Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
zedart

Post autor: zedart »

Do mnie dotarły podłoża do Osram Oslon.

Obrazek

Tylko kto teraz te maleństwa polutuje...
zed-art.co.uk
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

No i nareszcie chiński dt9208 idzie w odstawkę, mam dla niego świetne zastępstwo.

Obrazek
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

No i do zasilacza laboratoryjnego 0-30V 0-5A posiadanego już dokupiłem drugi identyczny (RXN-305D) :mrgreen:
Teraz dopiero Power LEDy pokażą swój POWER :twisted: :twisted: :twisted:

Nie wiem też czemu ale do posiadanych już 2ch mierników czuje także potrzebę dokupienia 2 nowych (1 cęgowy AC/DC i jakiś precyzyjny z TrueRMS) i coś mi się wydaje, że niebawem potrzeba zostanie zaspokojona i na półce pojawią się też UT207 i najprawdopodobniej UT61E. ;)
Awatar użytkownika
Kazik

Post autor: Kazik »

Olight S10 od lichy. Wrażenia - na żywo nie jest tragicznie brzydka, a tylko brzydka. Nieźle dobrane tryby, fajne UI z moonem, magnesik fajna sprawa, tint może być, anodowany gwint, więc można zabezpieczyć przed uruchomieniem. Klips - latarka akurat do noszenia w kieszeni spodni, ale jest masakrycznie niewygodna z klipsem. Także już zdjęty i tak zostanie. No i jeszcze klik - strasznie nisko wpada przy naciśnięciu, mógłby być z 1-2mm wyższy.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Nie wiem też czemu ale do posiadanych już 2ch mierników czuje także potrzebę dokupienia 2 nowych (1 cęgowy AC/DC i jakiś precyzyjny z TrueRMS) i coś mi się wydaje, że niebawem potrzeba zostanie zaspokojona i na półce pojawią się też UT207 i najprawdopodobniej UT61E
Jak ten czas szybko płynie. :razz:
Na biurku pojawiły się mierniki. Można rzec, że komplet narzędzi elektronika już mam, może poza preheaterem, pirometrem i luxomierzem ale z myślą o ich zakupie trzeba się przespać i poczekać.
Awatar użytkownika
sp5it

Post autor: sp5it »

10cm wałka miedzianego fi22, będą porządne piguły do SF M3
My flashlight is smaller than yours...
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Też rozszerzam zaplecze :mrgreen:
Obrazek

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
DNF

Post autor: DNF »

Fiu fiu nieźle :D
fxxx

Post autor: fxxx »

Pyra, ile taki zestawik? Można prosić o osobne ceny? :-)
Fon

Post autor: Fon »

Pyra, nic tylko pozazdrościć
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
fxxx pisze:Pyra, ile taki zestawik? Można prosić o osobne ceny? :-)
Szlifierka OBI 226zł
Stojak allegro 205zł

Zaszalałem :mrgreen:
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Vigo

Post autor: Vigo »

Trochę anodyzowanego aluminium jeszcze nikomu nie zaszkodziło. :wink:
W związku z powyższym pojawiła się u mnie FandyFire L3, 7x XM-L T6, 6x18650 (działa też na dwóch i czterech ogniwach), 860g (wraz z ogniwami).
Seba, dzięki piękne. :)

Całkiem ciekawa lampka, choć to straszne bydle (długość: 217mm, średnica głowicy: 70mm, waga samej latarki: 600g, z sześcioma ogniwami w środku: 860g), ale bardzo ładnie wykonana, obróbka CNC korpusu bez najmniejszych zastrzeżeń, elegancka, szara i aksamitna w dotyku anodyzacja.
W głowicy F3 jest nalutowany gruby pierścień ślizgowy pod plusy ogniw, podobnie jak w serii latarek Tiny Monster firmy NiteCore, a czego brak w SRK.

Z testów sufitowych na szybko wynika, że L3 świeci białym, zimnym światłem, o dziwo spot siedmio diodowej L3 jest węższy niż w trój diodowym SRK.

Fajnie jest pomyślany interfejs użytkownika, do obsługi latarki mamy dwa przyciski typu "micro swich" duży i mały, obok nich są umieszczone cztery diody pokazujące z grubsza stan naładowania akumulatorów.
Lampkę uruchamiamy przytrzymując przez ok. dwie sekundy duży przycisk i w ten sam sposób ją gasimy.
L3 startuje od trybu, który możemy sobie ustawić liniowo małym przyciskiem, a moc jaką ustawimy zostanie zapamiętana i od trybu z tak ustawioną mocą będzie startować latarka kiedy uruchomimy ją przytrzymując duży włącznik.
Klikając dużym przyciskiem mamy w pętli: tryb zdefiniowany, 100% i SOS plus w pierwszym trybie mamy regulację płynną (0,25%-100%) przytrzymując mały przycisk, jeżeli mniejszy włącznik wdusimy dwa razy uruchamiamy stroboskop.
Małym przyciskiem możemy też wyłączoną latarkę uruchomić w trybie chwilowym, czyli naciskamy mniejszy przycisk i latarka świeci pełną mocą dopóki go trzymamy, puszczamy mały włącznik i latarka gaśnie.
Całkiem zmyślnie jest to wszystko zrobione.

Obrazek

Pstryczki:
Obrazek

Prysznic z bliska:
Obrazek

Dla porównania wielkości z Sky Ray KINGIEM (poniżej) i SolarForce L2P (powyżej):
Obrazek
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Nareszcie ;)

Obrazek
fxxx

Post autor: fxxx »

Namiot Hannah Space

http://www.wagabunda.eu/hannah-namiot-space-p-652.html

Obrazek

w podkrakowskim centrum futura, za jedyne 501 zł :)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

To ja w Mall 3 lata temu kupiłem namiot Hannah Creek 2 Thyme z przesyłką za mniej niż połowę ceny normalnej tego namiotu, nawet mniej niż Hannah Troll S ;-). Wolę nie wnikać czy to przez błąd w sklepie czy też taką mieli wyprzedaż.
Zablokowany