Pomysł z naparowaniem warstwy srebra nie jest najlepszy.
Srebro ulega matowieniu a j nawet czernieniu pod wpływem związków siarki, których jest pełno w powietrzu. O wiele lepsze jest czyste aluminium ale musi być o czystości 99,995
Przy okazji jak i czym polerowałeś reflektor.
Balder SE-1 XM-L
Filcowa końcówka do dremelka i pasta polerska- wyszło genialnie! W sumie masz rację, ale wystarczy po takim parowaniu wypłukać element w roztworze zasady i na lusterku zrobi się niewidoczna warstewka, przez którą srebro nie powinno zmatowieć. W sumie mogę naparować bez problemów również aluminium:).
Hej, jestem już po pierwszym parowaniu Al. Wyszło całkiem fajnie . Tylko za ... ... na fotce tego nie umiem złapać .
Koszty są ogromne rzędu kilku tysi, gdyż jest to parowanie w ultrawysokiej próżni,. Ja jednak naparowuję takie dupsy "przy okazji" parowania, że tak powiem "właściwego" w firmie. A parujemy np. złotem, srebrem, aluminium, magnezem, platyną, wolframem.
Zdrówka C
Koszty są ogromne rzędu kilku tysi, gdyż jest to parowanie w ultrawysokiej próżni,. Ja jednak naparowuję takie dupsy "przy okazji" parowania, że tak powiem "właściwego" w firmie. A parujemy np. złotem, srebrem, aluminium, magnezem, platyną, wolframem.
Zdrówka C
Ostatnio zmieniony poniedziałek 18 lut 2013, 22:15 przez Campo, łącznie zmieniany 1 raz.