Dealextreme-zakupy część druga

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
tobias1

Post autor: tobias1 »

Dostałem awizo z dopiskiem zagranica. Wieczorem się potwierdzi, czy to paczka z.DX. Nic innego nie zamawiałe, więc innej moźliwości nie ma. Czyli ok 3tyg czekania, dwa tygodnie od wysyłki. Nie ma tragedii.
munenori

Post autor: munenori »

Witam
Dostałem dzisiaj odpowiedź z dx,że czas oczekiwania wydłuży się o ok. 1 tydzień.
Zobaczymy,ile w sumie to trwało.FullShipment nastąpił 19 stycznia,zamówienie złożone 13 stycznia.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tboniasty

Post autor: tboniasty »

Tragedii z DX nie zauważyłem. Zamawiałem DVR samochodowy 24 stycznia i dotarł w poniedziałek 11 lutego. Cło chińskie trzymało go u siebie prawie tydzień. Druga paczka, ze światełkami na rower, zamówiona 26 stycznia bez trackingu jeszcze nie dotarła...
Obrazek
munenori

Post autor: munenori »

Witam
Przesyłka dotarła 19 lutego,tak więc podróż trwała dokładnie miesiąc.
Co prawda wg trackingu jest jeszcze w Chinach,wciąż świętują?
Pozdrawiam
Fon

Post autor: Fon »

U nie inne przypadek:

pierwsze zamówienie 23.01 podzielono na 2 partie, 1 już doszła i jest odnotowane że dotarło do PP i mnie. Druga cześć zamówienia dalej w drodze ...
Paczka dotarła do mnie 11.02
drugie zamówienie 26.01 również podzielone na 2 partie, 1 już doszła i jest odnotowane że dotarło do PP i mnie. Druga cześć zamówienia dalej w drodze ...
Paczkę listonosz przyniósł we wtorek ( 19.02 )

Jestem ciekawy czy dojdą do mnie te paczki ....
Rynkov
Kontakt:

Post autor: Rynkov »

Witam
A czy jest ktoś na forum kto reklamował wadliwy towar? Zamówiłem zdalnie sterowany helikopter przez telefon, i niestety nie działa :(
ptja

Post autor: ptja »

Moje zamówienie 7.01, wysłane 12, 25 i 28.01, ostatnia z 3 przesyłek dotarła we wtorek (19.02).
Co prawda nie reklamowałem wadliwej rzeczy, ale zgłosiłem im zamianę jednego drivera (127688) na inny (127687). Zaproponowali zwrot albo "store credit". Wybrałem to drugie i mam na koncie wartość niedostarczonej rzeczy (ale nie pomniejszoną o wartość tego, co dostarczyli w zamian).
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
MaciekB

Post autor: MaciekB »

Moje pierwsze zamówienie:

Złożone: 2 stycznia
Wysłane: 3 stycznia
Dotarło: 20 lutego

Trochę trzeba było sobie poczekać ;)
Rynkov
Kontakt:

A długo się czeka na odpowiedz obsługi ? To jest ta opcja ticket ?
ptja

"Ticket" to ogólnie zgłoszenie i reakcja DX, ale Ty korzystasz z RMA (co to RMA?), a oni na tej podstawie zakładają "Ticket". U mnie to było parę dni od zgłoszenia do propozycji zwrotu).
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Rynkov
Kontakt:

My Tickets

View RequestDate Order Number Status
View 2/21/2013 4:33:53 PM 1301XXXXXXXXXXXX36 WaitForStaff
Czyli rozumiem ,że wszystko , ok?
ptja

Tak, czekasz na odpowiedź DX.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
kurtis

Post autor: kurtis »

Jaka jest praktyka DX w przypadku przesyłek o dużej wartości? Chcę kupić coś za 160$, jest to jeden przedmiot, więc nie da się tego rozbić na kilka przesyłek. Czy DX dołączy do zakupów fakturę z prawdziwą kwotą zakupu, zaniżoną czy w ogóle nie dołączy? Nie jest problemem dla mnie zapłacić VAT, chodzi o to, że nie chcę mięć później problemów z bieganiem i załatwianiem spraw z celnikami :razz:
Rynkov
Kontakt:

Jaka jest praktyka DX w przypadku przesyłek o dużej wartości? Chcę kupić coś za 160$, jest to jeden przedmiot, więc nie da się tego rozbić na kilka przesyłek. Czy DX dołączy do zakupów fakturę z prawdziwą kwotą zakupu, zaniżoną czy w ogóle nie dołączy? Nie jest problemem dla mnie zapłacić VAT, chodzi o to, że nie chcę mięć później problemów z bieganiem i załatwianiem spraw z celnikami
To nie lepiej zamówić kilka przesyłek w tym samym czasie? Ma babcie, dziadka itp?:]
Tak, czekasz na odpowiedź DX.
Ile trzeba czekać na odpowiedź??
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Rynkov pisze:Cytat:
Jaka jest praktyka DX w przypadku przesyłek o dużej wartości? Chcę kupić coś za 160$, jest to jeden przedmiot, więc nie da się tego rozbić na kilka przesyłek. Czy DX dołączy do zakupów fakturę z prawdziwą kwotą zakupu, zaniżoną czy w ogóle nie dołączy? Nie jest problemem dla mnie zapłacić VAT, chodzi o to, że nie chcę mięć później problemów z bieganiem i załatwianiem spraw z celnikami

To nie lepiej zamówić kilka przesyłek w tym samym czasie? Ma babcie, dziadka itp?:]
Czytaj uważnie to jest jeden przedmiot i nie da się do podzielić na części.

Zależy też jak duży to przedmiot bo może być wielkości komórki i nikogo nie zainteresuje, a może być też wielkości piłki do kosza i pomimo że kosztuje mało to zainteresuje UC.

DX na przesyłkach ma tabelkę co jest w środku i ile kosztuje w USD ale żadnej faktury czy paragonu nie dostaniesz.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
ODPOWIEDZ