Witam
Na wstępie Dariusz wysłałem PW do Ciebie w sprawie podłączenia się pod już stworzony temat oświetlenia MH w salonie, jeżeli to przeszkadza utworzę nowy temat i nie będe zaśmiecał Twojego .
Chciałem pokazać mniej więcej co udało mi się stworzyć w salonie ( saloniku 25 m2- 5m x 5m - mniej więcej)
na chwilę obecną są zamontowane dwie sztuki po 70 W w oprawach okrągłych do KG 16cm.
Docelowo będzie 6 sztuk 70W w suficie na wysokości , jak sprawdziłem, 5 metrów i skosu dachu 45%.
Mh zakupiłem na forum od Zala666 specjalnie zaadaptowanie w suficie . Żródło światła Phillips 830 , zastanawiam się nad zmianą, bo żona stwierdziła ,że to troszkę zimne światło
![:-|](./images/smilies/ysz.gif)
i chyba wybór padnie na 942 . Dla mnie barwa jest oki, ale nie mam co polemizować z kobietą , my faceci podobno inaczej widzimy kolory i wymiary
Zdjęcia są przykładowe i całą operacja jeszcze nie zakończona ,docelowo chcę zmienić system linkowy na MH
Jak mniej więcej widać mam 6 zestawów po 4 halogeny 50W. co przy odpaleniu całości daje piękny efekt.. ale prądu to jednak ciągnie
![:-|](./images/smilies/ysz.gif)
( jak wszystkie są sprawne to mamy , jak dobrze liczę 1,2kw.)
Mam oczywiście podział włączania 2 sztuki środek ( używane zawsze) lub 4 sztuki skrajne ( dodatkowo jak jest jakaś impreza w domu ..
Zdjęcia robione siamsiungiem , jak trzeba podam wartości zdjęcia ,przysłony pierdoły czasy
Chyba jakoś zdjęć jest słaba , różnica prawie nie zauważalana jak dla mnie . Postaram się czymś lepszym to sfotografować. Zakłam ,że dzisiaj zapodam resztę na sufit i jeszcze wtedy porobię foty ,zapodam na forum.
Czarna magia....