dzięki koledze zedart i jego tematowi w newsach tutaj dwa tygodnie temu dzień po wejściu tego modelu do sprzedaży nabyłem dla siebie jeden egzemplarz modelu T2
Szczerze długo szukałem czegoś małego z zasilaniem alternatywnym dla 18650 , latarki którą można zasilać akku a także bateriami z kiosku w razie "w" .
Latarka dotarła w 7 dni z HK , została zapakowana w blister typowy dla produktów SF .
Niestety tym razem blister został całkowicie sklejony ze wszystkich stron a zatem nie da się go otworzyć bezinwazyjnie .
W komplecie oprócz głównego obiektu naszych upodobań czyli latarki mamy także smycz do nadgarstka , dwa o-ringi i gumkę włącznika na zapas , baterii oczywiście brak .
Korpus latarki jest wykonany bardzo solidnie , gwinty są bardzo ładnie obrobione i spasowane .
Anoda czarna satynowa , według producenta HAIII .
Koronka wykonana jest ze stali nierdzewnej która ma szczotkowane wykończenie , zakończenie koronki jest łagodnie wyprofilowane.
Płytka drivera posiada zabezpieczenie przed odwrotną instalacją baterii.
Latarka posiada zgodnie z danymi producenta 3 tryby:
Obsługa jednak jest nietypowa ,tryby low i med zmieniamy klikiem włącznika ale najpierw musimy wybrać tryb przekręcając głowice , na głowicy mamy do wyboru pozycje low-medium i high .Runtime:
100% (300 lumens): 60 mins
33% (105 lumens): 2.5 hrs
10% (30 lumens): 15 hrs
Tryby są dobrze wywarzone , choć według mnie brakuje SOS jeśli nie chcieli ładować stroboskopów ale co kto woli
Latarka ma bardzo małe lustro stąd światła na boki mamy mało a spill spory , przy 300lm na wyjściu może spokojnie służyć spokojnie jako EDC .
Teoretycznie mamy tu diodę XM-L U2 , jak jest w praktyce ciężko stwierdzić - można jednak z całą pewnością stwierdzić że barwa jest zimna i najprawdopodobniej jest to 1C czyli może być bin U2.
Z wad , mój egzemplarz ma krzywo wkręconą jedną ze śrub przy klipsie która trochę odstaje .
Na tę chwilę to wszystko , jeśli macie jakie pytanka i sugestie to zapraszam poniżej
Pozdrawiam