Jaki telewizor???
Teoretycznie wypalanie nie jest już tak uciązliwe jak kiedyś, jednak wciąż występuje. Widzę to nawet u siebie w nokii N8. Z kolei u wspomnianego kolegi na plaźmie uruchomilismy kompa i konfigurowaliśmy TPlinka. Niestety po jakiejś godzinie pracy na jasnych tłach było widać logo TPlinka i pozostałości okna. Potem trzeba było uruchamiać procesy do wygaszania tego co zostało Wtedy to dopiero ciągnęło prądu
ILPT
Jak chcesz zrobię ci foto jak wygląda ekran w N8 z ikonami ustawionymi w tym samym miejscu od jakiś 4 miesięcy Jesli będziesz dbał to pewnie długo ci posłuży, tak samo jak z LCD. Jednak w pierwszej kolejności odpowiedz sobie czy kupujesz profi TV do kina domowego czy typowy TV który robi za wszystko. Myślę ze plazma to jedynie do kina.
Ostatnio zmieniony wtorek 12 mar 2013, 13:15 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
ILPT
Też możliwe, może nie wypaliło a doszło do zablokowania kryształów w subpikselach.
Pyta, ja na Amoleda nie narzekam, ikony widać tylko przy szarym tle, jak pomerdam nieco fotografiami, znikają. Po drugie to tylko telefon a nie TV. Napewno za dużą zaletę mogę uznać jakość wyświetlanego obrazu - swego czasu N8 biła na głowę wiele telefonów pod względem nasycenia kolorów, kątów widzenia itd.
Pyta, ja na Amoleda nie narzekam, ikony widać tylko przy szarym tle, jak pomerdam nieco fotografiami, znikają. Po drugie to tylko telefon a nie TV. Napewno za dużą zaletę mogę uznać jakość wyświetlanego obrazu - swego czasu N8 biła na głowę wiele telefonów pod względem nasycenia kolorów, kątów widzenia itd.
ILPT
Nawet jak wyjdą plamy - jakie ma to odniesienie do praktycznego używania sprzętu? Ktoś wyżej wspominał że widział takie zjawisko u siebie, ja się o nim dowiaduje ot przy okazji, więc problem wydaje mi się nieco rozdmuchany.skaktus pisze:Ustaw ekran na czarne tło i biały napis i zostaw na pół godziny.
Osobiście przesiadłem się z AMOLEDa (pierwszy Wave, nie pamiętam czy to był super amoled czy +) na Retine i jest nudno - brakuje mi tych "ohydnych, przepalonych kolorów'.Pyra pisze: Bo Amoled, jak wszystko co teraz się wciska klientowi, ładnie wygląda w dniu kupna...
Ostatnio zmieniony wtorek 12 mar 2013, 22:14 przez Kazik, łącznie zmieniany 1 raz.