Witam serdecznie Jestem nowy więc nie jestem pewien czy ten post jest umieszczony gdzie trzeba A więc mam dylemat gdyż potrzebował bym jakiejś lampki na polowania czyli dobrze by było jeśli by miała spory zasięg i aby światło było w miarę mocne. Niestety mam na wydanie tylko 150zł. Więc zwracam się z tym dylematem do fachowców gdyż mam nadzieję że mi pomożecie Pozdrawiam i czekam na ciekawe propozycję )
To ja zapytam inaczej - do czego ma przede wszystkim ta latarka być?
Do świecenia pod nogi w trasie na ambonę (wtedy krótko a szeroko), do podchodzenia postrzelonej zwierzyny (wtedy trochę dłużej a też szeroko)?
Bo długiego mocnego światła na polowanie to jakoś nie widzę.
całość ci wyjdzie w okolicach 160zł
tryb średni latarki w zupełności wystarcza do szukania postrzałka i czas działania na 1 ogniwie ok 3h. Tryb 100% w rezerwie gdy naprawdę potrzeba dużo światła, a na zwykłe chodzenie tryb 10% starcza aż nadto
Latarki z trybami strobo sos i inne migacze od razu odpuść chyba że chcesz robić disco dzikom w lesie
Ostatnio zmieniony niedziela 24 lut 2013, 11:35 przez Nightmare, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja napiszę ci tak. Sam niedawno szukałem czegoś do takich zadań. Na forum doradzili i kupiłem UF C8 i jestem zadowolony. Ile ma lumenów ci nie powiem ale 10 minut na maksa i w łapska parzy. Tyle że maxa prawie nigdy nie używam. Ja mam ref smo i wydaje mi się że op w lesie spisał by się lepiej. Feniks z podobnym światłem to cena x 2 - przynajmniej.
Wiesz mi nie jest potrzebna jakaś drga dobra latarka. Po prostu potrzebuję jakiejś na wypady nocne które nie będą się zdarzały często więc myślę że za ta kwotę jest w miarę
Ostatnio zmieniony niedziela 24 lut 2013, 20:47 przez bartek199513, łącznie zmieniany 1 raz.