Modyfikacja lampki rowerowej
Modyfikacja lampki rowerowej
Witam. Dawno temu kupiłem sobie lampkę rowerową. Świeci ona dość dobrze, ale zbyt punktowo. Sprzedawca na allegro mówił, że zastosowane w niej diody to mini Luxeon. Ile w tym prawdy to ja nie wiem. Chciałbym ją teraz jakoś przerobić, żeby świeciła mocniej. A właściwie nie przerobić, tylko wykorzystać te diody (o ile się da) do budowy innej lampki. Dałoby się tak zrobić? Może zastosować jakieś kolimatory, albo soczewki? Proszę o pomoc. Poniżej daję zdjęcia.
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
Bogusław jesteś moim "pomysłowym idolem" To ma jakieś tryby? Najczęściej w wieloledówkach są załączane partiami. To jest low świeci kilka w obrębie środka, high świecą wszystkie. Z tanich lampek jakie można przerobić to tylko (Bocialite) co ja mam na power LED bo ma jakiś tam PWM jako tryb pośredni w pętli. Szczerze szkoda Twojej pracy nad tym czymś. A sprzedawcy za tego mini luxeona to załadować nie maglite a Mactronicowego HIDa co go kiedyś Bosss modował
Bogusław jako że jesteś moim idolem i właśnie wygrałeś konkurs na ciekawego moda oddam po kosztach graty na zrobienie Bocialite. Jak jesteś zainteresowany wal na PW
PS. Drogi Bogusławie chyba zaznajomiłeś się już trochę ze schematem naszego forum. Na tematy rowerowe to my mamy oddzielny dział. Przenoszę
Bogusław jako że jesteś moim idolem i właśnie wygrałeś konkurs na ciekawego moda oddam po kosztach graty na zrobienie Bocialite. Jak jesteś zainteresowany wal na PW
PS. Drogi Bogusławie chyba zaznajomiłeś się już trochę ze schematem naszego forum. Na tematy rowerowe to my mamy oddzielny dział. Przenoszę
Sometimes darkness can show you the light