imax b6 czy robbe b7?
-
imax b6 czy robbe b7?
Szukam jakiejś dobrej ładowarki do lipo. Mój początkowy wybór padł na imaxa, lecz potem dowiedziałem sie, że jest to najwyżej średnia półka i są dużo lepsze ładowarki jak wyżej wspomniana b7. Jak myślicie, która bedzie lepsza i czy opłaca się dać więcej za robbe? Zamierzam ładować pakiety lipo do asg, ale także zamierzam jej w przyszłości użyć w kwestiach latarkowych.
Ja tu widzę jedno dość poważne ograniczenie tego Power Peak B7:
Charge current: 0.1 ... 10 A at max. 50 W
Discharge current: 0.1 ... 10 A at max. 5 W
Za podobną cenę masz coś jeszcze lepszego, znaczy całą rodzinę iCharger-ów.
Charge current: 0.1 ... 10 A at max. 50 W
Discharge current: 0.1 ... 10 A at max. 5 W
Za podobną cenę masz coś jeszcze lepszego, znaczy całą rodzinę iCharger-ów.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
-
-
Jeśli bierzesz b6 to na dzień dobry wywalasz kable z krokodylkami, wywalasz zaciski i w ich miejsce wlutowujesz grube kable,
do kabli wlutowujesz grube wtyki które masz w HobbyKing i możesz śmigać Inaczej spadki są baaaaardzo duże.
Obecnie przy kablach wlutowanych w płytkę iMaxa i w płytkę koszyka na akusa, spadki mam 0,05V
do kabli wlutowujesz grube wtyki które masz w HobbyKing i możesz śmigać Inaczej spadki są baaaaardzo duże.
Obecnie przy kablach wlutowanych w płytkę iMaxa i w płytkę koszyka na akusa, spadki mam 0,05V
- smokuxx1987
Ja mam turnigy accucell 6 Praktycznie to samo co BC6.
Prąd ładowania do 6A max 50W max prąd rozładowania 1A.
Dużo fajnych funkcji, pomiary pojemności, itp. Ładuje parabolą, przy końcu procesu ładowania prąd spada, Można podpiąć do kompa i robić wykresy.
Same kabelki może i nie są tragiczne, ale w przypadku krokodylków główną wadą jest powierzchnia styku, gdzieś na forum widziałem modyfikacje krokodylków która zwiększała powierzchnie styku na końcach kleszczy.
Prąd ładowania do 6A max 50W max prąd rozładowania 1A.
Dużo fajnych funkcji, pomiary pojemności, itp. Ładuje parabolą, przy końcu procesu ładowania prąd spada, Można podpiąć do kompa i robić wykresy.
Same kabelki może i nie są tragiczne, ale w przypadku krokodylków główną wadą jest powierzchnia styku, gdzieś na forum widziałem modyfikacje krokodylków która zwiększała powierzchnie styku na końcach kleszczy.
Tą modyfikację Dariusz70 robił Ja też taką modyfikacje robiłem, zanim jeszcze Darek wrzucił
Robiłem także pominięcie długich krokodylków, tzn odcięty kabelek od krokodylka i przylutowałem zaraz na końcu kleszczyków,
no i ciut lepiej ale nadal kiepsko. Więc partyzantka na całego poszła i grube kable wlutowałem w płytkę
Robiłem także pominięcie długich krokodylków, tzn odcięty kabelek od krokodylka i przylutowałem zaraz na końcu kleszczyków,
no i ciut lepiej ale nadal kiepsko. Więc partyzantka na całego poszła i grube kable wlutowałem w płytkę
-
Witaj, tak się składa że też mam kałacha i właśnie baterie mam zrobioną z 2 18650 li-ion, z tym ze są to ogniwa wysoko prądowe, jeden pakiet 18A max ciągłego prądu, a drugi 25A. Oba dają sobie radę. Ładuje właśnie imaxem-b6 zawsze z balancerem. Jak byś był zainteresowany to mam 1pakiet nadmiarowy z tym że 7.4V
Ostatnio zmieniony niedziela 24 mar 2013, 18:55 przez maciex93, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Masz je jakoś połączone i zafoliowane? Ile jest na jednym ogniwie, standardowe 3.7v? Myślałem nad zrobieniem 3x3.7v żeby wyszła 11.1v, ale nie jestem pewien czy się zmieszczą. Od biedy mogę też wyprowadzić kable na zewnątrz i włożyć baterię w żguta. Na zbyciu masz rozumiem pakiet dwóch połączonych ogniw, skoro 7.4v? Jaką pojemnosc ma każde z nich?