Witam,
jak w tytule: która z tych dwóch latarek ma większy "flood", czyli świeci szerzej? W praktyce pewnie chodzi o to, która ma płytszy reflektor.
1. Roche F12
2. Convoy S3
Na oko wygląda, że powinny być bardzo podobne, jednak jeżeli ktoś miał okazje je widzieć, będę wdzięczny za opinię
Która ma szerszy promień
Witam
Nie wiem czy zauważyłeś ale w Roche F12 nie występuje piguła całe bebechy wciskane są w body. Czy to dobrze? [tak wygląda z fotek, które dość dokładnie wertowałem].
Obie mają długość 115mm więc powinny mieć tej samej głębokości ref.
Pod linkami, które podałeś są fotki beamów.
Nie wiem czy zauważyłeś ale w Roche F12 nie występuje piguła całe bebechy wciskane są w body. Czy to dobrze? [tak wygląda z fotek, które dość dokładnie wertowałem].
Obie mają długość 115mm więc powinny mieć tej samej głębokości ref.
Pod linkami, które podałeś są fotki beamów.
pozdrawiam Tomek
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Zrobiłem tak, że zamówiłem obie
Odpowiadając na swoje pytanie Convoy S3 ma płytszy reflektor i świeci szerzej niż Roche F12.
Odnośnie konstrukcji F12, to body nagrzewa się całkiem dobrze w maksymalnym trybie, więc zakładam, że przewodzenie ciepła jest w porządku. MCPCB jest dociśnięte bezpośrednio do korpusu, nie jest przykręcane ale tylko przyciskane przez reflektor. Między MCPCB a body było fabrycznie nałożone trochę pasty termoprzewodzącej, ale niedbale i nie na całej powierzchni. Poprawiłem to sobie, działa bez zarzutów.
Odpowiadając na swoje pytanie Convoy S3 ma płytszy reflektor i świeci szerzej niż Roche F12.
Odnośnie konstrukcji F12, to body nagrzewa się całkiem dobrze w maksymalnym trybie, więc zakładam, że przewodzenie ciepła jest w porządku. MCPCB jest dociśnięte bezpośrednio do korpusu, nie jest przykręcane ale tylko przyciskane przez reflektor. Między MCPCB a body było fabrycznie nałożone trochę pasty termoprzewodzącej, ale niedbale i nie na całej powierzchni. Poprawiłem to sobie, działa bez zarzutów.