Uniwersalna latarka

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

Witam
Us3r pisze:No właśnie widziałem już te recenzje na budgetlightforum.com.
To teraz doszły jeszcze te latarki z fasttech.com :D A już byłem prawie zdecydowany na XIAOZHI. Chyba bym wolał tą z diodą 5C jak już (bardziej neutralna barwa), czy brać zimną?
Pozdrawiam
Co do diody to co kto woli. Jak sądzę po pewnym czasie i tak zaczyna się kombinacja co by zmienić, ulepszyć itd. Wg mnie solidnie wykonana jest latarenka XIAOZHI :|
pozdr. Tomek
kambal

Post autor: kambal »

Ja tak patrzę na latarki typu S2/S3 i XM-l pędzony 2.8A to jakoś mi się gorąco robi. Convoy M1 ma grubą głowicę, masywna pigułę i dosyć szybko łapie temperaturę, a co mają te maleństwa do chłodzenia potworka jakim jest XM-L
Awatar użytkownika
tomeksz68

Witam
Niestety ale tak małe latarenki te ze względu na skromne gabaryty nie mają wiele do zaoferowania jeśli chodzi o odprowadzanie ciepła. Więc z trybem max. trzeba ostrożnie. <tak>
Od dwóch lat używam Dereelight CL1H-V4 jestem z niej bardzo zadowolony. Gwinty drobno zwojowe anodowane, zasilana ogniwami: 2 x CR123, 2 x 16340 i 18650, małe wymiary z dość dużym odbłyśnikiem + masywna obudowa z bardzo mocną i trwałą anodyzacją HAIII, czego chcieć więcej :?:
pozdr. Tomek
Us3r

Post autor: Us3r »

Awatar użytkownika
tomeksz68

Witam
Do ładowarki trzeba będzie dokupić jeszcze kabel zasilający lub przejściówkę do gniazdka, ten model z linku ma US [bolce płaskie] :)
pozdr. Tomek
Us3r

Tak tak wiem. Mam takich kabelków cały pęczek także nie będzie problemu. Akumulatorki zamówione u kolegi woytazo samsungi 30A :mrgreen:
Pozdrawiam

[ Dodano: 5 Marzec 2013, 19:23 ]
Witam,
dzisiaj dotarła do mnie latareczka. Wyciągam ją z pudełka, wkładam akumulator, wciskam przycisk i... ciemno. Cisnę go jeszcze raz i jeszcze, ale dalej ciemno. Odwróciłem akumulator, zakręcam... dalej ciemno, ale zaraz. Coś jakby lata. O, to akumulator w środku się przesuwa. O co chodzi? Zaglądam do pudełeczka a tam leży na dnie taki malutki krążek, który zaraz okazał się magnesikiem. Podkładka? Instaluje go między akumulatorem a sprężynką i latarka zaświeciła.
No ale o co chodzi? Tak być powinno? Sprężynka jest jakaś taka króciutka, jakby nie sprężynka, no i za krótka(?) Na pewno nie przypomina tej ze zdjęcia na fasttech.com
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
tomeksz68

Witam
Zamiast magnesu proponuję Ci przylutowanie do sprężynki mosiężnego dystansu a lepiej wymień sprężynkę na dłuższą. Magnes to kolejne dwa styki, na których będą wstępować straty w napięciu.
http://www.mhunt.pl/sprezyna-dlugosc-12-13mm-5szt
http://www.mhunt.pl/sprezyna-dlugosc-10mm-5szt
pozdrawiam Tomek

"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Us3r

No właśnie domyślam się, że wywoła spory spadek napięcia te guano. Na razie mam problem z rozkręceniem jej :P

[ Dodano: 5 Marzec 2013, 20:59 ]
Nie wiem jak się dostać do drivera ; / nie mam za co złapać żeby wykręcić toto
Awatar użytkownika
Dariusz70

Post autor: Dariusz70 »

Driver jest lutowany do pierścienia z gwintem. Pęseta włożona w otwory w driverze i odkręcamy.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
ODPOWIEDZ