (dla hobbysty), się zobaczy po czasie, dzisiaj je dostałem ;)
Dokładnie zestaw YT-2783 + obcinaczki razem za 43,85zł z wysyłką.
Na pewno nie ma porównania do tych z biedronki 39zł co teraz niedawno rzucili.
fxxx

Post autor: fxxx »

ja kiedyś kupiłem zestaw w biedronce, wykonanie nawet ujdzie (widziałem znacznie gorsze śrubokręty) ale dałem wtedy 15zł za chyba 20 sztuk więc się opłacało :)

A ja kupiłem pistolet do piaskowania, daje radę :)
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

fxxx pisze:ja kiedyś kupiłem zestaw w biedronce, wykonanie nawet ujdzie (widziałem znacznie gorsze śrubokręty) ale dałem wtedy 15zł za chyba 20 sztuk więc się opłacało :)

A ja kupiłem pistolet do piaskowania, daje radę :)
Masz wydajny kompresor?
Ja pare lat temu kupiłem pistolet do piaskowania ale u mnie to jest minuta piaskowania i potem 3 minuty czekania aż nabije powietrza.
Co do kluczy polecam Neo i Stanleya. Jeszcze niedawno temu gwarancja była dożywotnia na produkty tych firm.
fxxx

800 L/min :) walter 3-cylindrowy, 7kW :) tak, że nie braknie powietrza.

Stanley owszem, ale z normalnego sklepu, nie z marketu. Różnica jest znaczna.

BTW jak ktoś potrzebuje miarę zwijaną to tylko stanley właśnie.
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

Moim zdaniem nie opłaca się kupować zestawów śrubokrętów bo i tak używa się z niego max 2-3.
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
fxxx

Na szczęście każdy ma inne zdanie :)

Co do kluczy to ja mam klasyczne ;) honitony te mniejsze i są świetne, ostatnio remont transita 2007 cały przeżyły ( cały tył rozebrany, paka, zawieszenie itd.) grzechotka czasem z metrową rurką dawała radę, a tam gdzie klucz pneumatyczny nawet nie pierdnął to sztywny i metrowa rurka już z dużą siłą.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Zamówiłem zregenerowaną (niby) drukarkę HP LaserJet 5N :) za ok 200zł

Wbudowany printserwer, podajnik szuflada na 250 kartek.

napełniony toner, nowy bęben, czyli przez ok 4000-5000 stron mam spokój, a potem można napełnić tonerem, albo za 50-100zł kupić gotowy i dalej śmigać :)

Miesięczne nominalne obciążenie tej drukarki to 20000 stron :)

Jeszcze tylko RAMu trochę dorzucę i będę polował na duplex do niej :)

Znowu będę mógł sobie drukować i drukować, a nawet w sumie w takiej bezobsługowej wygodzie pierwszy raz w życiu :D
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

podobna zabawka to hp4100 - z duplexem. Nie do zajechania..
Zablokowany