Aiexpress-jak kupować za złotówki w Chinach - Pierwsze kroki

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
gramacz

Aiexpress-jak kupować za złotówki w Chinach - Pierwsze kroki

Post autor: gramacz »

UWAGA: Obecnie nie ma możliwości płacenia przez Skrill. Przeczytaj poradnik jak bezpiecznie i tanio zapłacić w chinach

Krok 1. Wejdź na stronę AliExpress

Wejdź na stronę: http://www.AliExpress.com

Krok 2. Zarejestruj się (jeśli nie masz konta) lub zaloguj się.

Opis rejestracji:
Kliknij w: JoinFree

Wypełnij formularz nie używając Polskich znaków.
Obrazek

Następnie kliknij w MyOrders --> Account Settings

Wypełnij pola formularza:
Obrazek

Kliknij: [Obrazek: submit.png]

Krok 3. Znajdź towar jaki chcesz kupić

Aby znaleźć interesujący Cię produkt, wpisz w oknie wyszukiwania nazwę produktu w języku angielskim. Następnie pojawią się szczegółowe opcje związane z wybranym produktem.

Obrazek

Krok 4. Wybierz interesujący cię produkt

Obrazek
Wybierz z listy produktów interesujący cię przedmiot. Kiedy wybierzesz, naciśnij zakładkę z nazwą produktu lub jego fotografię w celu uzyskania szczegółowych informacji.

Uwaga! Niektórzy sprzedawcy podają minimalną liczbę towaru jaką trzeba zamówić. Szukaj informacji: Min. Order:

Podczas wyboru dostawcy zwróć uwagę na następujące elementy:

Ocenę sprzedawcy (rating) -
Komentarze kupujących (feedback) – bardzo często znajdziesz tam opis wad/zalet produktu, jego zgodność z ofertą, itp.

Ilość zamówień produktu złożonych dotychczas przez użytkowników (orders) – masz pewność, że sprzedawca realizuje sprawnie wysyłki, cieszy się zaufaniem i oferuje atrakcyjną cenę.
Cenę w zależności od oferowanego wyposażenia. Aliexpressl umożliwia wystawianie ofert tego samego produktu z różnymi wersjami wyposażenia dodatkowego (np. telefonu razem z etui, dodatkową kartą pamięci czy też z zabudowanym modułem TV), stąd często pojawia się zakres cen.

Koszt wysyłki. Większość sprzedawców oferuje darmową wysyłkę (freeshipping). Należy jednak pamiętać, że w przypadku tańszych przedmiotów jest to najczęściej chińska poczta lotnicza lub hongkong post.
Czas dostawy wynosi od 10 do 30dni średnio 2 tygodnie. Dla kuriera DHL to 2-5 dni. W

Krok 5: Sprawdź szczegóły związane z produktem
Obrazek
Sprawdź szczegóły związane z produktem i jego zakupem: cenę jednostkową i hurtową, warunki dostawy, minimalną ilość zamówienia. Możesz także skontaktować się bezpośrednio ze sprzedawcą w jęz. angielskim poprzez okno dialogowe znajdujące się na dole strony.

Krok 6: Złóż zamówienie
Obrazek
Jeśli dokonałeś/łaś wyboru i sprawdziłeś/łaś szczegóły, wybierz ilość “Quantity” sprawdź i wybierz opcję wysyłki “Shipping Cost” i naciśnij przycisk “Buy Now”.

Krok 7: Potwierdź swoje dane adresowe
Obrazek
Potwierdź wprowadzone wcześniej twoje dane adresowe lub wprowadź nowe dane adresowe, gdzie zostanie przesłana przesyłka. Po sprawdzeniu prawidłowości wszyskich danych zatwierdź transakcję przyciskając "Place order".

Krok 8: Opłać zakupiony towar

Teraz możesz opłacić zakupiony towar poprzez wpłatę na bezpieczne konto escrow Alipay. Płatności możesz dokonać poprzez swoje konto moneybookers, przelewem bankowym lub kartą kredytową.
Obrazek
Krok 9: Czekaj na potwierdzenie realizacji ze strony sprzedawcy.

Krok 10: Obserwuj przesyłkę na swoim koncie Aliexpress.com Transactions

Krok 11: Odbierz przesyłkę i sprawdź czy jest zgodna z twoimi oczekiwaniami
Obrazek
Jeśli przesyłka spełnia twoje oczekiwania zatwierdź realizację transakcji poprzez przycisk “Confirm Order Received”.

Krok 12: Zatwierdź płatność i zakończ transakcję

Na swoim koncie Transaction Aliexpress.com zatwierdź płatność na konto dostawcy i zakończ procedurę realizacji transakcji.

Część informacji została zaczerpnięta ze strony: aladyns.com

Inne wartościowe poradniki z telchina.pl

Kod: Zaznacz cały

http://telchina.pl/viewtopic.php?t=1174 płatności przez skrill MoneyBookers FAQ  przewodnik w płatnościach internetowych
Wiecej o cle podatkach,opłatach, dropshippingu, płatnościach i lista sprawdzonych sklepów :

Kod: Zaznacz cały

http://telchina.pl/zakupy-w-chinach-przewodniki-f46.html
http://telchina.pl/viewtopic.php?t=1165 płatności przez paypal bez przewalutowania przewodnik w płatnościach internetowych

Poradniki można powielać w internecie w niezmienionej formie i treści
Ostatnio zmieniony czwartek 22 maja 2014, 13:05 przez gramacz, łącznie zmieniany 12 razy.
Awatar użytkownika
megabit

Re: Skrill moneybookers Internetowy system płatności

Post autor: megabit »

gramacz pisze:
POWYŻSZY PORADNIK MOŻNA ROZPOWSZECHNIAĆ W INTERNECIE W NIEZMIENIONEJ TREŚCI I FORMIE
Szczególnie że w linkach zaszyty jest referrer id, czyli robisz to dla zysku nie informując o tym. Poza tym cały tekst skopiowany, to Twój 1 post na forum, więc Twoja obecność tu ma jeden cel.
Przydałaby się interwencja.
DNF

Post autor: DNF »

Sprawa zostanie przedyskutowana.
gramacz

Jak komuś przeszkadza taka treść mogę podać linka gdzie to zostało skopiowane, ale to chyba jeszcze gorzej.
Ps miałem tu kiedyś konto, ale po dłuższej nieobecności nie mogłem się na niego zalogować.
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

zostanę przy PayPalu :P Bo to czasem będzie jak z AmberGold :P:P:P
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
gramacz

paypal jest OK zwłaszcza dla ebay, ale nie polecam nim płacić na aliexpress bo paypal nie jest objęty ochroną ESCROW czyli gwarantowany zwrot kasy jak przesyłka nie dotrze lub zawartość będzie nieodpowiednia. Raz korzystałem ze sporu i kasa była na drugi dzień na moim koncie SKRILL
Awatar użytkownika
Sid Gotama

Post autor: Sid Gotama »

Robił może Ktoś tam ostatnio zakupy?

Robiłem tam zakupy w grudniu 2012 i udało mi się sfinalizować transakcje bez PayPal.
Przyznam że nie pamiętam jak tego dokonałem w opisie transakcji mam płatność Moneybookers. Coś mi świta że zakładałem coś w rodzaju chwilowego konta :-/

Dzisiaj dokonałem kolejnego zakupu a dokładniej chciałem dokonać, niestety opcja Moneybookers już jest niedostępna.
Mam konto w KB i żadnego pomysłu na sfinalizowanie transakcji.

[ Dodano: 8 Kwiecień 2013, 16:14 ]
Znalazłem coś takiego http://prepaid.bzwbk.pl/karty-interneto ... karty.html
Ale nie wiem czy to się "nada"
Niestety z banku dostałem taką odpowiedz że szkoda było zadawać sobie trud zapytania.
marcinpl1988

Post autor: marcinpl1988 »

Sid Gotama pisze:Robił może Ktoś tam ostatnio zakupy?

Robiłem tam zakupy w grudniu 2012 i udało mi się sfinalizować transakcje bez PayPal.
Przyznam że nie pamiętam jak tego dokonałem w opisie transakcji mam płatność Moneybookers. Coś mi świta że zakładałem coś w rodzaju chwilowego konta :-/

Dzisiaj dokonałem kolejnego zakupu a dokładniej chciałem dokonać, niestety opcja Moneybookers już jest niedostępna.
Mam konto w KB i żadnego pomysłu na sfinalizowanie transakcji.

[ Dodano: 8 Kwiecień 2013, 16:14 ]
Znalazłem coś takiego http://prepaid.bzwbk.pl/karty-interneto ... karty.html
Ale nie wiem czy to się "nada"
Niestety z banku dostałem taką odpowiedz że szkoda było zadawać sobie trud zapytania.

Pozwolę sobie odpowiedzieć na twoje pytanie

Robiłem tam zakupy ostatnio , Płatnośc u mnie była kartą bankomatową ze specjalną opcją płacenia w necie na karcie mam napis "tą kartą zapłacisz w internecie"

Mam kondo do 30 roku życia w banku BZWBK
i tę kartą mogę płacić , najpierw blokuje tyle środków na ile jest kwota, potem po kilku dniach przewalutowwuje i finalnie zabiera kasiorkę i pokazuje zajęcie kwoty w Historii

Kwestia cła jest taka że należy robić zakupy do 45 $ , a najlepiej mniej.
Dotychczas zakupowałem na dx.com do kwoty ok 35 $ i było ok bo przesyłka mała i nieotwierali nawet.

mam nadzieję że pomogłem
Awatar użytkownika
Sid Gotama

Post autor: Sid Gotama »

marcinpl1988 pisze: ...
Poradziłem sobie, dogadałem się z panem "chinczykiem" i zapłaciłem przez paypal... nazwał bym to na boku:).

Mój problem z Aliexpress polegał na tym że już kiedys tam kupowałem i udało mi się za tamtą transakcję zapłacić bez pośrednictwa PayPay, tyle że nie mam pojęcia jak:)... jakieś epłatnosci czy coś, zresztą to już nie ważne, plecak doszedł bardzo szybko i jestem bardzo zadowolony.
ODPOWIEDZ