Led Lenser P7 -wylane ogniwa.

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Spyziu

Post autor: Spyziu »

Witam serdecznie.

Jest to mój pierwszy post i mam nadzieję, że podpięcie się pod kogoś temat z pytaniem nie będzie problemem (nie chcę po prostu tworzyć zbędnych tematów na forum).

Posiadam latarkę Led Lenser P7, używałem jej od dłuższego czasu (dokładnie to 2 lata i około 1 miesiąc). W ostatnim tygodniu rozlały mi się baterie w środku latarki i od tego czasu pomimo zmiany baterii latarka nie działa (nie zapala się żarówka na żadnym z trybów). Czy wiecie w jaki pomysł można ją naprawić we własnym zakresie, czy jedynym wyjściem jest wysłanie jej do serwisu?

Pozdrawiam,
Spyziu.
DNF

Post autor: DNF »

Witaj.
W sumie temat wydzielam. Na początek zobacz stan blaszek i sprężynek. Zapewne stan okrutny.
Trzeba je oczyścić. Jeśli zalanie przedostało się do włącznika, to niestety ale to może być jego koniec.
Chyba, że uda się rozebrać włącznik na części pierwsze. Dasz radę zrobić dobre fotki?
Pozdrawiam
Spyziu

Post autor: Spyziu »

Przepraszam, że tak późno odpowiadam. Blaszki, sprężynki i styki wewnątrz latarki wyczyściłem za pomocą spirytusu, po czym osuszyłem. Latarka świeci, natomiast nie ma możliwości przełączania się pomiędzy trybami. Spróbować rozebrać włącznik na części pierwsze, czy dać sobie spokój? Czy polecasz może jakieś sklepy, witryny, etc. na których mogę zakupić konkretny włącznik? Jeśli takie informacje są sprzeczne z kulturą na forum, to proszę o przesłanie mi jakichkolwiek wskazówek co robić i pod jakim hasłem szukać.

Pozdrawiam,
Spyziu.
macgap90

Post autor: macgap90 »

Rozbierz bardziej nie zepsujesz, a może uda się naprawić :)
DNF

Post autor: DNF »

Zepsuć bardziej możesz, bo jest opcja, że go nie złożysz :D Napisz do producenta w sprawie włącznika.
ODPOWIEDZ