BŁAGAM, zostań moim Mistrzem.Pyra pisze:Witam
Ja raczej inne klasyki preferuję... Miałem Camaro '78 z silnikiem 427 coś około 425 HP, pojeździłem Dodge Coronet z "gliniarskim" silnikiem hemi mopar, w okolicach 500HP, kumplowi rasowałem 350-tkę zmieniając w 383 i wyciągnąłem 660HP (miało pierdnięcie ). Najbardziej klasycznym była corvette stingray 68 w której regulowałem gaźnki i zapłon (marzenie ) a najsilniejszym z klasyków był Chevy Caprice z silnikiem big block 427 + kompresor Rootsa 1200HP z tyłu opony 500mm i tak się paliły na starcie
Co do elektrycznych pojazdów, no to powiem Wam, że 4,5MW na kołach, nawet przy masie ponad 100t wciska w fotel
Pozdrawiam
O silnikach i nie tylko...
Witam
Stare dzieje
1991 r Wyjazd do Wenecji, policja "poprosiła" nas o przykręcenie tłumika
Który to ja?
Pozdrawiam
Uczniem Ty zostaniesz moim...Kazik pisze:BŁAGAM, zostań moim Mistrzem.
Stare dzieje
1991 r Wyjazd do Wenecji, policja "poprosiła" nas o przykręcenie tłumika
Który to ja?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony piątek 22 lut 2013, 23:35 przez Pyra, łącznie zmieniany 1 raz.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Witam
A zajmowało się tym i owym...
O mnie
Do tego kolejki H0, samochody i helikopter RC (oj ten już 3 lata czeka aż młody podrośnie), trochę dłubię w drewnie, akwarium, ostatnio OC aktualnie w COGu...
Tylko czasu brak
A, bym zapomniał, nie potrafię na niczym grać i gotować.
Pozdrawiam
A zajmowało się tym i owym...
O mnie
Do tego kolejki H0, samochody i helikopter RC (oj ten już 3 lata czeka aż młody podrośnie), trochę dłubię w drewnie, akwarium, ostatnio OC aktualnie w COGu...
Tylko czasu brak
A, bym zapomniał, nie potrafię na niczym grać i gotować.
Pozdrawiam
Pyra masz rację odnośnie INDY i Zetki która tu jeździ bo ta stylizacja to kaprys właściciela i nie jest w pełni oryginalna.Konkretnie w tym aucie fabrycznie był motor 5.0 (tak twierdzi właściciel)podobno niezły badziew ta wersja. Co do wężyka to naprawdę jest baton a nie wężyk.
A poza tym w tamtych czasach takimi furami? Bezpieka się Tobą nie interesowała?
A poza tym w tamtych czasach takimi furami? Bezpieka się Tobą nie interesowała?
Witam
Pozdrawiam
PS: W sumie to 305' to była niezła jednostka, po założeniu lepszych głowic i wałka rozrządu (od 350' pasowały idealnie) miało to niezłego kopa... W zasadzie to ten sam blok co 350, tylko cylindry o mniejszej średnicy i oryginalne głowice miały mniejsze zawory.
A z jakiej racji, ja nie chciałem wysadzać Domu Partii, reszta ich nie interesowała. Zresztą zdziwił byś się ile tego kiedyś po Polsce jeździło, Popatrz na stare polskie filmy...tery pisze: A poza tym w tamtych czasach takimi furami? Bezpieka się Tobą nie interesowała?
Pozdrawiam
PS: W sumie to 305' to była niezła jednostka, po założeniu lepszych głowic i wałka rozrządu (od 350' pasowały idealnie) miało to niezłego kopa... W zasadzie to ten sam blok co 350, tylko cylindry o mniejszej średnicy i oryginalne głowice miały mniejsze zawory.
A na tym forum nie patyczkuja się z przeciwdziałaniem promocji alkoholu. Moją uwage zwrócił jeszcze ornament maski w postaci siekiery.tomeksz68 pisze:WitamPyra pisze:1991 r Wyjazd do Wenecji, policja "poprosiła" nas o przykręcenie tłumika
Który to ja?
Co zauważyłem w tym zielonym aucie z fotki to, że oprócz mocowania tłumika założyliście również bardzo ciekawą wersję koguta, która wygląda na początek PRL-u z lat 70`
pozdr. Tomek
fajnie się rozwija ten wątek, a miało być o zakopanym złocie (taki film kiedyś widziałem, kto żyw we wsi ten kopał bo gdzieś tam pono złoto zakopane koło opuszczonego pałacu). To aluzja do HHO
ps. też się powożę ami V-ósemką, no nie taką starą, nie mam sentymentu do aż tak starych. Mi się ... ... podobały Camaro które stały w salonach w bazach amerykańskich w Niemczech w l. 90-tych. Bym sobie sprawił takiego ale to nie na Polskę, dziury wylazły na wiosnę jak drzewiej więc tylko SUV.
ps. też się powożę ami V-ósemką, no nie taką starą, nie mam sentymentu do aż tak starych. Mi się ... ... podobały Camaro które stały w salonach w bazach amerykańskich w Niemczech w l. 90-tych. Bym sobie sprawił takiego ale to nie na Polskę, dziury wylazły na wiosnę jak drzewiej więc tylko SUV.
Ostatnio zmieniony piątek 01 mar 2013, 05:54 przez Liro, łącznie zmieniany 1 raz.
gorącego lata...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
Witam
Pozdrawiam
Niestety, amerykanie przestali produkować "samochody" w 1985r... Teraz od kilku lat się opamiętali.Liro pisze:Mi się ... ... podobały Camaro które stały w salonach w bazach amerykańskich w Niemczech w l. 90-tych.
Pozdrawiam