step up z 18650 na 12V ? coś z dx'a?
step up z 18650 na 12V ? coś z dx'a?
Witajcie,
mam trochę w innym temacie potrzebę zasilenia urządzenia z 18650 tak, żeby na wyjściu było 8-12V, tak 10-12 by było optymalnie. Możecie polecić coś małego i sprawdzonego?
Z tego co widziałem to jest jakaś zależność między wejściowym i wyjściowym, przynajmniej na części przetwornic na dx jest podane wejściowe i wyjściowe - czy tam jest ew regulacja, tzn na wejściu jest 18650, wyjście regulowane ?
Chętnie z dxa albo krajowe:)
mam trochę w innym temacie potrzebę zasilenia urządzenia z 18650 tak, żeby na wyjściu było 8-12V, tak 10-12 by było optymalnie. Możecie polecić coś małego i sprawdzonego?
Z tego co widziałem to jest jakaś zależność między wejściowym i wyjściowym, przynajmniej na części przetwornic na dx jest podane wejściowe i wyjściowe - czy tam jest ew regulacja, tzn na wejściu jest 18650, wyjście regulowane ?
Chętnie z dxa albo krajowe:)
Pozdrawiam,
Michał
Michał
fakt, podstawowych danych nie podałem... do 1A wystarczy.
Ma to być do modułu GSM, moduł bierze 10mA na czuwaniu, do tego jeden, dwa przekaźniki, więc 1A jest z zapasem.
Jak wygląda coś takiego: http://dx.com/p/lm2577-dc-3-5-18v-to-dc ... red-154906
Czy tu regulacja trymerem jest w zakresie podanym na specyfikacji, 4-24 czy jest jakaś zależność między wejściem a wyjściem, bo to jka widzę typowy układ przetwornicy tyle, że nie miałem okazji korzystać wczesniej z takowych:)
Ma to być do modułu GSM, moduł bierze 10mA na czuwaniu, do tego jeden, dwa przekaźniki, więc 1A jest z zapasem.
Jak wygląda coś takiego: http://dx.com/p/lm2577-dc-3-5-18v-to-dc ... red-154906
Czy tu regulacja trymerem jest w zakresie podanym na specyfikacji, 4-24 czy jest jakaś zależność między wejściem a wyjściem, bo to jka widzę typowy układ przetwornicy tyle, że nie miałem okazji korzystać wczesniej z takowych:)
Pozdrawiam,
Michał
Michał
zwracam honor:) co do pcb miałem na myśli zabezpieczenie - odcięcie - za długo nie grzebałem w temacie... świtało mi gdzieś że ch-ka rozładowania li-iona jest na poziomie tych 3.7, teraz sprawdzam i fakt - znacznie niżej.... w sumie to potrzebuję baterię jako backup dla chwilowego zasilania przy braku podstawowego, więc jedno ogniwo by dało radę , jeszcze przy znikomym obciążeniu, ale fakt, dla pełnej wydajności muszą być dwa.
Tak czy inaczej dzięki za zainteresowanie i jeśli to z linka da radę , to pewnie zaraz zamówię.
Tak czy inaczej dzięki za zainteresowanie i jeśli to z linka da radę , to pewnie zaraz zamówię.
Pozdrawiam,
Michał
Michał
Może taka: PRZETWORNICA STEP-UP U3V12F12.
Specyfikacja
Napięcie wejściowe: 2,5V do 12V
Napięcie wyjściowe: 12V
Prąd maksymalny: 1,4A
Sprawność na poziomie 80-90%
Zintegrowany układ wyłączający przetwornice przy zbyt wysokiej temperaturze pracy
Wymiary: 13 x 8 x 3 mm
Masa (bez złącz): 2g
Specyfikacja
Napięcie wejściowe: 2,5V do 12V
Napięcie wyjściowe: 12V
Prąd maksymalny: 1,4A
Sprawność na poziomie 80-90%
Zintegrowany układ wyłączający przetwornice przy zbyt wysokiej temperaturze pracy
Wymiary: 13 x 8 x 3 mm
Masa (bez złącz): 2g