Witam
Po kilku wieczorach spędzonych na knuciu, potem kilku na projektowaniu i w końcu na robieniu, z pomocą syna, uruchomiliśmy "naszego robota" linefollower.
Prędkości ma kosmiczne, ale za to kierunek trzyma jak trzeba.
Napęd to dwa przerobione serwa TowerPro SG-90 Sterowanie PWM, 3 czujniki dioda IRed - fototranzystor. Program na ATtiny13 napisany w C
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Wczoraj byłem na grupowej przejażdżce quadami przeprawowymi - zajeświetna sprawa. Na koniec byłem cały pokryty błotem, ale wrażenia super. Jak tylko sprzedam nerkę szukam sobie jakiejś używki.
Z wyprawy pojechałem do Dziadków - jaja były, bo Ciocia zatrzasnęła kluczyki w bagażniku, a drugi był w jej domu oddalonym o 140km. Ale udało się zażegnać kryzys.
Pierwsze próby z metalohalogenkami wypadły pomyślnie, więc bez większego zastanawiania się jeden poszedł jako główne oświetlenie w pokoju. 70W, typ 830, pewnie niedługo trafi tam 942. Czekam na noc
Witam
Powoli do przodu... Program napisany w C po kompilacji ma około 2/3 objętości programu napisanego w Bascom.
Teraz będę rozwijał algorytm. Z 3-ch czujników dużo nie wyciągnę, ale spróbuję aproksymować do 5
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Ciągle tylko smutki to teraz czas na coś radosnego. Zrobiłem własnymi "ręcami" zasilacz użytkowy z zasilacza komputerowego . Wiem, że dla elektroników to może wydać się śmieszne, ale to tak jak bym komuś z Was dał do wykucia z blachy różę, o na przykład taką