Mocowanie piguły w ThruNite Archer 1A
Mocowanie piguły w ThruNite Archer 1A
Witam
Mam pytanie, panowie czy posiadacie wiedzę na temat Archer i Neutron czy w modelach tych piguła jest wklejona czy tylko wkręcona w głowicę latarki? Zadano mi takie pytanie a ja niestety nie znam na nie odpowiedzi.
Mam pytanie, panowie czy posiadacie wiedzę na temat Archer i Neutron czy w modelach tych piguła jest wklejona czy tylko wkręcona w głowicę latarki? Zadano mi takie pytanie a ja niestety nie znam na nie odpowiedzi.
pozdrawiam Tomek
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Antoine de Saint-Exupery
Nie odkręca się czasem w niej pierścienia koronki w celu dostania się do diody ?
Edit , mój błąd teraz dopiero zrozumiałem że chodzi o pigułę a nie rozbiórkę głowicy
Edit , mój błąd teraz dopiero zrozumiałem że chodzi o pigułę a nie rozbiórkę głowicy
Ostatnio zmieniony poniedziałek 29 kwie 2013, 13:40 przez krzycho_, łącznie zmieniany 1 raz.
elektroda.pl
Na zdjęciach tego nie widać ale moim zdaniem piguła jest wciśnięta w korpus i raczej wątpię czy dało by się ją wyjąc bez prasy, jednak przylutowanie diody do drivera kabelkami i wciśniecie tego na miejsce zajmuje góra 10 minut i nie jest jakoś specjalnie trudne.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Witam
Dziękuję za pomoc i polecam się na przyszłość.
Krzychu właśnie chodzi o to o czym myślisz, pytanie jakie mi zadano to czy da się w normalny mało inwazyjny sposób zdemontować pigułę i wymienić diodę na XM-La ciepłego. Czyli od refa fakt ale to bajecznie proste po co wydzierać całość. Tu faktycznie jak napisałkrzycho123 pisze:Nie odkręca się czasem w niej pierścienia koronki w celu dostania się do diody ?
Panowie ale wam na przyznawałem punktów za "pomógł" aż mnie palce bolą od klikania, ale było warto.Rysiu_01_92 pisze:Na zdjęciach tego nie widać ale moim zdaniem piguła jest wciśnięta w korpus i raczej wątpię czy dało by się ją wyjąc bez prasy, jednak przylutowanie diody do drivera kabelkami i wciśniecie tego na miejsce zajmuje góra 10 minut i nie jest jakoś specjalnie trudne.
Dziękuję za pomoc i polecam się na przyszłość.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 29 kwie 2013, 17:57 przez tomeksz68, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam Tomek
Antoine de Saint-Exupery
Antoine de Saint-Exupery
Właśnie zauważyłem, że drugie wskoczyło Miło komuś doradzić. Poza tym tutaj panuje całkiem inna, przyjazna, koleżeńska atmosfera. Nie to co na pewnym, znanym forum elektronicznym, którego nie będę reklamował.
A tak wracając do tematu, to dioda jest klejona do płaszczyzny chłodzącej, czy coś ją dociska po skręceniu głowicy?
A tak wracając do tematu, to dioda jest klejona do płaszczyzny chłodzącej, czy coś ją dociska po skręceniu głowicy?
Kochający tata swojej najukochańszej na świecie córeczki ***** Latarka - obecnie 3W plastikowy "no name" na 3 xAAA za 6zł z Biedronki
Dioda jest na 14mm miedzianym podłożu dociskana przez bardzo solidny plastikowy czopek który dodatkowo jest dociskany przez idealnie spasowany do niego ref. a ten z kolei prze dokręcana koronkę.
Pod MCPCB jest biała pasta silikonowa u mnie wymieniona na Arctic Silver 5.
Pod MCPCB jest biała pasta silikonowa u mnie wymieniona na Arctic Silver 5.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC