MacTronic Bike Pro Noise
Zauważ Kolego, że Noisa najbardziej krytykowałem ja, a nie sprzedałem, żadnej lampki na tym forum i chciałbym zdemontować pogłoski, jakobym czerpał z tego jakiekolwiek korzyści.
[ Dodano: 13 Czerwiec 2013, 09:07 ]
Mam dla dla Ciebie propozycję- kup Noisa w necie i znajdź kogoś u siebie z takim choćby S2 i porównaj, światło i cenę, najwyżej Nioisa zwrocisz do 10 dni, lub zostawisz jeśli będzie lepszy Od razu się dowiesz czy Ci koliduje z licznikiem. Ot tyle, żebyś nikogo nie posadzał o złą wolę.
[ Dodano: 13 Czerwiec 2013, 09:07 ]
Mam dla dla Ciebie propozycję- kup Noisa w necie i znajdź kogoś u siebie z takim choćby S2 i porównaj, światło i cenę, najwyżej Nioisa zwrocisz do 10 dni, lub zostawisz jeśli będzie lepszy Od razu się dowiesz czy Ci koliduje z licznikiem. Ot tyle, żebyś nikogo nie posadzał o złą wolę.
Ostatnio zmieniony czwartek 13 cze 2013, 08:47 przez Zbychur, łącznie zmieniany 2 razy.
No tak ja wiem i rozumiem ze są lepsze lampki,latarki i biorę je pod uwagę bo być może już niedługo kupie jakaś samoróbkę,dlatego jestem na forum a nie biorę wątpliwego Noise-a w ciemno tylko ja mam inny problem i uparcie będę o nim pisał,mianowicie chodzi o zakłócanie liczników bezprzewodowych sterownikami z tych oto mocnych lampek,a Bocialarka podobno nie koliduje z licznikami,nie wiem natomiast jak to jest z latareczkami Grega czy zakłóca czy nie,bo widzę ze nikt na tym forum nie robił testów z inną elektronika rowerową.I ten Convoy S2 tez fajny jest nawet ale co z tego jak będzie mi blokowało licznik,a nie po to kupowałem licznik bez kabla żeby teraz robić go z kablem :)A o Mactrnonicu Noise widzę ze jest mało osób które by napisały coś więcej o nim tzn takich którzy posiadają Noise.
Niestety, sterowniki procesorowe zakłócają liczniki/pulsometry bezprzewodowe. Czy to Bocialarka, czy moja Solarforce - ten sam procesor jest w środku i obie zakłócają tak samo. Miedzy bajki włożyć opowieści, że jeden produkt nie zakłóca, a inny owszem.
Zakłócanie związane jest z wyjątkowo słabą mocą sygnału transmisji liczników/pulsometrów. Zakłóca je w zasadzie wszystko - telefon komórkowy, GPS z mapami, tablet, nowoczesna lampa/latarka LED czy jakiekolwiek inne urządzenie elektroniczne z mikroprocesorem.
Zakłócanie związane jest z wyjątkowo słabą mocą sygnału transmisji liczników/pulsometrów. Zakłóca je w zasadzie wszystko - telefon komórkowy, GPS z mapami, tablet, nowoczesna lampa/latarka LED czy jakiekolwiek inne urządzenie elektroniczne z mikroprocesorem.
Ostatnio zmieniony czwartek 13 cze 2013, 12:06 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Z tym że Bocialarka nie zakłóca licznika może być to związane z obudową aluminiową która ekranuje tak samo jak inne konstrukcje z metalu. Ale nie mam licznika bezprzewodowego więc nie powiem na 100% od czego to zależy.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Tylko że ja mam ten rodzaj licznika co jest w technologi STS ,więc może przy STS(transmisja) nie będzie zakłóceń,dlatego muszę to sprawdzić w praktyce przy różnego rodzaju oświetlenia,ludzie na innych forach pisali ze zakłócenia były przy licznikach bezprzewodowych ale nic nie było mówione o droższych modelach liczników bezprzewodowych STS.
Ostatnio zmieniony czwartek 13 cze 2013, 14:06 przez pawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Hejpawel pisze:Tylko że ja mam ten rodzaj licznika co jest w technologi STS ,więc może przy STS(transmisja) nie będzie zakłóceń,dlatego muszę to sprawdzić w praktyce przy różnego rodzaju oświetlenia,ludzie na innych forach pisali ze zakłócenia były przy licznikach bezprzewodowych ale nic nie było mówione o droższych modelach liczników bezprzewodowych STS.
Paweł, ja mam i Bocialarkę 440 lm i Convoy M2 950 lm i Storka 1100 lm - wszystko to modyfikacje/produkcje Tomka-Bociana. Możemy się umówić któregoś wieczoru w Warszawie (lewy brzeg) i sobie przetestujesz te trzy modele ze swoim licznikiem. Nie ma problemu:)
Ja mam Sigmę przewodową - właśnie dlatego, że wcześniejszy licznik (VDO niestety bez transmisji STS) wariował z Bocialarką. Dodatkowo świrował jak przejeżdżałem pod liniami wysokiego napięcia ....
Jakby co to pisz na PW, żeby nie zaśmiecać tematu.
Pozdrawiam
KM
No ja mam licznik STS i też przed kupnem byłem straszony ze licznik mi będzie szalał pod liniami wysokiego napięcia ale jak się okazuje jest wszystko ok i mogę swobodnie jeździć pod drutami @KMXC chętnie przetestuje te lampki,odezwę się na priv :)Dziś będę testował Noisa w sklepie i jak dam rade jeszcze inna lampkę u innego sprzedawcy.
[ Dodano: 13 Czerwiec 2013, 17:00 ]
Załamie się testowałem Noise w sklepie kręcąc kołem przy zapalonej lampce i licznik dłuuuugo łapał odczyt prędkości a Greg mówi ze z innymi lampkami,latarkami jest to samo Pomocy chce mieć fajna lampkę do roweru a nie chcę rezygnować z bezprzewodowego licznika :(I co zostaje mi sigma pava
[ Dodano: 13 Czerwiec 2013, 17:00 ]
Załamie się testowałem Noise w sklepie kręcąc kołem przy zapalonej lampce i licznik dłuuuugo łapał odczyt prędkości a Greg mówi ze z innymi lampkami,latarkami jest to samo Pomocy chce mieć fajna lampkę do roweru a nie chcę rezygnować z bezprzewodowego licznika :(I co zostaje mi sigma pava
Ostatnio zmieniony czwartek 13 cze 2013, 17:47 przez pawel, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie koniecznie.... zmień położenie licznika. Lampka jak najdalej od odbiornika. Czasami mi to pomagało..pawel pisze:Załamie się testowałem Noise w sklepie kręcąc kołem przy zapalonej lampce i licznik dłuuuugo łapał odczyt prędkości a Greg mówi ze z innymi lampkami,latarkami jest to samo Pomocy chce mieć fajna lampkę do roweru a nie chcę rezygnować z bezprzewodowego licznika :(I co zostaje mi sigma pava
A co sądzicie o tej latarce na rower http://allegro.pl/mocna-latarka-led-ult ... 96800.html
1. Strobo i SOS na rowerze do niczego się nie przydają.pawel pisze:A co sądzicie o tej latarce na rower http://allegro.pl/mocna-latarka-led-ult ... 96800.html
2. 700 lm i 4 godz pracy - nierealny wynik
3. 18650 UltraFire 3000mAh - te ogniwa to straszne dziadostwo, omijaj szerokim łukiem.
4. zasięg skuteczny: ok. 250m - LOL
Po testach Mactrnoic Noise 500 z licznikiem Sigmy STS okazało się ze zakłóceń nie było(lampka świeciła na wszystkich trybach a licznik nie miał ani zawieszki ani zaniku predkości :)Wiec jeśli komuś się ta lampka podoba i ma bezprzewodowy licznik w systemie STS to może śmiało brać(nie będzie kolizji
Hehe co do strobo i sos to kupa ludzi jeździ z migającą przednia lampka co mnie osobiście strasznie irytuje Chyba kupie tego Mactronica (wiem przepłacę) ale kupie sobie tez Bocialarke lub Solarforce Pozdrawiam Światełkowiczów
Hehe co do strobo i sos to kupa ludzi jeździ z migającą przednia lampka co mnie osobiście strasznie irytuje Chyba kupie tego Mactronica (wiem przepłacę) ale kupie sobie tez Bocialarke lub Solarforce Pozdrawiam Światełkowiczów
Nie lubię tak pisać ale napisze.@SKAKTUS dla mnie ta cena nie jest kosmiczna,stacć mnie na taką lampkę to sobie kupie i jeszcze inna mocniejszą też.I wiem ze można mieć lepsze światło za mniejsze pieniądze tylko co z tego skoro dla mnie ważna jest spójność miedzy wyglądem lampki a światłem.Dla mnie i Sigma Pava jest super,słabo świeci cena jest jaka jest a chętnie bym ja też kupił a nie kupie bo wtedy już mnie stać nie będzie hehe) poza tym za dużo lampek latarka to latarka,lampka do roweru to lampka do roweru.