SSC P7 poprawne podłączenie

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Fon

SSC P7 poprawne podłączenie

Post autor: Fon »

Witam Wszystkich,

Jak wygląda poprawne zasilanie diody ssc p7, a dokładnie chodzi mi o to że dioda ma 2 terminale ( - Katoda ) i 2 terminale ( + anoda ) czy zasilanie musi być podpięte do każdego terminala ? Posiadam latarkę z diodą ssc p7, zmieniłem drivera na 2,8A ale nie zauważyłem zmian. Po dokładnych oględzinach diody zauważyłem że jedna para terminali została odcięta.
Ostatnio zmieniony niedziela 17 lut 2013, 22:21 przez Fon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Dioda SSC P7 jest fabrycznie zrobiona równolegle, więc nie jest ważne do którego wyprowadzenia podłączysz zasilanie i tak wszystkie 4-ry chipy będą świecić.
Zależy jaki prąd był puszczany wcześniej bo jak zmiana wynosi powiedzmy 0,4A to nie zauważysz różnicy w sile świecenia.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 18 lut 2013, 06:04 przez Rysiu., łącznie zmieniany 1 raz.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

I jeszcze jedno. SSC P7 ma wysokie vf co w połączeniu z driverem na AMC da takie a nie inne efekty.
Fon

Dzięki za szybką odpowiedz. Prądy zdemontowanego drivera dopiero będę mierzyć. Nowy driver i tak pozostaje ze względu na tryby.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

W dzisiejszych czasach montaż P7 to wielki przeżytek. Może 3 lata temu było to coś, teraz w starciu z XML2 to jest bardzo "straszna" dioda. Lepiej wymień ją na XML. Wymieniasz pewnie na P7 z tego względu że ma ona całkowicie inne mocowanie niż XML - zawsze można coś wykombinować od podstaw.
ILPT
Fon

W dzisiejszych czasach montaż P7 to wielki przeżytek. Może 3 lata temu było to coś, teraz w starciu z XML2 to jest bardzo "straszna" dioda. Lepiej wymień ją na XML. Wymieniasz pewnie na P7 z tego względu że ma ona całkowicie inne mocowanie niż XML - zawsze można coś wykombinować od podstaw.

Nic nie wymieniam, latarkę ( WF-501b ) mam już z 3-4 lata i siedzi w niej moduł D26 z P7 i bawię się nim. Moduł z XM-L T6 już dawno zakupiłem i używam na przemian. Teraz testuje taśmę aluminiową jak wpływa na odprowadzanie ciepła.

ps Filmik jest tylko podglądowy ja posiadam taśmę Shurtape o tych samych właściwościach.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Ja używam zwykłej taśmy z miedzi + takie jej ułożenie żeby moduł wchodził z dużym oporem. Poza tym nie lubię tego typu latarek.
ILPT
Fon

Taśmę mam za darmo więc nie będę narzekać. Kupując latarek nie sugerowałem się lumenami czy innymi parametrami wtedy i tak to mi nic nie mówiło :D. Dopiero jak do was zawitałem dowiedziałem się że siedzi tam P7 i jest to dioda ;D
ODPOWIEDZ