Witam wcześniej zadałem pytanie odnośnie ładowarki
Potrzebuje ładowarki do latarki w której chce umieścić 3 ogniwa szeregowo w 3 rzędach napięcie będzie 11,1V ale chce je ładować podłączając ładowarkę pod latarkę. Co mogę w tej sytuacji poradzić?
Dostałem odpowiedź iż nada się iMax B6 lecz w specyfikacji ma ładowanie do 6 ogniw a ja chce zastosować 9 czy podoła?
Ładowarka do ogniw 18650
Re: Ładowarka do ogniw 18650
Witam
Pozdrawiam
Wszystko gra, dla ładowarki to będą 3 ogniwa, bo masz trzy zestawy połączone szeregowo (3s3p).artur_n pisze: Potrzebuje ładowarki do latarki w której chce umieścić 3 ogniwa szeregowo w 3 rzędach napięcie będzie 11,1V ale chce je ładować podłączając ładowarkę pod latarkę. Co mogę w tej sytuacji poradzić?
Dostałem odpowiedź iż nada się iMax B6 lecz w specyfikacji ma ładowanie do 6 ogniw a ja chce zastosować 9 czy podoła?
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
To świetnie. Koszt samej ładowarki to ok 100zł a czy może są jakieś tańsze odpowiedniki?Pyra pisze: Wszystko gra, dla ładowarki to będą 3 ogniwa, bo masz trzy zestawy połączone szeregowo (3s3p).
Witam
Pozdrawiam
Raczej ciężko będzie znaleźć, bo ona już jest "odpowiednikiem". Jest to, w każdym razie, produkt sprawdzony.artur_n pisze:To świetnie. Koszt samej ładowarki to ok 100zł a czy może są jakieś tańsze odpowiedniki?
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?