Pogaduchy o sat / nc+

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

W wyniku fuzji telewizji N i cyfry+ i totalnej klapy jaką okazała się ich oferta, nie narzekam na brak klientów :mrgreen:
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Ponoć można wymówić umowę przedwcześnie. Dla niektórych to też dobra wiadomość.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

Fluxor pisze:Ponoć można wymówić umowę przedwcześnie.
Tu masz lekturę: http://antyncplus.pl/index.php
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

A ze mnie się wszyscy znajomi śmiali że mam dekoder Polsatu. Tylko Cyfra+ ewentualnie N-ka, z tym że kiedy ja przedłużałem umowę z polsatem, za taki sam abonament czy N czy C+ nie dawało mi nawet 70% tych kanałów co Polsat, a na HD mi specjalnie nie zależało bo jeszcze na starym telewizorze 28'' śmigam. :oops:
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

A ja tak się kiedyś zraziłem do polsatu że nigdy bym u nich nic nie kupił i to nie ważne ile razy mają lepszą ofertę od n-ki.
Konkretnie to chodzi mi o ich infolinię.
Awatar użytkownika
megabit

Post autor: megabit »

pier, nie ma się co dziwić, pracują tam ludzie z przypadku, rotacja ogromna a szkolenia powierzchowne. No chyba że zraził Cię swoim zachowaniem, ale to już pretensje można mieć wyłącznie do konkretnego człowieka i jego wychowania :roll:

A umowy z N i C+ oczywiście można wypowiedzieć bez ponoszenia kosztów w postaci kar umownych.
Awatar użytkownika
pier

Megabit pomijając nawet to Co Napisałeś trzeba się najpierw na tą infolinię dodzwonić. A i jeszcze bym przymknął na to oko gdyby ta infolinia była darmowa.
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Wydzieliłem bo widzę że dyskusja się rozwija i pewnie jeszcze jakiś czas potrwa sądząc po emocjach jakie budzi ostatnio .
elektroda.pl
Awatar użytkownika
Zbychur

Kiedy przyszedł mi rachunek za połączenia z oczekujące z polsatem na kwotę 60zł, wziąłem rachunek, dekoder i poszedłem do punktu gdzie kupiłem zestaw. Położyłem na ladę i razem z rachunkiem i wypowiedzeniem umowy. Kiedy facet powiedział, że sobie kpiny robię, powiedziałem, że albo dostanę kasę za połączenie albo zerwę umowę i spotkamy się w sądzie. Nie można było się dodzwonić, dekoder nie działał prawie 2 tygodnie, zdążył przyjść rachunek za telefon gdzie widniało 66zł za połączenia z infolinią i według prawnika można to było podciągnąć pod niewywiązanie się z umowy. Od tego czasu mam spokój. Jeszcze w ramach przeprosin dostałem HBO i coś tam jeszcze na 3-mce gratis.
Awatar użytkownika
pier

Zbychur pisze:Kiedy przyszedł mi rachunek za połączenia z oczekujące z polsatem na kwotę 60zł, wziąłem rachunek, dekoder i poszedłem do punktu gdzie kupiłem zestaw. Położyłem na ladę i razem z rachunkiem i wypowiedzeniem umowy. Kiedy facet powiedział, że sobie kpiny robię, powiedziałem, że albo dostanę kasę za połączenie albo zerwę umowę i spotkamy się w sądzie. Nie można było się dodzwonić, dekoder nie działał prawie 2 tygodnie, zdążył przyjść rachunek za telefon gdzie widniało 66zł za połączenia z infolinią i według prawnika można to było podciągnąć pod niewywiązanie się z umowy. Od tego czasu mam spokój. Jeszcze w ramach przeprosin dostałem HBO i coś tam jeszcze na 3-mce gratis.
I właśnie dlatego wolę inną telewizję niż polsat może i oferta gorsza ale za to święty spokój. Miałem N-ke rok czasu i złego słowa nie mogę powiedzieć. Przedewszystkim jak dzwoniłem na infolinię to od razu byłem połączony z konsultantem i zawsze problem był rozwiązany.
Teraz mam telewizję na kartę i płacę tylko raz na rok 20zł za kilka kanałów. A tak w tych kilku kanałach reklam mi nie brak.
A tak z innej beczki to nie mam już zamiaru płacić co miesiąc żadnemu dostawcy telewizji za to tylko żeby oglądać reklamy. Jak to ujął Pan z telewizji N podczas namawiania mnie na przedłużenie umowy "reklamy to milinowe zyski dla stacji telewizyjnych i nikt z tego nie zrezygnuje". Dlaczego więc jeśli ktoś zarabia miliony na tym że ja to oglądam żąda jeszcze płacenia za to abonamentu? I jeszcze jak to ten Pan ujął "przecież w przerwach reklam są normalne programy" i ugryzł się w język.
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

pier pisze:I jeszcze jak to ten Pan ujął "przecież w przerwach reklam są normalne programy" i ugryzł się w język.
Dobrze że był szczery :)

Mnie również wszystko to śmieszy , taka TVP emituje dziennie setki reklam , dostaje masę kasy od opertorów którzy dostarczają sygnał i jeszcze chcą abonament .... :razz:
elektroda.pl
Awatar użytkownika
Zbychur

krzycho123 pisze: taka TVP emituje dziennie setki reklam , dostaje masę kasy od opertorów którzy dostarczają sygnał i jeszcze chcą abonament
Ciągną póki mogą, w dyrektywach unijnych stoi wyraźnie, w telewizji publicznej albo reklamy albo abonament.
Awatar użytkownika
pier

Dodam jeszcze że jest taka jedna telewizja i radio która nie ma reklam i abonamentu ale dużo się na nich krzyczy że ciągle puszczają numery kont. A niby z czego mają się utrzymać?
I jeszcze wyjaśnienie, sam ich nie oglądam i nie słucham bo mi niektóre rzeczy nie pasują.
I tak to z nami Polakami jest że Ci którzy doją z nas ile się tylko da są Ok a Ci którzy żyją z dobrowolnych opłat są do wyeliminowania.
blind

Post autor: blind »

Czy te problemy z połączeniem na infolinię Polsatu to problemy teraźniejsze czy zamierzchłe?
Pytam bo zamierzam przejść ponownie do Polsatu bo złodziejska C+ chce ode mnie więcej kasy za mniej kanałów.
Dodam że zrezygnowałem 7 lat temu z Polsatu jak się nie mogłem do pacanów przez 4 dni dodzwonić.
W N-ce na połączenie z konsultantem czekam góra 2 minuty.
18650
Awatar użytkownika
Zbychur

Ostatnio dzwoniłem w sprawie dekodera TV naziemnej i czekałem może minutę. Kiedyś to podchodziło czasem pod 40min i nie jednokrotnie rezygnowałem. Zapytałem pamiętam tej miłej Pani ile im operatorzy telefoniczni odpalają za naciąganie czasu rozmów?Dowiedziałem się, że to informacje poufne he..he.... Normalnie jaja jak na Wielkanoc.
ODPOWIEDZ