U mnie pomiar napięcia to maksymalnie 3 błyski (nawet wyjęty z ładowarki świeżutki aku).
Beaconu podwójnego brak jak już wiadomo.
Najpierw pytania, potem wnioski:
1. - zmiana trybów to jedno-klik, czy dwu-klik? Po 2 sek. gdy chcę zmienić tryb najczęściej muszę kliknąć 2 razy. Jeśli robię to szybko - 1 raz, ale w trybie EDC (3 tryby) szybkie klikanie powoduje przejście dalej.
2. załóżmy że jest sobie profil EDC. 9-klikiem poszerzam do 5 trybów (chcę mieć 3 ciągłe i 2 błyskające). Potem 11-klikiem ustawiam stroboskopy na 2 ostatnich trybach. Jak wrócić ze stroboskopów do 5 trybów ciągłych (poza 20-klikowym resetem)?
3. co oznacza "14-klik programowanie trybu "rise" oraz "15-klik programowanie trybu "boost"
nie zauważyłem żadnego wpływu na jasność trybów.
Uwagi i wnioski. Subiektywnie - rzecz jasna:
In plus:
1. - świetna sprawa z ustawianiem jasności trybów. Działa jak należy, choć rozwiązał bym to inaczej. Na przykład w danym trybie szybki dwuklik i wtedy regulacja. Albo w ogóle - tylko 2 tryby (ciemniejszy i jaśniejszy) i regulacja z pamięcią poziomu świecenia.
2. - fantastycznie niski tryb "moon". Szkoda że w pozostałych sterownikach takiego nie mam. Jest trochę migotania w tym trybie, ale mnie to nie przeszkadza.
3. - soft-start (12-klik) - coś pięknego; szczególnie przy większych jasnościach.
In minus:
1. - Robocopem trza być, aby to ogarnąć. Klikanie znaczy
![:-)](./images/smilies/usmiech2.gif)
z instrukcją w ręku
Mimo silnego samozaparcia, chęci, etc. podchodziłem do testów kilka razy i ..... odkładałem latarkę (dostałem gotowy moduł D26 który wsadziłem w krótkie body L2m z AW123 i wystającym wyłącznikiem żeby było wygodniej klikać).
Powód - za którymś tam kliknięciem wcisnąłem za mocno i się wszystko wyłączyło; zostałem oślepiony podczas klikania; pomyliłem się przy liczeniu; cuda panie
Dziś ponaglony przez twórcę softu zacząłem szukać klucza Morse'a (do klikania idealny) ale gdzieś mi się zapodział i na szybko zmontowałem wygodny klikacz na dużym, lekko chodzącym przełączniku.
Solarforce l2m ma skok 3,5mm a sprężyna i gumowa osłona to nacisk 1000g aby kliknąć.
Mój przełącznik ma skok 6mm a nacisk 240g. Użyłem tu takich jednostek bo mierzyłem wagą
![:-)](./images/smilies/usmiech2.gif)
2. - Skoro jest zabezpieczenie które mierzy napięcie ogniwa, informuje o tym i zmniejsza jasność (tryb) to pomiar napięcia (taki sobie zresztą) uważam za zbędny. Odchodzi 6-klik, 13-klik i 17-klik.
3. - gdyby rozwiązać zmiany jasności jak wspomniałem wyżej (punkt 1 plusów) odeszłoby kilka kolejnych klików.