Złożenie latarki Convoy M1
Złożenie latarki Convoy M1
Zamówiłem z fasttecha Convoy M1, z osobnym driverem i xm-u3, nie wiem co mnie skusiło na taki pomysł.
Zamówienie przyszło jakiś czas temu, ale dopiero dzisiaj mam czas. Pomarowałem cieńką warstwą pigułe, zlutowałem driver z diodą, wkręciłem do wnętrza latarki, włożyłem baterie ale niestety nie działa, czy dobrze przylutowałem diodę?
Driver narazie nie jest przylutowany, poprostu wsadziłem go.
Zamówienie przyszło jakiś czas temu, ale dopiero dzisiaj mam czas. Pomarowałem cieńką warstwą pigułe, zlutowałem driver z diodą, wkręciłem do wnętrza latarki, włożyłem baterie ale niestety nie działa, czy dobrze przylutowałem diodę?
Driver narazie nie jest przylutowany, poprostu wsadziłem go.
cardano, bez problemu się da, sam lutuje zwykłą kolbową lutownicą o temperaturze 400* bez jej stabilizacji. Wcześniej nałóż w trzech miejscach na krawędzi drivera nieco cyny tak na szerokość kilku milimetrów i później po włożeniu drivera i jego dociśnięciu lutuj w tych miejscach do krawędzi piguły. Musi się udać, to nie amelinium
Moje sterowniki:
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
Nie zawsze się da ostatnio trafiłem na jakiś genialny chiński stop alu chyba z piachem, niż nie pomagało ani płyn do lutowania alu, ani lut do alu, a przy nagrzaniu do 400 stopni piguła pękła jak szklanka na kilkanaście częścialienth pisze:bez problemu się da
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9