eBay problem z zakupami

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Rysiu.

eBay problem z zakupami

Post autor: Rysiu. »

Otóż mam problem z zakupami na ebay a wygląda to tak:
1. klikam "Kup teraz"
2. przenosi mnie tutaj
Obrazek

3. klikam "Kontynuuj" i przenosi mnie do logowania a potem tutaj
Obrazek

4. klikam znowu "kontynuuj" i przenosi mnie tutaj
Obrazek

5. klikam "Potwierdź i zapłać" i wyrzuca mnie tutaj
Obrazek

Walczę już 3 dzień z tym i nie mogę sobie poradzić, google milczy poradniki też,
konto PayPal mam powiązane z eBay.
Nawet powiązanie
PayPal-a z kartą nic nie dało. :[

Tak więc ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić?
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
chrisek

Post autor: chrisek »

Rozumiem, że saldo konta PayPal masz w wysokości 95,68 zł? Jeśli tak to może spróbuj zmienić formę płatności z salda konta PayPal na obciążenie karty?
Awatar użytkownika
Rysiu.

Nie, saldo jest o 3-4zł większe na wszelki wypadek jak by kurs miał się zmienić.
Próba zapłacenia z karty przez PP kończy się dokładnie tak samo.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Wrzuć sobie ręcznie środki z konta na PP przez przelew błyskawiczny.
elektroda.pl
Awatar użytkownika
Rysiu.

krzycho123, dostępne saldo PP jest właśnie zrobione przez przelew błyskawiczny.
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Ok , widzę widzę :)

Pamiętajcie że kurs PP jest inny niż NBP , juz się parę razy na tym przejechałem i doliczyło parę złoty.
elektroda.pl
Awatar użytkownika
Rysiu.

Tak wiem dlatego przelałem 3-4zł więcej na wszelki wypadek a i tak nie mogę kupić.
A nawet jak by brakowało na PP to wzięło by z karty tak jak ostatnio na DX.
chrisek

Post autor: chrisek »

Zaraz zaraz, a komunikat nie mówi czasem o potrzebie dodatkowej weryfikacji konta na eBay ze względu na osiągnięcie jakiegoś limitu? Tyle co zrozumiałem ;)
Awatar użytkownika
Rysiu.

Tak dokładnie tak, tyle tylko że ta weryfikacja polega na właśnie dodaniu do konta PP karty, ale ja już mam ją dodaną i konto jest zweryfikowane.

Wiec nadal jestem w kropce.

Ten cały eBay to jakaś porażka, kupowałem w Niemczech, Anglii, Hiszpanii, Włochach, Czechach, USA i państwie środka i nigdy nie miałem takich problemów.
Petro-7

Post autor: Petro-7 »

Napisz do supportu PayPal, oni odpiszą w ciągu 24h, tak jak na moje błahe pytanie odpowiedzieli długim mailem i wszystko wyjaśnili. A masz powiązane z kontem bankowym, w sensie że zweryfikowane? Bo u mnie weryfikacja trwała 7 dni.
A w wiadomości jest tylko wspomniane, że powiązanie może zwiększyć ten limit, ale może jeśli jesteś takim człowiekiem który miesięcznie przelewa po kilka tyś $, to przekroczyłeś już te i tak podwyższone limity?
Najlepsze wyjście to po prostu 1 mail do supportu i dostaniesz pewną odpowiedź,
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Rysiu.

Tak mam zweryfikowane od ponad miesiąca i mam dodaną kartę?
Petro-7 pisze:ale może jeśli jesteś takim człowiekiem który miesięcznie przelewa po kilka tyś $, to przekroczyłeś już te i tak podwyższone limity?
Oj chciało by się mieć te kilka tysięcy "You make My day".

Ok to napiszę do nich może coś w systemie nie jest zaznaczone.

[ Dodano: 22 Maj 2013, 17:25 ]
Dostałem odpowiedź ale jest to odpowiedź kopiuj wklej i nadal nic nie mogę zrobić :evil:
złożenie oferty w aukcji było niemożliwe, ponieważ Twoje konto rysiu0192 objęte jest ograniczeniem licytowania przedmiotów.

W sytuacji kiedy Twoje konto podlega ograniczeniom możesz wykonać następujące czynności:

— Zweryfikować swoje dane zachowując dane ważnej karty kredytowej w serwisie eBay (szczegóły poniżej)
— Poprawić swój wynik na podstawie opinii
— Zarejestrować się w serwisie PayPal

Dlaczego serwis eBay ustala limity licytowania?

W serwisie eBay stosowane są limity i ograniczenia w zakresie składania ofert oraz korzystania z opcji Kup teraz.

Limity nakładane są najczęściej na konta nowych użytkowników, którzy nie mogą jeszcze wykazać się długotrwałą, pozytywną historią transakcji. Ograniczeniami objęte są też często konta użytkowników prezentujących nietypowe nawyki zakupowe.

Nałożenie limitu nie kwestionuje uczciwości użytkownika. Jest to po prostu działanie mające na celu zwiększenie bezpieczeństwa zawieranych transakcji.

Jak zweryfikować swoją tożsamość poprzez kartę kredytową?

Aby mieć możliwość zweryfikowania karty kredytowej należy posiadać konto sprzedawcy wraz z walutą rozliczeniową euro. (Aby mieć możliwość szybszego utworzenia konta należy przesłać do naszego działu w załączniku odpowiadając na tą wiadomość bezpośrednio z osobistej skrzynki email obustronna kopie dowodu osobistego).

Aby uzyskać więcej informacji o limitach licytowania stosowanych w serwisie eBay, skopiuj i wklej poniższe łącze do nowego okna przeglądarki internetowej:

http://pages.ebay.pl/help/sell/limits-on-buyers.html

Jeżeli zamierzasz kupować w zagranicznych serwisach eBay, zainteresują Cię z pewnością informacje zamieszczone na poniższej stronie Pomocy:

http://pages.ebay.pl/help/buy/betterbuyer.html

Z góry dziękujemy za wyrozumiałość i życzymy wielu sukcesów w serwisie eBay.

Jeżeli masz dodatkowe pytania dotyczące serwisu eBay, skontaktuj się z nami ponownie. Chętnie udzielimy Ci wszelkich wyjaśnień.

Pozdrawiam,
1. Weryfikacja przez kartę kredytową jest dla sprzedających wiec odpada.
2. Niby jak mam to zrobić jak nie mogę nic kupić!
3. Nawet im się nie chciało sprawdzić że mam powiązane konto eBay z PP :krzeslem:

O kant d.... rozbić taki dział pomocy.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Rysiu_01_92 pisze:"Jeżeli masz dodatkowe pytania dotyczące serwisu eBay, skontaktuj się z nami ponownie. Chętnie udzielimy Ci wszelkich wyjaśnień. "
Męcz ich jeszcze... Nie widzę innego wyjścia, niech w końcu zerkną, na twoje konto.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
Rysiu.

Właśnie wysłałem im taką odpowiedź
Witam ponownie,

ta odpowiedź niczego nie wyjaśnia i jest odpowiedzią typu kopiuj wklej, nawet nie chciało się nikomu sprawdzić że posiadam powiązane konto eBay z PayPal.

" — Zweryfikować swoje dane zachowując dane ważnej karty kredytowej w serwisie eBay (szczegóły poniżej)"

Nie jest handlowcem i nie zamierzam nic sprzedawać więc mnie to nie dotyczy.

"— Poprawić swój wynik na podstawie opinii"

W jaki sposób mam tego dokonać jak nie mogę nic kupić więc komentarza nie mogę ani wystawić ani otrzymać.

"— Zarejestrować się w serwisie PayPal"

Konto PayPal i eBay są powiązane, samo konto PayPal jest zweryfikowane i jest dodana karta płatnicza Visa.

Z całym szacunkiem ale jeśli tak wygląda pomoc on-line z waszej strony to jest to podejście lekceważące do użytkownika i nieprofesjonalne.

Proszę o dokładne sprawdzenie mojego problemu bo w dalszym ciągu czekam na sensowną odpowiedź lub rozwiązanie mojego problemu.

Pozdrawiam.
Jeżeli znowu dostane podobną odpowiedź to usuwam konto i poszukam w sklepie typu DX bo nigdy nie było z nimi takich cyrków.

[ Dodano: 23 Maj 2013, 14:34 ]
Dobra znowu odpisali i tym razem sprawdzili to o czym pisałem i okazało się że konto jest zablokowane w brytyjskiej części serwisu i żebym mógł kupować to muszę najpierw w kraju kupić kilka rzeczy i dostać pozytywy jednak z kraju niczego nie potrzebuje na razie.

Tak więc jest ktoś to ma konto w eBay z możliwością kupowania za granicą i mógłby pomóc.

Pieniądze przeleje bezpośrednio z PP na PP.
Awatar użytkownika
LightLover

Post autor: LightLover »

Rysiu_01_92, jestem gotów pomóc, tylko wolałbym wpłatę tradycyjnym przelewem na konto.
Chodzi o to, iż wpłacając mi na PayPal zostanie potrącona prowizja i musiałbyś wtedy dokładać do interesu :wink:
Awatar użytkownika
Rysiu.

LightLover, PW
ODPOWIEDZ