O motocyklistach, motocyklach i wypadkach rozmowy

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Kazik

O motocyklistach, motocyklach i wypadkach rozmowy

Post autor: Kazik »

Wczoraj wieczorem dowiedziałem się, że kolega miał 3 tygodnie temu wypadek na motocyklu. Samochód zajechał mu drogę w ten sposób, że uderzenie nastapiło praktycznie prostopadle w bok auta. Efekt - utrata czucia w lewej nodze i na razie nie wiadomo czy będzie chodził. :sad: Byłem w szoku, bo kolega mimo że w moim wieku miał chyba z 10x więcej doświadczenia i jeździł rozsądnie. I akurat ta wiadomość trafiła do mnie w dniu, w którym ponownie odkryłem że jazda na motocyklu to jedna z najlepszych rzeczy w życiu - ot lekcja pokory. :roll: Jutro ide go odwiedzić, liczę że będzie dobrze i odzyska mobilność.
Ostatnio zmieniony czwartek 23 maja 2013, 06:58 przez Kazik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Smutne to jest jeszcze to, że nikt nie powie o winie kierowcy samochodu, tylko o "samobójcach na motorach". :evil:

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ptja

Post autor: ptja »

Pyra pisze:Smutne to jest jeszcze to, że nikt nie powie o winie kierowcy samochodu, tylko o "samobójcach na motorach".
napisz coś więcej o tym wypadku, bo z opisu Kazika IMHO nie wynika, kto jest sprawcą.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Marcin S.

Post autor: Marcin S. »

U mnie to samo. Kolega z pracy wczoraj poniósł śmierć na moto, w Szczecinie. Na prostej drodze wymusiła na nim pierwszeństwo kobieta skręcająca w lewo...

Doła mamy dzisiaj wszyscy :( A szczególnie ci, co jeżdżą 2oo (m.in. niżej podpisany).

Spoczywaj w pokoju, kolego.

Pozdrawiam
M.
Awatar użytkownika
Kazik

Sytuacja:
Kolega jechał prawym pasem, lewym jechało auto. W pewnym momencie kierowca auta agresywnie skręcił w prawo, żeby przeciąc prawy pas i wjechać na stację. W momencie przecinania pasa po którym jechał kolega kąt ustawienia auta do kierunku jazdy był ostry, więc uderzenie było bliskie wjechaniu motocykla w bok auta - tak to opisał kolega.

Co ważne - kierowca auta przyznał się do winy.
ptja

Post autor: ptja »

Kazik pisze:Sytuacja:Kolega jechał prawym pasem, lewym jechało auto.
:-( (i takie sytuacje to jeden z powodów wyboru "klekota"...)
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

Apropo motocyklistów, u mnie przed wczoraj wypadek był:

http://chrzanow.naszemiasto.pl/artykul/ ... 87c002dcb2
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

Witam
Jeżdżę motocyklem od ponad 25 lat i nie miałem wypadku. A tu takie piękne Virago 535 nawet na części się nie nada. Koleś chyba nie zna przepisów ruchu drogowego i chciał wyprzedzać na czy zaraz przed przejściem...tak to się niestety później kończy... :|
pozdrawiam Tomek

"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
jaromas

Post autor: jaromas »

tomeksz68 pisze:Koleś chyba nie zna przepisów ruchu drogowego ...
odpuść, on nie żyje...
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

jaromas pisze:
tomeksz68 pisze:Koleś chyba nie zna przepisów ruchu drogowego ...
odpuść, on nie żyje...
A co gdyby zamiast pod ciężarówkę wpakował się w matkę z dzieckiem, też trzeba by odpuścić?
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
jaromas

Rysiu_01_92 pisze: A co gdyby zamiast pod ciężarówkę wpakował się w matkę z dzieckiem, też trzeba by odpuścić?
Można gdybać, nic to nie zmieni, to że będziesz pienił sie na forum też nic nie zmieni. Z mojej strony EOT.
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

jaromas pisze:
Rysiu_01_92 pisze: A co gdyby zamiast pod ciężarówkę wpakował się w matkę z dzieckiem, też trzeba by odpuścić?
Można gdybać, nic to nie zmieni, to że będziesz pienił sie na forum też nic nie zmieni. Z mojej strony EOT.
Nikt się tu nie pieni, stwierdziłem że tylko i wyłącznie przez swoją głupotę do tego doprowadził i dobrze że nie zabrał ze sobą osób 3-cich. Co to jest "EOT"?
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
jaromas

Rysiu_01_92 pisze:Co to jest "EOT"
End Of Topic (koniec tematu) - chodziło mi o to że nie chce niepotrzebnie ciągnąć tego tematu bo każdy ma swoje przekonania, a moje ciężko zmienić, pozdrawiam
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Panowie , upominam :razz:
elektroda.pl
Awatar użytkownika
Kazik

Byłem odwiedzić kolegę w szpitalu. Trzyma się dobrze, ale sprawa z uszkodzeniem nerwu strzałkowego wspólnego wygląda kiepsko. :sad: Ale chciałem napisać o czym innym - prędkość jaką poruszał sie kolega na motocyklu wynosiła około 60km/h. A tłumaczenie kierowcy auta zaraz po wypadku - "no i jak ja miałem ich widzieć jak 200km/h jechali?!" Pękł dopiero po zeznaniach świadków potwierdzających prędkość koło 60km/h. :evil:
ODPOWIEDZ