Convoy M1
Kto co lubi. Wykres barwowy Cree CxCy .
Może XM-L2 T6 3C? (ilość lm odpowiada XM-L U3).
Może XM-L2 T6 3C? (ilość lm odpowiada XM-L U3).
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
darek.l(małpa)interia.pl
Koledzy szybkie pytanko, mierzył ktoś w tych Convoyach M1 prąd na dupce?
Ja mierzę i mi coś nie gra, max ile ciągnie z Aku to 2A
Rozebrałem latarkę i podpiąłem się bezpośrednio do drivera i dalej max 2A,
zmieniłem driver na inny i nic to nie dało, wciąż max 2A
Przewody wymieniłem na solidniejsze i dalej to samo. Driver oczywiście 8xAMC
Chyba, że wina stoi po stronie Aku? Mam od Woytazo samsungi 2800mAh
Co o tym sądzicie?
Ja mierzę i mi coś nie gra, max ile ciągnie z Aku to 2A
Rozebrałem latarkę i podpiąłem się bezpośrednio do drivera i dalej max 2A,
zmieniłem driver na inny i nic to nie dało, wciąż max 2A
Przewody wymieniłem na solidniejsze i dalej to samo. Driver oczywiście 8xAMC
Chyba, że wina stoi po stronie Aku? Mam od Woytazo samsungi 2800mAh
Co o tym sądzicie?
Moje sterowniki:
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
Faktycznie "błąd" jest spory. Zależy to jednak od wielu czynników, np. jaki masz ten analgowy miernik, jaki jest jego zakres i klasa? Przewody pomiarowe też mają być krótkie i grube. AMC7135 też mają rozrzut nawet od 315mA co dawałby ok. 2,5A, a wydajnośc aku najprościej sprawdzić łącząc 2 ( równo naładowane) równolegle.
Latareczka do mnie jedzie.
Akumulatorki sanyo bez zabezpieczenia od kolegi woytazo
1 pytanie- latarka nie ma zabezpieczenia ale z tego co czytałem pomiędzy 3 a 2.9v zaczyna migać co sekundę sygnalizując wyładowanei akumulatora?
Realnie jest to wystarczające zabezpieczenie, czy mam liczyć się z tym ,że raz sie uda, a raz akusek poleci do utylizacji ?
pozdrawiam tomcat
Akumulatorki sanyo bez zabezpieczenia od kolegi woytazo
1 pytanie- latarka nie ma zabezpieczenia ale z tego co czytałem pomiędzy 3 a 2.9v zaczyna migać co sekundę sygnalizując wyładowanei akumulatora?
Realnie jest to wystarczające zabezpieczenie, czy mam liczyć się z tym ,że raz sie uda, a raz akusek poleci do utylizacji ?
pozdrawiam tomcat
- smokuxx1987
Ależ nie. Klasa 2,5 dla analoga to całkiem dobrze, powiedzmy średnio dobrze. O wiele ważniejszy jest zakres pomiaru, bo 2,5% to jest błąd przy pomiarze prądu 2,5A na zakresie....2,5A. Ogólnie przyjmuje się żeby pomiarów dokonywać tak,(na takim zakresie) aby wskazówka wychylała się co najmniej w 3/4 skali.alienth pisze:Hmm klasa tego Amperomierza to 2.5 więc nie za wesoło, czyli jak przyjąć rozrzut AMC i błąd amperomierza to pewnie by się wyszło dobrze..
edit:
poprawiłem przewody od amperomierza, wynik podskoczył o jedna kreskę czyli mam jakieś 2,5 - 2,6A +/- 0,125
W dla w/w amperomierza i wychylenia ok. 1/4 skali czyli na zakresie 10A błąd pomiaru( całkowity=realny) sięgnie kilkudziesięciu procent, a więc wszystko jest ok.
pzdr! Nix
Zakres Amperomierza, który posiadam wnosi 5A, klasa 2.5 to rozumiem, że błąd wynosi 0.125A. Podziałka jest co 0.2A. Wychylenie wskazówki przy pomiarze mam około 50% czyli jakieś 2A + dwie do dwóch i pól kreski, co daje mi coś około 2,5A +/- 0.125.
Myślę, że dobrze to rozkimałem.
Myślę, że dobrze to rozkimałem.
Moje sterowniki:
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
AHE+ v1
KHE
v201 / v211
Nie do końca, błąd 0,125A to przy pomiarze prądu 5A, przy pomiarze 2,5A błąd x 2= 0,25A.alienth pisze:Zakres Amperomierza, który posiadam wnosi 5A, klasa 2.5 to rozumiem, że błąd wynosi 0.125A.
Do tego dojdzie jeszcze drobny błąd odczytu, więc ciut więcej powiedzmy razem rzędu 0,3A.
Innymi słowy ten amperomierz o zakresie 5A i klasie 2,5 przy pomiarze prądu 2,5A ma klasę 5, a przy pomiarze 0,25 A klasę 50 ( sic ! 50 procent ! )
pzdr! Nix
A jeszcze dodam coś od siebie bo w końcu i do mnie przyszła (z Chin w Bieszczady chyba dalej niż do reszty Polski ):
1.Jakość wykonania b.dobra, co nie jest zaskoczeniem po tylu pochlebnych opisach, cieszą szczególnie czarne gwinty z mosiężnym pierścieniem chodzące jak przysłowiowe masełko.
2.Nie wiem czy kambal w pierwszym poście się pomylił ale ja mam włącznik rewers, co mi strasznie nie przeszkadza szczerze mówiąc.
3.W driverze zastosowano patent podobny do stosowanego przez grega, tzn ochrona przed przypadkowym przełączeniem trybu: jeśli zmieniasz tryb na następny po jakiejś chwili potrzebny jest dwuklik, następne w serii zwykłym klikiem, jak zrobisz przerwę w klikaniu dłużej niż powiedzmy sekundę - znowu dwuklik.
1+2+3+użyteczny rozkład światła sprawia, że jest to naprawdę godne polecenia światełko zarówno na rower jak i EDC.
pozdrawiam
Mirecki
1.Jakość wykonania b.dobra, co nie jest zaskoczeniem po tylu pochlebnych opisach, cieszą szczególnie czarne gwinty z mosiężnym pierścieniem chodzące jak przysłowiowe masełko.
2.Nie wiem czy kambal w pierwszym poście się pomylił ale ja mam włącznik rewers, co mi strasznie nie przeszkadza szczerze mówiąc.
3.W driverze zastosowano patent podobny do stosowanego przez grega, tzn ochrona przed przypadkowym przełączeniem trybu: jeśli zmieniasz tryb na następny po jakiejś chwili potrzebny jest dwuklik, następne w serii zwykłym klikiem, jak zrobisz przerwę w klikaniu dłużej niż powiedzmy sekundę - znowu dwuklik.
1+2+3+użyteczny rozkład światła sprawia, że jest to naprawdę godne polecenia światełko zarówno na rower jak i EDC.
pozdrawiam
Mirecki