Niviss nSmart z XB-D

Domowe, energooszczędne instalacje LED, HID, halogenowe etc. Światło w stacjonarnych aplikacjach codziennego użytku.
ptja

Niviss nSmart z XB-D

Post autor: ptja »

Opis:
NSMART-NT-3CB46S-XBD-8CW: moduł NIVISS nSmart 3x LED Cree XB-D, strumień ok. 600 lm, moc 8W, biały zimny ok. 5700K, czarna soldermaska, średnica 46 mm, grubość płytki 2mm, RoHS

Cena 34,50 netto.

Karta katalogowa (link do PDFa) niestety niezbyt precyzyjna i z błędami, np.
a) "zasilanie 11-25V AC/DC", choć z rzeczywistości 25 to wartość maksymalna po wyprostowaniu
b) sterowanie jasnością poprzez zasilanie narysowane jest tak, jakby napięciu od zera do maksymalnego odpowiadała liniowa zmiana jasności od 0 do maksimum, a w rzeczywistości regulacja jest w zakresie 7-12V (około), a powyżej jest już maksimum
c) brak podanej górnej granicy dopuszczalnego napięcia na wejściu PWMD (jest tylko "> 0.5V"). Ponoć TTL jest właściwe. (ja chcę użyć tego wejścia do sterowania włączaniem/wyłączaniem modułu przy pomocy kontaktronu)

Błędy zgłoszone, rozmawiałem z konstruktorem (dla mnie treochę bez sensu, że nie chciał podać symbolu układu przetwornicy - wtedy mógłbym sobie te poziomy PWM sam ustalić). Ciekaw jestem, czy zeszlifowali symbol. Tajne/poufne :-)

Jak moduł dotrze, to oczywiście będę wątek uzupełniał (zamówiłem też kolimator +-5,5 stopnia).
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Robert K

Post autor: Robert K »

Sterownik w tym module to MBI6654
ptja

Post autor: ptja »

Robert K pisze:Sterownik w tym module to MBI6654
rzeczywiście, oznaczenie scalaka to "6654 S01A".

Moduł dotarł, działa, polutuję go za parę chwil (na razie "pali na dotyk :-)"), to zobaczę jak ta "wąska" optyka TUIJA-SS działa.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
ODPOWIEDZ