Moje Jety :)

...czyli nasze światełka okiem obiektywu... Tu chwalimy się naszymi latareczkami i wszystkim innym , co rozświetla nasze życie ;-)
Awatar użytkownika
lennin

Moje Jety :)

Post autor: lennin »

To tak zacznijmy od starszego światełka mianowicie JetII Mk3.

Aktualnie ma zmieniony odbłyśnik na SMO szybka powlekana z KAI, sterownik sku 7882 z Atiny od Calineczki, dioda to Q5 WC. Zaczęliśmy wspinaczkę z luxami na 1m od przedziału około 8000 a skończyliśmy na 13500 ;) Na starcie ssie z akusa 1,35A

Druga w szranki stanie PRO wersja JetIII IBS. Na pokładzie tylko zmienione szkiełko na powlekane z Kai i dioda R2 WD. Zaczęliśmy na 11kluxów/1m a skończyliśmy na 12,5k. Nie dużo dało sie poprawić ;) Na starcie ssie dokładnie tyle samo co JetII Mk3.

Sama wiązka i jej rozkład jest praktycznie identyczny. Dokładnie ten sam odbłyśnik! Więc wytłumaczcie mi różnice widoczną na zdjęciach. Jedna dioda troszkę cieplejsza od drugiej, miernikowo mocniejsze jest maleństwo. No to lecimy:

Zdjęcie referencyjne:

Obrazek

UF602B:

Obrazek

Malutki:

Obrazek

PRO:

Obrazek

Oby dwa który jest który? Jeden troszkę mocniejszy wiec? Kto odgadnie :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony niedziela 28 wrz 2008, 08:46 przez lennin, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

Zdjęcia nie mają jednakowych parametrów... Już pierwsza parka, którą wybrałem sobie na chybił-trafił w jednym kontrast 0 w drugim 2.
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Zobacz dokladnie że tylko pierwsze foto aparat podbił kontrast, Nie był do końca ustawiony na sztywno mój błąd. Tymbardziej chyba nie ma znaczenia że to zdjęcie ciemnosci? Reszte porównaj :P
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
tiro

Post autor: tiro »

Moim skromnym zdaniem jet II ma ładniejsze światło.
ODPOWIEDZ