Thower-ref DBS-a
Thower-ref DBS-a
Witam.
Przedstawiam moją pierwszą prototypową latarkę w której zamontowałem ref DBS-a, mam wykonać jeszcze 3 szt. i tą traktowałem jako egzemplarz doświadczalny. Na pokładzie step-up, step- down by Edim, trzy tryby ciągłe, w następnych będą już tylko dwa czyli max i low, szybka z powłokami z Kai, ale w jednej z nich zastosuję pyrex z powłoką AR jednostronną . Latarka ma długość 15cm i głowicę o średnicy 48mm jest lekka i dosyć poręczna, nie będzie stawiana na zakrętce więc włącznik wystaje co znacznie poprawia komfort włączania. Postaram się przedstawić w tym temacie wszystkie cztery latarki, może nie powstaną bardzo szybko ale mam nadzieję skończyć je w ciągu miesiąca . Emiter to Q5 w dodatku o zimnym odcieniu ale tak maiło być, jak świeci zobaczcie sami
Pozdrawiam[/scroll]
Przedstawiam moją pierwszą prototypową latarkę w której zamontowałem ref DBS-a, mam wykonać jeszcze 3 szt. i tą traktowałem jako egzemplarz doświadczalny. Na pokładzie step-up, step- down by Edim, trzy tryby ciągłe, w następnych będą już tylko dwa czyli max i low, szybka z powłokami z Kai, ale w jednej z nich zastosuję pyrex z powłoką AR jednostronną . Latarka ma długość 15cm i głowicę o średnicy 48mm jest lekka i dosyć poręczna, nie będzie stawiana na zakrętce więc włącznik wystaje co znacznie poprawia komfort włączania. Postaram się przedstawić w tym temacie wszystkie cztery latarki, może nie powstaną bardzo szybko ale mam nadzieję skończyć je w ciągu miesiąca . Emiter to Q5 w dodatku o zimnym odcieniu ale tak maiło być, jak świeci zobaczcie sami
Pozdrawiam[/scroll]
Hej Lennin a przypadkiem nie maczałeś w tym swoich palców ? Zamówiłem 2szt a dostałem w sumie 5, Arek nic mi nie chce powiedzieć więc może Ty coś wiesz na ich temat. Wracając do tematu, tak warto wydać tę kasę na te refy, jedyna niedoskonałość to delikatnie słabszy środek ale mnie to nie przeszkadza, zdecydowanie jednak wolę R2 w wydaniu Thower niż Q5 WC. Myślę iż przyjrzę się jeszcze refowi z Tiablo by mieć kompletne pojęcie o możliwościach tych refów, aczkolwiek ref w V65C jest też godny polecenia i warto go stosować w swoich latarkach.
- Calineczka
- Kontakt:
Witam, z warsztatu zeszła właśnie druga sztuka, na dniach pojedzie do Anodowania HA III, postanowiłem dokonać pomiarów owego światełka luksometrem, byłem ciekaw wyniku. Przypomnę ta seria wyposażona jest w ref DBS-a, driver step-up step-down, szybka AR, włącznik który wytrzymuje spokojnie 5A ( testowałem na 12V i żarówce halogenowej 50W i nie było problemu ) jest cichy i pozwala na ustawienie go jako rewers jak i forwrd. Pomiary standardowo z jednego metra, luksometr z DX kalibrowany przez Arka.
Te fotki są wykonane po około 10 minutach świecenia lampki, chciałem by ustabilizowała się termicznie, zaraz po włączeniu mamy ponad 26000 luxów, to chyba nie źle. Przypomnę iż prąd pobierany ze świeżego aku to 1,25A ile w diodę nie wiem. Jak latarka powróci z anodowania zrobię więcej fotek.
Te fotki są wykonane po około 10 minutach świecenia lampki, chciałem by ustabilizowała się termicznie, zaraz po włączeniu mamy ponad 26000 luxów, to chyba nie źle. Przypomnę iż prąd pobierany ze świeżego aku to 1,25A ile w diodę nie wiem. Jak latarka powróci z anodowania zrobię więcej fotek.