Ultrafire WF-502b XM-L U2 z Ledsupermall
Witajcie, też niedawno nabyłem latareczkę jak w temacie. Wymieniłem już pastę pod MPCB na ARCTIC silver 5 oraz przylutowałem sterownik(na razie ten chiński).
A dziś wprasowałem tulejkę miedzianą pomiędzy pigułę a body. teraz piguła wchodzi na wcisk w body. Wszystko posmarowane pastą jak wyżej, gwinty też.
W przyszłości wymienię sterownik na taki jak tu zachwalacie.
Co do tulejki miedzianej kupiłem w sklepie hydraulicznym 22mm wewnątrz i 24mm na zewnątrz.
Tak nie wchodziła więc ją przeciąłem i wchodzi ładnie na wcisk co do długości to 13mm.
tutaj foto :
A dziś wprasowałem tulejkę miedzianą pomiędzy pigułę a body. teraz piguła wchodzi na wcisk w body. Wszystko posmarowane pastą jak wyżej, gwinty też.
W przyszłości wymienię sterownik na taki jak tu zachwalacie.
Co do tulejki miedzianej kupiłem w sklepie hydraulicznym 22mm wewnątrz i 24mm na zewnątrz.
Tak nie wchodziła więc ją przeciąłem i wchodzi ładnie na wcisk co do długości to 13mm.
tutaj foto :
-
Mam świadomość, że aluminium się średnio lutuje, ale gdybyś do cyny użył troszkę kalafonii lub pasty lub potraktował topnikiem to wyglądało by to na pewno troszkę ładniej, tzn cyna by Ci się ładnie rozlała. Tak to wygląda to na przesuszone luty.
Ostatnio zmieniony piątek 15 lut 2013, 17:12 przez kambal, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolega niczego nie lutował do Al, piguła jest mosiężna. A luty faktycznie hmmm... jakby to ująć...
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Piguła jest z mosiądzu/miedzi w sumie nie wiem. A kalafonii używałem ale nie chciałem tak mocno nagrzewać drivera. Dlatego robiłem to szybko i delikatnie. Później większość i tak spiłowałem pilnikiem. Zresztą tego i tak nie widaćkambal pisze:Mam świadomość, ze aluminium się średnio lutuje, ale gdybyś do cyny użył troszkę kalofoni lub pasty lub potraktował topnikiem to wyglądało by to na pewno troszkę ładniej, tzn czyny by Ci się ładnie rozlała. Tak to wygląda to na przesuszone luty.