Pogaduchy o e-fajkach

....nie pasujące gdzie indziej...
kalamat

Post autor: kalamat »

Fluxor "zdrowszym" chodziło mi o nie wchłanianie tysięcy substancji z analoga, a po za tym zauważyłem u siebie znaczną poprawę kondycji. To tylko moje osobiste spostrzeżenia. Każdy ma swój rozum. Ja użytkuję ep w miejscach gdzie używałem analoga (w pracy wychodzę, w markecie nie wapuje itd). To właśnie przez takich "wszech i wszędzie palących" niekiedy ep jest postrzegane jako zło mając na uwadze podejście społeczności do analogów i ogólnej (na szczęście zmniejszającej się) nieświadomości społecznej na temat ep. Jest to długi temat rzeka i tyle ile jest osób, tyle może być opinii.
ProLight jeśli szukasz czegoś na 18650 to ja polecam VAMO- osobiście mam i jestem zadowolony - oto jego brak bliźniak np http://www.e-dym.pl/MODY/Zestawy_i_bate ... 18350.html, tutaj VAMO http://www.hangsenshop.pl/pl/mody/286-v ... v-mod.html jest to wersja V1 bodajże, lepiej szukać V2 albo SS. Chyba, że wolisz moda mechanicznego (brak możliwości nastaw), to zapraszam na e-papierosyforum.pl (tzw zielone forum). Masz tam w dziale modomania opisy seryjnych wyrobów, jak i bardzo popularne "wynalazki" forumowiczów http://www.e-papierosy-forum.pl/mody-sz ... 30402.html. Osobiście co do Volish to wiesz jak to jest- wszystko robią te same "chińskie rączki" tylko masz brand ich firmy i bodajże 3 miesiące więcej gwarancji, za co płacisz sporo więcej. Na jakim parowniku teraz wapujesz? Odnośnie kręcenia grzałek- tak tak, po co kupować, jak sznurkowce można robić samemu- taniej, i w większości przypadków lepiej niż kupne.

P.S. Możecie doradzić co do mojej ładowarki w poście wyrzej? Bo zaraz klikne "KUP" tylko nie wiem na której.
DNF

Post autor: DNF »

Z tymi ładowarkami od nitecore czytałem, że jakieś problemy były tylko chyba z pierwszymi wersjami.
Poszukaj na necie, gdzieś to widziałem.
ProLight, jak chcesz tanio, ale czekać to zobacz na Vaporbreak.com Tam z wysyłką Vamo V2 SS jest za 114zł w zależności od kursu $.
Obecnie z kolegą czekamy aż paczka do nas doleci :) Będzie i Vamo i DID :)

Na zajęciach mam, że fajki to całe zło za sporą ilość chorób głównie kardiologicznych i się zapytałem co konkretnie jest szkodliwe,
usłyszałem w odpowiedzi, że głównie wszystkie "smoły". Problemem są też wszystkie ulepszacze, w których tytoń jest maczany.
Lekarz powiedział też, że sama nikotyna to mniejsze zło i nie robi aż tylu problemów :wink:
amisiek
Kontakt:

Post autor: amisiek »

Ciekawe kiedy lobby tytoniowe zadziała. W Austrii e-papierosy już są nielegalne.
DNF

W Polsce mają dowalić podatek na liquidy o steżeniu nikotyny powyżej 4mg, czyli praktycznie na wszystkie :-|
amisiek
Kontakt:

Czyli palacze powinni się zrzeszyć i kupić teraz metr sześcienny liquidu.
Ewentualnie opracują sposób trzykrotnego zagęszczenia liquidu o stężeniu 3,99mg ;)
P.S. jak to dobrze, że nie palę;)
DNF

Z zagranicy się kupuje wtedy :D teraz też czasem zamawiam, ale wolę dopłacić kilka zł i mieć w ciągu 2-3 dni a nie miesiąca :)
kalamat

Post autor: kalamat »

DNF ale wtedy jak wprowadzą akcyzę, to będzie traktowane jako przemyt tak samo jak teraz ludziska ćmiki bez akcyzy ciągną, i szkodę na rzecz państwa :razz: Chyba, że wysterylizujesz zbiorniczek płynu do spryskiwaczy i udasz się np do anglii sam po TW:razz:
DNF

Z tym udaniem się do Anglii to nie są takie śmichy chichy, przy cenie kilkudziesięciu złotych za bilet :D
amisiek
Kontakt:

Nie przewieziesz takiej chemii w bagażu rejestrowanym, a o podręcznym zapomnij (100ml rule, do tego ograniczenia na chemię). Chyba, że zakładasz dojazd promem lub via eurotunel, ale wtedy drogo ;)
Chyba, że przelejesz do butelek po wypitym piwie, zakapslujesz je ponownie i zapakujesz. Za każdym razem, gdy lecę do Londka, przywożę cydr lub miejscowe piwo. Nigdy mi się nie zbiły butle w rejestrowanym bagażu. Poza tym kogo obchodzi piwo? Widocznie smakosz kupił sobie i się napije jak doleci;)
ODPOWIEDZ