Rozkręcenie włącznika w nowym Predatorze.

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
docek01

Rozkręcenie włącznika w nowym Predatorze.

Post autor: docek01 »

Witam. Mam problem z rozkręceniem włącznika w nowym Predatorze, nie wiem czym się do tego zabrać. Może ktoś z Was juz to robił i ma jakiś patent? W pierwszej wersji nie było problemu a teraz kicha :|
ArmyTek Predator XP-G2, ArmyTek Wizard Pro Warm, ZebraLight SC600w II L2, Ultrafire C2 mod XM-L, iTP A3 Upgraded, FandyFire X2,
DNF

Post autor: DNF »

Jakieś zdjęcia? Raczej mało użytkowników predatorów tutaj jest. Może być klejony.
docek01

Post autor: docek01 »

Chodzi mi o odkręcenie tylnej koronki na włączniku w nowym Predatorze jest płaska a od strony gumki klika ma wyfrezowane półokrągłe naciecia. W starym była dziurka na kółeczko do smyczy wkładało się tam pręcik i kręciło. Kleju chyba na gwint nie dali skoro jest zapasowa gumka to trzeba to jakos rozkręcić. Fotki nie mam za bardzo czym zrobić ale w tym opisie widać jak to wygląda: http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... ual-Review
ArmyTek Predator XP-G2, ArmyTek Wizard Pro Warm, ZebraLight SC600w II L2, Ultrafire C2 mod XM-L, iTP A3 Upgraded, FandyFire X2,
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Samą koronkę owinać tasmą np. malarską i lekko złapać kompinerkami i kręcić.
ILPT
Awatar użytkownika
Dariusz70

Post autor: Dariusz70 »

Można chwycić poprzez kawałek gumy (np dętki rowerowej).
Jeśli nie da się ręcznie, można poprzez gumę chwycić szczypcami.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
Awatar użytkownika
Kazik

Post autor: Kazik »

Nie mam pod ręką Predatora, ale z pamięci - na tym pierścieniu wokół gumki są żlobienia od środka, powinno sie go dać odkręcic suwmiarką (wykorzystać ją na podobieństwo imbusa).
DNF

Post autor: DNF »

Suwmiarki to ja bym nie wtykał, szkoda ją zgiąć :) Za to jakiś grubszy nóż czy cienki pilnik oszlifowany ze swojej części roboczej, jak najbardziej.
Choć z pilnikami różnie bywa, mój sobie pękł..
ODPOWIEDZ