Gdzie kupić miniaturowe akumulatorki?

Czyli wszystko co potrzebne prawdziwemu DIY'owi;) Porady, pytania i opisy używanego przez nas sprzętu.
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Gdzie kupić miniaturowe akumulatorki?

Post autor: pegasus_sis »

Chyba zabiłem baterie w mojej miniaturowej mptrójce :( Zamienników dedykowanych oczywiście nie ma, ale pewnie są dostępne jako części OEM. Samo urządzenie działa na rdzeniu Samsunga ;) Maleństwo ma wymiary 3.4 x 17 x 32 mm, tu jest opis:

http://www.rockbox.org/wiki/IriverS10
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Zobacz na bto.pl i batimex.pl , coś dobierzesz z tego napewno.

Można też poszukać u chinczyków i ebayu.
elektroda.pl
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Można też poszukać w sklepach modelarskich i allegro bo rozmiarowo może pasować jakiś od mini helikoptera.

Może dało by się np. to upchnąć w środku, bo to wejdzie na 100% tylko strasznie mała pojemność.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
pegasus_sis

Post autor: pegasus_sis »

Na większy nie ma szans, tam zwyczajnie nie ma miejsca. Za to ten drugi przecież jest do iRivera, dzięki :D Jeszcze spróbuje uratować stary akumulatorek, parę razy rozładować i naładować do pełna. Sama empetrójka leżała chyba z rok rozładowana, bo zgubiłem wtyczkę USB do ładowania przez gniazdo Jack. Ale chyba i tak kupię na zapas ;) A nowa bateria mimo niewielkiej pojemności starcza na ok 8 godzin odtwarzania...
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Ja kiedyś uratowałem (na 3 dodatkowe ładowania) akumulatorek wsadzając go do zamrażarki. Chyba to tylko na Ni-Cd działa chociaż nie mam pewności.
ODPOWIEDZ