Kompaktowa czołówka z mocną diodą
Kompaktowa czołówka z mocną diodą
Panowie potrzebuję czołówki za bateriami/akumulatorami umieszczonymi tak jak w petzl pixa 3, czyli razem z diodą ale latarka musi mieć dużą moc. Generalnie, to pixa 3 byłaby idealna aaale ma kiepskie diody. Co możecie polecić z zasilaniem umieszczonym tak jak w pixie ?
Mało się znam, ale jak ma naprawdę mocno świecić, to wszystkie MacTronici i insze plastiki odpadają, odpadają też zasilania AAA, AA i zostają tylko dobre produkcje na ogniwa litowe 18650. Z tego to na pewno są Zebra Light (chyba, się nawet w tym specjalizują ), nie wiem czy Fenix czegoś takiego nie ma (ale może ma tylko na AA, niestety nie znam ich ofert). Bardzo możliwe, że też inne firmy coś jasnego pełniającego ww. założenia produkują.
Edyta:
Poszukaj jeszcze o czołówkach u Dominika Może spełniają Twoje wymagania Ultrafire H6, a może Fenix HL30... Popatrz też na inne
Powodzenia
Edyta 2:
Troche poczytałem to chyba jeszcze:
Spark ST6
Edyta:
Poszukaj jeszcze o czołówkach u Dominika Może spełniają Twoje wymagania Ultrafire H6, a może Fenix HL30... Popatrz też na inne
Powodzenia
Edyta 2:
Troche poczytałem to chyba jeszcze:
Spark ST6
http://www.jet-pol.pl/k4,latarki-zebralight.html tutaj masz zebry
Tyle, że żadna czołówka nie jest dostępna.bandit pisze:http://www.jet-pol.pl/k4,latarki-zebralight.html tutaj masz zebry
A tak w ogóle to zebry najlepiej kupić na stronie producenta.
Tak, to jest najlepsze źródło, ale kolega pytał o sklepy w Polsce. Może wystarczy wysłać @ do sklepu i zapytać się, czy będzie jakaś dostawa. Czy już zakończyli współpracę z zebralight.
Jeśli chodzi o ww sklepy, łatwiej o pewną gwarancję. Ale zwykle jest to podyktowane wyższą ceną.
Editt:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=112899#112899 w mhunt zaczynają pojawiać się zebry.
Jeśli chodzi o ww sklepy, łatwiej o pewną gwarancję. Ale zwykle jest to podyktowane wyższą ceną.
Editt:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=112899#112899 w mhunt zaczynają pojawiać się zebry.
-
Uszanowanko*
Dzięki kilku wątkom na tym forum zdecydowałem się na ZebraLight H51, która dziś do mnie dotarła.
Mam jedno banalne i w sumie mało istotne pytanie co do gumowego uchwytu - do czego może służyć to jednostronne rozcięcie?
(fotka z netu)
__
* Drobna uwaga - w nagłówku forum krzyczycie (kapitalikami i wykrzyknikami) o wymogu przywitania się nowych użytkowników, jednak wspomniana kultura wymaga by to włodarze witali, nie gość. Nawet sam profesor Miodek wspominał o tym, że słynne "Witam" wyrażane przez osobę przybywającą jest oznaką wywyższania się i źle stanowi o kulturze. To tak gwoli ścisłości.
Dzięki kilku wątkom na tym forum zdecydowałem się na ZebraLight H51, która dziś do mnie dotarła.
Mam jedno banalne i w sumie mało istotne pytanie co do gumowego uchwytu - do czego może służyć to jednostronne rozcięcie?
(fotka z netu)
__
* Drobna uwaga - w nagłówku forum krzyczycie (kapitalikami i wykrzyknikami) o wymogu przywitania się nowych użytkowników, jednak wspomniana kultura wymaga by to włodarze witali, nie gość. Nawet sam profesor Miodek wspominał o tym, że słynne "Witam" wyrażane przez osobę przybywającą jest oznaką wywyższania się i źle stanowi o kulturze. To tak gwoli ścisłości.
Cześć.Marooned pisze:* Drobna uwaga - w nagłówku forum krzyczycie (kapitalikami i wykrzyknikami) o wymogu przywitania się nowych użytkowników, jednak wspomniana kultura wymaga by to włodarze witali, nie gość. Nawet sam profesor Miodek wspominał o tym, że słynne "Witam" wyrażane przez osobę przybywającą jest oznaką wywyższania się i źle stanowi o kulturze. To tak gwoli ścisłości.
Cóż, ja się zgadzam, że krzyczenie jest trochę przesadne, ale i tak niektórzy tego nie widzą, i nagminnie ktoś pisze na forum bez żadnej formy powitania.
Co do *powitania*, cytat ze słownika:
Moim zdaniem nad interpretujesz, profesorowie mówią o słowie "Witam" i mają rację, natomiast *powitanie* można wyrazić w różny sposób. Np Dzień dobry, Cześć... Ja preferuję właśnie te dwa, nikt się za nie na tym forum nie obraża (nie spotkałem się przynajmniej) i sądzę, że są zgodne z zaleceniami językoznawców."słowa, gesty wymieniane podczas spotkania; też: ceremonia związana z witaniem gości."
Dopisek:
Co do tej kultury, to nie wiem, jeżeli ja przychodzę do jakiejś grupy osób, to jakoś nie wyobrażam sobie przysiąść się do nich bez powiedzenia im "Dzień dobry" (czy; dobry wieczór), też nie wyobrażam sobie, żeby to grupa najpierw mówiła do mnie "dzień dobry"... ale to może jestem źle wychowany. W każdym razie jak ja do kogoś przychodzę, to staram się pierwszy powiedzieć "dzień dobry"/
Pozdrawiam, marmez.
Rzeczywiście, bardziej chodzi o słynne "witam". Dlatego nie omieszkałem przywitać się w swoim stylu - co również bym uczynił bez wspomnianego nagłówka.
Tak czy siak, miło mi przysiąść się do Waszego wirtualnego stolika.
Tak czy siak, miło mi przysiąść się do Waszego wirtualnego stolika.
"In the brave new world of the year 2000, a kiss can still break your heart." - Program from Cirque du Soleil's Alegría
Nad tymi gwiazdami jest wszechświat szybujących potworów! Wiedziałaś?
Nad tymi gwiazdami jest wszechświat szybujących potworów! Wiedziałaś?