pawel pisze:Nie lubię tak pisać ale napisze.@SKAKTUS dla mnie ta cena nie jest kosmiczna,stacć mnie na taką lampkę to sobie kupie i jeszcze inna mocniejszą też.I wiem ze można mieć lepsze światło za mniejsze pieniądze tylko co z tego skoro dla mnie ważna jest spójność miedzy wyglądem lampki a światłem.Dla mnie i Sigma Pava jest super,słabo świeci cena jest jaka jest a chętnie bym ja też kupił a nie kupie bo wtedy już mnie stać nie będzie hehe) poza tym za dużo lampek latarka to latarka,lampka do roweru to lampka do roweru.
To miało mnie obrazić czy jaki był cel tej wypowiedzi ? Skoro cie stać to spoko, tylko że ludzie na forum ci mówią że w tej cenie kupujesz towar typu "chłam" a tu nagle "mnie stać, mam kasę ło ło ło". Może cena dla ciebie nie jest kosmiczna, ale sam produkt jest bardzo przewartościowany.
Mactronic noise nie jest chłamem,pokaż mi zła opinie na temat tej lampki bądz zwroty produktów Mactronica noise??,nie znajdziesz bo wszyscy którzy posiadają noise są z niego zadowoleni jeśli chodzi o ilość 300 bądz 500 lumenów tak jak i mechaniczne funkcjonowanie.Na stronie światełka.pl są maniacy światła a ja nim nie jestem,od taki zwykły rowerzysta .Mactronic produkt przewartościowany?? hmm myślę ze nie :)Jak komuś mało światła to niech kupi 20 bocialarek na rower i będzie istną gwiazdą Napisałem ze mnie stać bo chwilowo mam na ten cel gotówkę i nie żal mi wydać kasy nawet przepłacając za produkt który mi się podoba(na pewno nie chciałem nikogo obrazić jeśli tak to przepraszam)A latarka w rowerze mi się nie podoba chodz by nie wiem jak dobrze świeciła:)2 lata gwaranci tez mnie przekonuje.Widzisz niektórzy ludzie maja Sigme Pave i są z niej zadowoleni mimo ze droga mimo ze nie daje tyle światła co Solarforce l2p to niektórym to wystarczy(nawet na las).
Ostatnio zmieniony czwartek 20 cze 2013, 16:59 przez pawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Chłam - dlaczego ? Dlatego że wartość użytych elementów to góra 50 zł wartości tej lampy z robocizną a w Chinach gdzie to klepią to i pewnie zeszli do góra 20 zł za lampę-produkt przewartościowany, tak samo jak produkty Apple. Jak już pisano lampa ma kiepskie odprowadzanie ciepła więc dioda ma ciężki żywot a w dobrej jakości produkcie powinno być inaczej. 300 lumenów - pytanie czy na diodzie czy już na wyjściu. O ile wizualnie lampka jest ładna (kwestia gustu) to nie jest warta ani ceny ani wyglądu, do tego parametry techniczne ma słabe a chłodzenie diody toi podstawa.
Dla porównania - mając 1000 zł kupił byś tylko rower dlatego że ładnie wygląda ?
Chciałeś zasięgnąć opinii no to ją dostałeś - lampa nie jest warta swojej ceny i jest kiepska.
pawel - opiszę Ci kilka przykładów. Moja mamusie, kupiła sobie na rynku latarkę 5 LED, była zachwycona ilością światła, na moje sugestie zmiany, odpowiadała że wszystko widzi, znakomicie jej się jedzie, lampka jest super i w ogóle. Pewnego dnia nie wzięła swojego światełka, a musiała wracać później i zgodziła sie na montaż jednej z moich, i to był koniec dotychczasowego światełka...
Mam kolegę, "ałdjofila" kupił sobie za 6kzł wzmacniacz, i przywiózł go do mnie z pewnym problemem, po kilku pomiarach i analizie układu, stwierdziłem, że ten układ jest źle zaprojektowany, ma tragiczne parametry, myślisz, że doszło to do jego uszu, gościu na mnie popatrzył jak na robaka i stwierdził, że przecież dał 6 tysiaków, a to nic, że źle współpracuje z połową głośników na rynku, że większość odtwarzaczy go przesterowuje, i nie wolno go wyłączać bo wtedy wali impulsem w głośniki (właśnie dlatego się u mnie znalazł) tylko trzeba go ściszać na max, ale ma MARKĘ. W życiu się nie przyzna że kupił bubla, bo dał za niego kupę kasy.
Znam też wielu rowerzystów, dla których liczy się tylko czy rower jest wystarczająco szpanerski, i kupią wszystko, byle było drogie i elitarne...
Oglądałem ww lampkę w sklepie rowerowym, poznałem zdanie sprzedawców: Panie ludzie wszystko kupią, byle było wystarczająco elitarne.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
skaktus pisze:Chłam - dlaczego ? Dlatego że wartość użytych elementów to góra 50 zł wartości tej lampy z robocizną a w Chinach gdzie to klepią to i pewnie zeszli do góra 20 zł za lampę-produkt przewartościowany, tak samo jak produkty Apple. Jak już pisano lampa ma kiepskie odprowadzanie ciepła więc dioda ma ciężki żywot a w dobrej jakości produkcie powinno być inaczej. 300 lumenów - pytanie czy na diodzie czy już na wyjściu. O ile wizualnie lampka jest ładna (kwestia gustu) to nie jest warta ani ceny ani wyglądu, do tego parametry techniczne ma słabe a chłodzenie diody toi podstawa.
Dla porównania - mając 1000 zł kupił byś tylko rower dlatego że ładnie wygląda ?
Chciałeś zasięgnąć opinii no to ją dostałeś - lampa nie jest warta swojej ceny i jest kiepska.
A kto ci powiedział ze chłodzenie ma słabe (bo ktoś coś napisał wcześniej,bądz miał wadliwy egzemplarz?? Ja testowałem lampkę mactronica Noise 500 i bez kitu oparzyłem się o radiator wiec gdzie masz to słabe chłodzenie(jak widać nie było skarg na lampkę mactronica noise w sklepach. Co to ceny produkcji pewnie ze racja ze koszt to max 50 zł ale tak patrząc to i latarka Solarforce warta jest tyle,sama dioda cree koszt 40 zł.Tak mając 1000 złotych kupił bym rower który dobrze wygląda,jak nie masz poczucia estetyki to twoja spawa.ale dla mnie i jakość i wygląd musza iść razem.
Dla przykładu - tak wygląda sterownik z Mactronica a poniżej sterownik chińskiej produkcji - sam montaż mówi wiele. Jeśli uważasz że taka lampka jest dla ciebie najlepsza to kupuj i niech ci działa jak najdłużej. Jednak miej też świadomość że za wydane pieniądze można by kupić wielokrotnie lepszy zestaw i wcale nie wyglądający gorzej.
Załączniki
Sterownik MacTronic Noise
BPM300LM-noise_driver.jpg (122.68 KiB) Przejrzano 5229 razy
Chiński sterownik no-name.
url.jpg (78.23 KiB) Przejrzano 5227 razy
Ostatnio zmieniony czwartek 20 cze 2013, 17:26 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
Hehe ja widze ze dla was tylko sa 3 latarki albo solarforce albo bocialarka albo convoy i świata poza nimi nie widzicie?Tak tak Pyra na pewno sprzedawca ci tak powiedział(sam sobie by narobił do jedzienia)Najpierw potestujcie Noisa a potem piszcie bo solarforce na serio was oslepił.
[ Dodano: 20 Czerwiec 2013, 17:26 ]
skaktus pisze:Dla przykładu - tak wygląda sterownik z Mactronica a poniżej sterownik chińskiej produkcji - sam montaż mówi wiele:
to co p[okazujesz jest z mactronica 300 pozatym podejrzewam ze to sie trafił felerny egzemplarz .W 500 inaczej wyglada sytuacja,elekroniczy sterownik jest ''czysty''A solarforcie tez masz chiński shit
Prócz Solarfoce znamy jeszcze TrustFire, Ultrafire, Romisena, ITP itd. Jednak w tym temacie podano ci rozwiązania najlepsze w swojej klasie, które przy minimalnych nakładach pracy i gotówki dają b.dobre efekty których nie uzyskamy w droższych konstrukcjach.
Z Twoich wypowiedzi widzę że ogólnie nie masz pojęcia o czym piszesz. Umów się z kimś na spotkanie w Wawie i tam porównasz latarkę z prawdziwego zdarzenia z MacTronice.
PS-Nie tylko Pyra usłyszał taki tekst ja również słyszę takie coś i to nie raz. Choćby przy zakupie lapa usłyszałem tekst z podobnej bajki - "Kupią laptopa nawet za 10 000 zł, ale musi mieć dotykowy ekran i być biały a obok stoi dużo lepsza maszyna ale nie - na białym mamy jabłko"
Od: pawel
Do: Calineczka
Wysłany: Dzisiaj 17:32
Temat: zamkniety temat
Zamknołes temat jakim prawem??bo co kolejny adnim obronca solarforca.kiepski administrator strony z ciebie soryy ale dyskusji sie nie przerywa.
i z tego powodu daję odpocząć naszemu koledze, na zastanowienie dwa ostrzeżenia...