Proszę o pomoc w wyborze latarki do lasu .
Proszę o pomoc w wyborze latarki do lasu .
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów , jestem świeżakiem na forum ale od dłuższego czasu odwiedzałem go jako gość , dziś postanowiłem to zmienić i jestem !
Od kilku tygodniu zastanawiam się nad wyborem latarki ...
Latarka głównie miała by służyć do pomocy przy polowaniu , głównie w lesie i na polu .
Cechą która najbardziej sobie cenie to duży zasięg i w miarę możliwości dobre skupienie światła. Jeśli o zasięg chodzi to dobrze by było gdyby miała go jakieś 70 m minimum , oczywiście dobrze by było gdyby świeciła na ponad 100m .
Miałem do czynienia z Led lenserem p7 i powiem szczerze że mnie ta latarka bardzo urzekła , ale niestety cena też jest z wyższej półki . Powiem krótko im taniej tym lepiej , nie znam się na tym tak jak Wy , więc napiszcie ile trzeba wydać na takową latareczkę który by spełniła mohe wymagania , i oczywiście podawajcie swoje propozycje (najlepiej marka i model gdyż po symbolach nie ogarniam )
Kwota jakiej nie chciałbym przekroczyć to jakieś 100zł z dostawą , ale jeśli jest coś godnego uwagi za np. 120zł - 130zł to też walcie śmiało , jeśli zaś da się coś wyskubać za 50zł to [regulamin]
Proszę o pomoc ! Pozdrawiam Darz Bór !
Od kilku tygodniu zastanawiam się nad wyborem latarki ...
Latarka głównie miała by służyć do pomocy przy polowaniu , głównie w lesie i na polu .
Cechą która najbardziej sobie cenie to duży zasięg i w miarę możliwości dobre skupienie światła. Jeśli o zasięg chodzi to dobrze by było gdyby miała go jakieś 70 m minimum , oczywiście dobrze by było gdyby świeciła na ponad 100m .
Miałem do czynienia z Led lenserem p7 i powiem szczerze że mnie ta latarka bardzo urzekła , ale niestety cena też jest z wyższej półki . Powiem krótko im taniej tym lepiej , nie znam się na tym tak jak Wy , więc napiszcie ile trzeba wydać na takową latareczkę który by spełniła mohe wymagania , i oczywiście podawajcie swoje propozycje (najlepiej marka i model gdyż po symbolach nie ogarniam )
Kwota jakiej nie chciałbym przekroczyć to jakieś 100zł z dostawą , ale jeśli jest coś godnego uwagi za np. 120zł - 130zł to też walcie śmiało , jeśli zaś da się coś wyskubać za 50zł to [regulamin]
Proszę o pomoc ! Pozdrawiam Darz Bór !
Ostatnio zmieniony sobota 25 maja 2013, 15:43 przez Karol94, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Kolego 70 m też mnie zadowala ew. 60m minimum 50m , a z tego co widziałem na allegro to led lenser p7 ma 210m zasięgu i najtańszy nowy kosztuje 175zł , więc jeśli chciałbym jakieś 70m zasięgu to chyba 120-130zł powinno wystarczyć , są latarki za 90zł które mają wpisane do 300m zasięgu , ale nie do końca w to wierze
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- smokuxx1987
Na allegro może być różnie.
Zobacz oferty w sklepiku, tutaj nikt ci badziewia nie poleci.
Do 100 zł to tylko zamówienie w chinach i ogniwa u woytazo z forumowego sklepiku.
Przeczytaj sobie recenzje Conowy C8 http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=10135.
Zobacz oferty w sklepiku, tutaj nikt ci badziewia nie poleci.
Do 100 zł to tylko zamówienie w chinach i ogniwa u woytazo z forumowego sklepiku.
Przeczytaj sobie recenzje Conowy C8 http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=10135.
Zastanawiałem się nad tą właśnie latareczką , ale ciężko dostać , a czy jest możliwość żeby ktoś Mi to zmontował i postawił na allegro ? Chętnie kupie !
Ostatnio zmieniony niedziela 26 maja 2013, 11:57 przez Karol94, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Może Ci ktoś zmontuje, ale to zazwyczaj kosztuje...Karol94 pisze:Zastanawiałem się nad tą właśnie latareczką , ale ciężko dostać
Moim zdaniem łatwo dostać:
http://www.fasttech.com/products/1601/10002364/1272100 klikasz, czekasz i masz
Powodzenia, marmez
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Witam . ostatecznie mam tylko dylemat . zastanawiam sie miedzy convoy c8 a led lenser l7 , ll swieciłem wczoraj i teoretycznie powinien wystarczyć , lecz wyjedzie 30-40zł drożej , jeśli convoy to sprzęt tej samej klasy to wezme convoya , słyszałem ze convoy nawet lepszy , ale chciałbym zeby wypowiedziało sie jak najwiecej osob . Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony środa 12 cze 2013, 19:05 przez Karol94, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Convoy może być ciut lepiej wykonany, jest większy, przede wszystkim dużo jaśniejszy i ma większy zasięg nawet niż skupiony LedLenser. Nie ma regulowanego skupienia, ale ma promień wtórny, który rozświetli okolicę. Ma też niższe tryby pozwalające wydłużyć czas pracy. Dzięki zasilaniu z aku 18650 (jak nie masz będziesz musiał dokupić aku i ładowarkę) może świecić jaśniej i dłużej niż LL - AAA (małe paluszki) to słabe zasilanie do latarek, większość objętości zajmuje ... opakowanie. 3xAAA=1AA, a 1x18650=3AA.
Powodzenia.Karol94 pisze:Widzę że nie trafiłem z wyborem forum i muszę kupić coś w ciemno ...
Pamiętaj tylko, że 90% latarek na allegro czy Tablicy to chłam.Karol94 pisze:No fajnie kolego tylko że 90 % tych latarek nie ma na allegro czy tablicy .
Idę o zakład, że nie zobaczysz zajaca z większej odległości niż 50-70m, a większe drzewa tak ze 100m.Karol94 pisze: led lenser p7 ma 210m zasięgu
Przedewszystkim trzeba zacząć od tego, że nie możesz mieć diody o zimnej barwie, kłania się jakiś neutral, czyli min XM-L T6 3C, to w zasadzie byłoby najbardziej optymalne rozwiązanie jeśli idzie o barwę. Po za tym z takim budżetem nie szarżuj na nic innego dla twoich potrzeb niż C8, ewentualny Led Lenser który może konkurować z Convoyem ilością światła i zasięgiem potrzebuje przemnożenia Twojego budżetu przez 5.
Dodatkowo musisz się liczyć z tym, trzeba będzie wydać ok.150zł wliczając ładowarkę i ogniwo(a).
Tu łatwo dostać:
Drugi post
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=115675&sid=f92a6db9996041f89f22b6931866a7f2#115675