Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Marcin S.

Post autor: Marcin S. »

Musiałem wsiąść do samochodu -> prawie pół godziny jazdy dłużej do fabryki :(

Leje. W sobotę po burzy (z gradem) na trawniku przed domem miałem po kostki wody. Przez bramę walił strumień, trzeba było się w hydrologa ze szpadlem bawić i regulować bieg cieku wodnego ;) W jednym miejscu na działce ziemia się zapadła, mam tam zbiornik na wodę z oczyszczalni - szkody obejrzę, kiedy trochę obeschnie...

Pzdr.
M.
Awatar użytkownika
bulwa11

Post autor: bulwa11 »

Dziś podczas burzy zawitała do mojego pokoju gałąź z choiny. Weszła sobie bezpardonowo przez sufit :(
Na szczęście straty nie są wielkie, dziura nie duża, dachówek koło 10 poszło. Gorszy jest fakt, że sporo wody dostało się do ścian i potem pod podłogę :/

Powiem Wam, że takiego oberwania chmury jak dziś to jeszcze w swoim życiu nie widziałem. W przeciągu niecałych 10 minut przez ogród i pola oraz drogę płynęła głęboka na 20cm rzeka (na płaskim terenie!)
Obrazek

Solarforce L2 XM-L T5 4B mod Grega || X1 XM-L2 T6 3C mod Grega || 3x MH 150W @CDM-T 942 || MH HQI-BT 400W/D
DNF

Post autor: DNF »

Co to się wyprawia z tą pogodą...
A z moich smutków, wysiadł mi kolejny staw, drugie kolano znaczy.
Badania wszystkie jak zwykle w normie, zero jakichkolwiek odchyleń od normy, RTG nic nie wykazuje,
a kolejne stawy mi padają. Dzisiaj z kolana pobrali mi płyn do badań + leki w kolano. Co to był za ból..
Może z tego płynu wreszcie coś wyjdzie, bo niedługo mnie sparaliżuje :roll:
Awatar użytkownika
midi

Post autor: midi »

DNF- zbadaj się na boreliozę , jak siadają stawy to jeden z głównych objawów, zakażenie po kleszczowe mogło nastąpić nawet 2-3 lata temu.
Pozdrawiam serdecznie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
DNF

Midi, dziękuję za radę, ale problemy ze stawami po przebytej chorobie są mi znane i miałem już badania w tym kierunku :) Niestety to nie to.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

DNF pisze: Niestety to nie to.
Na szczęście :)
DNF

Nie wiem czy to dobrze czy nie, że to nie od tego, ale nadal nie wiadomo skąd to się bierze i dlaczego.
Leki przeciwzapalne raz pomagają raz nie, a teraz mając już dwa kolana bolące, to ciężko się chodzi, siedzi czy prowadzi autko :wink:
Awatar użytkownika
Zbychur

Dna moczanowa? Reumatyzm? Za tym pierwszym idzie fakt, że leki przeciwzapalne nie pomagają.
Awatar użytkownika
Kazik

Post autor: Kazik »

Albo ulubiona choroba każdego latarkoholika - toczeń rumieniowaty układowy. W skrócie ang: LED. :twisted:
Maruda

Post autor: Maruda »

Tu się nie ma co chichać. Co prrawda "DNF" jrszcze za młody na takie przypadłości, ale z czasem wszyscy doświadczą tej przyjemności. Z wiekiem zawiasy się wyrabiają i coraz mocniej dokuczają. I nie pomagają żadne smarowidła. Trochę pomagają opaski elastyczne, ale nie da się w nich długo chodzić.
Awatar użytkownika
Zbychur

Miałem kiedyś spore problemy z kolanami i łokciami, wynikało to z dość dużego obciążenia fizycznego. Przeszedłem przez wiele specjslistycznych przychodni i nawet miałem skierowanie na zabieg w klinice sportowej. Kosztowało to wiele pieniędzy, wizyty i megadrogie medykamenty, ale trafiłem za radą wujka lekarza do rakiego specjalisty starej daty, który nie miał podpisanej żadnej umowy z firmami farmakologicznymi. Powiedział mi, że najpierw mam sobie zrobić prześwietlenie zębów, potem kazał mi je leczyć, choć nie było żadnych zewnętrznych oznak ze są chore. Jako lekarstwo przepisał.... galaretkę z nóżek 300g 2x w tygodniu. Po pół roku jeździłem 20km rowerem do pracy i po przerzuceniu i przeniesieniu kilku ton stali wracałem rowerem do domu. Tak przez cały sezon prawie 1000 km miesięcznie łącznie z sobotami na sam dojazd do pracy. Dietę galaretkową dalej utrzymuję i problemów z kolanami nie mam. Jest to ponoć najbardziej naturana i najlepiej przyswajalna forma kolagenu.
DNF

Zbychur, może pójdę za Twoją radą i zacznę wcinać galaretki, albo żelki-smaczniejsze.
Na chwilę obecną, za miesiąc mam kolejną wizytę i będą wyniki z pobranego wcześniej płynu z kolana..
RZS odpada, bo pomimo ostrego bólu, czynniki reumatoidalne w normie, poza tym, nie te stawy mi zaatakowało :)
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

DNF, sprawdź PW w tej sprawie :)
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Pokój od nasłonecznionej strony 35st. o 15:40 nie wiem czy mam się cieszyć z ładnej pogody czy przenieść się do łazienki :???:
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
bulwa11

Post autor: bulwa11 »

Witam w klubie. Poddasze, 2 duże okna, 34,5 stopnia, wiatrak dmucha gorącym powietrzem :mad:
Obrazek

Solarforce L2 XM-L T5 4B mod Grega || X1 XM-L2 T6 3C mod Grega || 3x MH 150W @CDM-T 942 || MH HQI-BT 400W/D
Zablokowany