Convoy M1
Kupić wersję hosts i zamontować diodę XM-L T6 3C lub full wypas od grega XM-L2 T6 3C .
Driver w zależności od potrzeb TEN tryby ustawiane zworką, lub TEN .
Lub driver programowalny TEN .
Lub bez "grzebania" kupić gotową latarkę z XM-L 3C - 5C.
Driver w zależności od potrzeb TEN tryby ustawiane zworką, lub TEN .
Lub driver programowalny TEN .
Lub bez "grzebania" kupić gotową latarkę z XM-L 3C - 5C.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Czym one tak na prawdę różnią się oprócz trybami oraz cena , czy xintd będzie lepiej wykonana i spokojnie korzystać bez grzebania coś poprawiania? :
http://www.fasttech.com/product/1212407 ... e-led-flas
http://intl-outdoor.com/xintd-c8-v4-xml ... p-308.html
//Edit:
Właśnie myślę też stopniowo kupić w końcu thower ale zastanawiam się czy jest sens brać jakiegoś firmowego za 300-400zł czy nie kupić takiego właśnie np. C8 i w razie czego zgłosić się do kogoś z forum o złożenie i wtedy będę miał thower taki konkretnie jak mi potrzebny. Czy może jednak brać lepiej firmowego z wyższej półki
http://www.fasttech.com/product/1212407 ... e-led-flas
http://intl-outdoor.com/xintd-c8-v4-xml ... p-308.html
//Edit:
Właśnie myślę też stopniowo kupić w końcu thower ale zastanawiam się czy jest sens brać jakiegoś firmowego za 300-400zł czy nie kupić takiego właśnie np. C8 i w razie czego zgłosić się do kogoś z forum o złożenie i wtedy będę miał thower taki konkretnie jak mi potrzebny. Czy może jednak brać lepiej firmowego z wyższej półki
C8 na XM-L to nie thrower. Nawet z lustrem SMO. Jest to na prawdę fajna lampka z dużym zasięgiem, w kompaktowym rozmiarze, ale nie jest to thrower. Na duży zasięg to C8 ale z diodą XR-E, XP-E2, no już może szybciej XP-G2. I wtedy składasz to na miedzianym sinkpadzie, prąd katalogowy x2 i chyba zbliżamy się do throwera. Może być też Explorer e53 z CNQ.
Żeby mieć thrower z XM-L potrzebne lustro ok. 60mm, zobacz Shadow TC500, JM26, Small sun ZY-T8, HD2010, STL-V6.
Zakupiłem ostatnio XINTD'a, jako jeden z pierwszych miałem okazję otrzymać wersję V4 na XML2 - zamawiałem jeszcze wtedy, gdy oficjalnie dostępna była wersja z XM-L. Jestem bardzo zadowolony, świeci na prawdę mocno, światło widać na drzewach 250m, do ogólnego zastosowania wystarczy.
Zalety? Piguła solidna, mosiężna, długi gwint przesmarowany hojnie pastą, wkręcany reflektor, szybka z powłokami, unikatowy kolor, dobra anodyzacja. Dioda dobrze wycentrowana, nie idealnie, wklejona na coś białego, na starze 21mm. Driver 3A z dużo lepiej dobranymi trybami, tryb moon, nie piszczy, PWM nie widać (lepszy niż w Convoy).
Chyba warto dopłacić i mieć spokój, aczkolwiek dopłaciłem, a i tak już rozebrałem latarkę na czynniki pierwsze i dokonałem małych poprawek.
Pozdrawiam.
Żeby mieć thrower z XM-L potrzebne lustro ok. 60mm, zobacz Shadow TC500, JM26, Small sun ZY-T8, HD2010, STL-V6.
Zakupiłem ostatnio XINTD'a, jako jeden z pierwszych miałem okazję otrzymać wersję V4 na XML2 - zamawiałem jeszcze wtedy, gdy oficjalnie dostępna była wersja z XM-L. Jestem bardzo zadowolony, świeci na prawdę mocno, światło widać na drzewach 250m, do ogólnego zastosowania wystarczy.
Zalety? Piguła solidna, mosiężna, długi gwint przesmarowany hojnie pastą, wkręcany reflektor, szybka z powłokami, unikatowy kolor, dobra anodyzacja. Dioda dobrze wycentrowana, nie idealnie, wklejona na coś białego, na starze 21mm. Driver 3A z dużo lepiej dobranymi trybami, tryb moon, nie piszczy, PWM nie widać (lepszy niż w Convoy).
Chyba warto dopłacić i mieć spokój, aczkolwiek dopłaciłem, a i tak już rozebrałem latarkę na czynniki pierwsze i dokonałem małych poprawek.
Pozdrawiam.
Widzę że w tym wątku również rozmawiacie o S2 więc zadam tu pytanie. Mam convoy s2, kupiłem ją z myślą o używaniu na rowerze ale niestety latarka na nierównościach sama zmienia tryby jest to strasznie denerwujące i uciążliwe. Jak najprościej się tego pozbyć ? twardsza sprężyna ? czy może wystarczy jakaś podkładka między ogniwo a sprężynę ?
grzybb pisze:Widzę że w tym wątku również rozmawiacie o S2 więc zadam tu pytanie. Mam convoy s2, kupiłem ją z myślą o używaniu na rowerze ale niestety latarka na nierównościach sama zmienia tryby jest to strasznie denerwujące i uciążliwe. Jak najprościej się tego pozbyć ? twardsza sprężyna ? czy może wystarczy jakaś podkładka między ogniwo a sprężynę ?
Mocniejsza sprężyna włącznika, może być jakakowiek i zmostkować plecionką miedzianą.
W S2 (przynajmniej mojej) jest sprężynka na driverze, no ale taka mała wąska, standardowa bym rzekł... Chyba, żeby wymienić na dłuższą...Pyra pisze:Witam
Możesz też przylutować sprężynkę do driverka, bo powodem braku kontaktu jest właśnie "oderwanie" plusa.
Pozdrawiam, Kuba
[ Dodano: 15 Czerwiec 2013, 18:47 ]
Ja mało jeździłem z moją S2 na rowerze, ale przy dużych wybojach też mi raz zmieniła tryb. Może spróbuj rozciągnąć sprężynę albo przedłużyć podkładką miedzianą... Żeby było mniej roboty niż z wymianą, w ostateczności wymiana.
Kuba