Wybór roweru miejsko-leśnego :)

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
ologda

Post autor: ologda »

Polek pisze:Jak jezdzisz:)?
W sumie od kilku lat nie poruszam sie na rowerku, wiec pewnie rekreacyjnie raz na jakiś czas , podobnie porusza się żona.
Ale "HOLENDER" wygląda jak rower dla dziadków ( bez obrazy) , wolałbym coś bardziej ładnego oku :mrgreen:
Awatar użytkownika
bulwa11

Post autor: bulwa11 »

o przepraszam ja zanim kupiłem szosówkę to na holendrze właśnie jeździłem przez 4 miesiące. Nawet udało mi się nastukać 1000km :) Holender na w miarę płaskich drogach asfaltowych bije na głowę wszelkiego typu rowery górskie sam się przekonałem :P

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Solarforce L2 XM-L T5 4B mod Grega || X1 XM-L2 T6 3C mod Grega || 3x MH 150W @CDM-T 942 || MH HQI-BT 400W/D
ptja

Post autor: ptja »

Rzuć okiem na markę "montego". Na damce na kołach 28" jeździ żona i jest chyba najfajniejszy i najlepiej wyposażony z naszych "domowych", a porównuję do krossa retrospekcji 28", jakiegoś "chińczyka 26" z osprzętem shimano, 26-calowego rometa albo krossa (albo coś tam innego polskiego, nie pamiętam) i kettlera alu rad (ten ostatni ma już swoje lata i przegrywa wyposażeniem, ale bardzo go lubię za lekkość).
Kosztował nieco ponad 1000 zł, ale ma wszystko, co trzeba.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
ologda

Mogę prosić o Wasze opinie o tym dokładnie modelu.

http://www.decathlon.pl/original-7-id_8165505.html
Awatar użytkownika
wikrap1
Kontakt:

Post autor: wikrap1 »

Holender na w miarę płaskich drogach asfaltowych bije na głowę wszelkiego typu rowery górskie sam się przekonałem :P
Gratuluję objeżdżenia wszystkich typów rowerów górskich :mrgreen: Zależy pod jakim względem bije czy nie bije, ale ja bym swojego górala na 1,5 cala slickach nie zamienił na takiego holendra. Mój bije wszystkie holendry na głowę :twisted: Holendry są bardziej dostojne, jedzie się jak król szosy, Coś jak harley wśród motorów. :razz: Jedni wolą wielkie dostojne maszyny a inni sportowe ścigacze :wink:

A co do opinii o rowerze z linka - Zobaczyłem cenę, zobaczyłem że amortyzacja przód/tył. Jeszcze raz upewniłem się jaka jest cena i na tym skończyłem ocenę roweru.. Nie polecam. :razz:
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
Awatar użytkownika
bulwa11

Post autor: bulwa11 »

oczywiście to tak pół żartem było :P po prostu szybszy byłem na holendrze na slickach od kolesi na supermarketowych góralach na oponach do pełnego terenu, którzy rower traktują tylko jako środek transportu trochę szybszy od spaceru ;)
Ok, koniec off topu ;)
Obrazek

Solarforce L2 XM-L T5 4B mod Grega || X1 XM-L2 T6 3C mod Grega || 3x MH 150W @CDM-T 942 || MH HQI-BT 400W/D
DNF

Post autor: DNF »

Punkciki rozdane :) Dziękuję za pomoc. Wszystkie części, których było brak-zamówiłem.
Prawdopodobnie w weekend rower będzie już wyczyszczony, złożony, nasmarowany i wyregulowany gotowy na sezon :D
Nie mogę się doczekać :wink:
Linki i pancerze kupiłem Clarksa. Linki pre lube a pancerze od środka z teflonem,
Chwyty, stylowe merida de one :D tak się prezentują:
Obrazek
Klocki Merida MD-003,
a łańcuch KMC-X9.73 :)
Pozdrawiam
DNF
Awatar użytkownika
wikrap1
Kontakt:

Clarksy źle wspominam jak za taką cenę. Jagwire np. dużo tańsze a według mnie nie łamią się tak łatwo. Wszystkie pancerze chyba mają wkładki teflonowe.

Ładne chwyty. Bajera.
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
DNF

Chwyty kosztowały mnie 16zł :wink: Oby mi się taka przygoda nie trafiła jak Tobie.
Może miałeś jakieś z błędem fabrycznym?
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

wikrap1 pisze:Zależy pod jakim względem bije czy nie bije, ale ja bym swojego górala na 1,5 cala slickach nie zamienił na takiego holendra.
He he no widzisz ja bym nie zamienił kawki klr na żaden rower, a na poważnie kiedyś to robili pancerne rowery miałem taki o nazwie "salto: co on przeżył to dzisiejsze mountany by pewnie dawno na szrocie leżały
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Awatar użytkownika
wikrap1
Kontakt:

Pękały raczej równo, więc błędem fabrycznym był kiepski materiał :P No ale to pewnie różnie bywa. Ja miałem pecha a komu innemu może Jagwire pęknie.
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
99tomcat

Post autor: 99tomcat »

Od kiedy clarksy są droższe od jagwire?
clarks to budżetówka ale niezła jak za taką cenę.

Do kompletu linki szlifowane i nie trzeba nic więcej.
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

DNF pisze:Chwyty, stylowe merida de one tak się prezentują:
Widzę, że z "mojego" rowerowego ;)
DNF

Hehe no popatrz :) Jagwire tańszy? Komplet za linkę i pancerz 100zł :P
Awatar użytkownika
ologda

Proszę o ocenę tego modelu - kupić - zapomnieć?
http://allegro.pl/king-of-the-road-2013 ... 85574.html

i ewentualnie ten model

http://www.sklep.eurorower.pl/pl_PL/p/s/1581

napiszcie tylko czy wart tej ceny!
ODPOWIEDZ