Modyfikacja "Mag'o-podobnej" latarki

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
sahim

Modyfikacja "Mag'o-podobnej" latarki

Post autor: sahim »

Posiadam z dawnych czasów latarkę wzorowaną chyba na jakimś Mag'u, solidnie wykonaną, zasilaną 3xR20, ciężką i do niedawna wydawało mi się że świeci bardzo jasno :wink:. Jednak w styczniu odkryłem to forum, zamówiłem z FT pierwszą lepszą C8 na XML-U2 i.. cóż, okazało się że w porównaniu do niej, mój stary "Mag" to jakaś świeczka :mrgreen: (chociaż wagowo to bardziej gromnica jak nie Paschał.. ).Wygląda tak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I teraz miałem pomysł żeby kupić gotowy moduł led pasujący do trzonka na żarówkę np TAKI - ale obawiam się że do dalej będzie świeczka. Czy może ktoś spotkał się z takim modułem ale o sensownych parametrach? Widziałem na e-bay'u TAKIE i zastanawiam się co są warte.
Oddzielny problem to zagubiona gumka na wyłącznik, gdyby ktoś miał coś pasującego albo wiedział gdzie kupić to proszę o info. Średnica otworu 14mm z hakiem, głębokość do kołnierza - 4-5mm.
Obrazek
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Daj sobie z takimi "żarówkami" spokój. Dioda o mocy 1W potrzebuje chłodzenia (radiatora) a taka oprawka mu tego nie zapewni. Poza tym ilość światła dalej będzie marna.
Awatar użytkownika
sahim

Post autor: sahim »

Tak właśnie myślałem że mogą świecić słabo. No nic, może wymyślę jakieś mocowanie "normalnej" diody.
ODPOWIEDZ