Dealextreme-zakupy część druga
U nie inne przypadek:
pierwsze zamówienie 23.01 podzielono na 2 partie, 1 już doszła i jest odnotowane że dotarło do PP i mnie. Druga cześć zamówienia dalej w drodze ...
Paczka dotarła do mnie 11.02
drugie zamówienie 26.01 również podzielone na 2 partie, 1 już doszła i jest odnotowane że dotarło do PP i mnie. Druga cześć zamówienia dalej w drodze ...
Paczkę listonosz przyniósł we wtorek ( 19.02 )
Jestem ciekawy czy dojdą do mnie te paczki ....
pierwsze zamówienie 23.01 podzielono na 2 partie, 1 już doszła i jest odnotowane że dotarło do PP i mnie. Druga cześć zamówienia dalej w drodze ...
Paczka dotarła do mnie 11.02
drugie zamówienie 26.01 również podzielone na 2 partie, 1 już doszła i jest odnotowane że dotarło do PP i mnie. Druga cześć zamówienia dalej w drodze ...
Paczkę listonosz przyniósł we wtorek ( 19.02 )
Jestem ciekawy czy dojdą do mnie te paczki ....
Moje zamówienie 7.01, wysłane 12, 25 i 28.01, ostatnia z 3 przesyłek dotarła we wtorek (19.02).
Co prawda nie reklamowałem wadliwej rzeczy, ale zgłosiłem im zamianę jednego drivera (127688) na inny (127687). Zaproponowali zwrot albo "store credit". Wybrałem to drugie i mam na koncie wartość niedostarczonej rzeczy (ale nie pomniejszoną o wartość tego, co dostarczyli w zamian).
Co prawda nie reklamowałem wadliwej rzeczy, ale zgłosiłem im zamianę jednego drivera (127688) na inny (127687). Zaproponowali zwrot albo "store credit". Wybrałem to drugie i mam na koncie wartość niedostarczonej rzeczy (ale nie pomniejszoną o wartość tego, co dostarczyli w zamian).
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
"Ticket" to ogólnie zgłoszenie i reakcja DX, ale Ty korzystasz z RMA (co to RMA?), a oni na tej podstawie zakładają "Ticket". U mnie to było parę dni od zgłoszenia do propozycji zwrotu).
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Jaka jest praktyka DX w przypadku przesyłek o dużej wartości? Chcę kupić coś za 160$, jest to jeden przedmiot, więc nie da się tego rozbić na kilka przesyłek. Czy DX dołączy do zakupów fakturę z prawdziwą kwotą zakupu, zaniżoną czy w ogóle nie dołączy? Nie jest problemem dla mnie zapłacić VAT, chodzi o to, że nie chcę mięć później problemów z bieganiem i załatwianiem spraw z celnikami
To nie lepiej zamówić kilka przesyłek w tym samym czasie? Ma babcie, dziadka itp?:]Jaka jest praktyka DX w przypadku przesyłek o dużej wartości? Chcę kupić coś za 160$, jest to jeden przedmiot, więc nie da się tego rozbić na kilka przesyłek. Czy DX dołączy do zakupów fakturę z prawdziwą kwotą zakupu, zaniżoną czy w ogóle nie dołączy? Nie jest problemem dla mnie zapłacić VAT, chodzi o to, że nie chcę mięć później problemów z bieganiem i załatwianiem spraw z celnikami
Ile trzeba czekać na odpowiedź??Tak, czekasz na odpowiedź DX.
Czytaj uważnie to jest jeden przedmiot i nie da się do podzielić na części.Rynkov pisze:Cytat:
Jaka jest praktyka DX w przypadku przesyłek o dużej wartości? Chcę kupić coś za 160$, jest to jeden przedmiot, więc nie da się tego rozbić na kilka przesyłek. Czy DX dołączy do zakupów fakturę z prawdziwą kwotą zakupu, zaniżoną czy w ogóle nie dołączy? Nie jest problemem dla mnie zapłacić VAT, chodzi o to, że nie chcę mięć później problemów z bieganiem i załatwianiem spraw z celnikami
To nie lepiej zamówić kilka przesyłek w tym samym czasie? Ma babcie, dziadka itp?:]
Zależy też jak duży to przedmiot bo może być wielkości komórki i nikogo nie zainteresuje, a może być też wielkości piłki do kosza i pomimo że kosztuje mało to zainteresuje UC.
DX na przesyłkach ma tabelkę co jest w środku i ile kosztuje w USD ale żadnej faktury czy paragonu nie dostaniesz.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC